Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>EĞİTİM
28 Aralık 2011 Çarşamba - 03:29

'54'üncülüğü içime sindiremedim'

Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerinin ilköğretim okulu müdürleri, müdür yardımcıları ve rehber öğretmenleri ile eğitimde başarıyı artırmak için bir araya geldi. Milli Eğitim İl Müdürü Bilge, SBS sıralamasında Türkiye genelinde Erzurum’un 54.sırada olmasından rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Bilge, "Merkezi sınavlardaki başarısızlıklar konusunda eğitimciler kendilerini sorgulamalı, aynaya bakmalıdır"dedi.

 54 üncülüğü içime sindiremedim

MUSTAFA BİÇER(İHA) - Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerinin ilköğretim okulu müdürleri, müdür yardımcıları ve rehber öğretmenleri ile eğitimde başarıyı artırmak için bir araya geldi.
Erzurum Lisesi konferans salonunda toplanan müdürler Erzurum’un ilçelerindeki ilköğretim öğrencilerin durumu hakkında değerlendirme yaptı. Eğitimde başarıyı arttırma toplantısında geniş kapsamlı görüşme yapan müdürler, öğrenciler nasıl daha başarılı olur konusundaki düşüncelerini paylaştılar.
DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Konferansta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Erzurum’daki eğitim hakkında bilgi verdi. Bilge, eğitimi kaliteli duruma getirebilmek için çok emek sarf ettiklerini söyledi. Bilge, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sıralamasında Türkiye genelinde Erzurum’un 54.sırada olmasından rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Bilge, "Merkezi sınavlardaki başarısızlıklar konusunda eğitimciler kendilerini sorgulamalı, aynaya bakmalıdır"dedi.
MAZERET DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETMELİYİZ
Başarısızlıklarda mazeretler üretilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını belirten Bilge, şunları kaydetti: "Merkezi sınavlardaki başarısızlıklar konusunda eğitimciler kendilerini sorgulamalı, aynaya bakmalıdır. Şu an Erzurum'da 185 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Geçen yıla göre 3 bin azalma var. Türkiye İstatistik Enstitüsü'nün son verilerine göre 35 bin göç vermişiz, 24 bin göç almışız. Batıda görev yaparken, sürekli göç alındığından, öğrenci sirkülasyonunda artış yaşandığından bahsedip merkezi sınavlardaki başarısızlıkta mazeretlere sığınan anlayışlara tanık olurduk. Ama şu an Erzurum için böyle bir mazeret yok. Güney ilçelerde öğretmenlerin kalma süreci birbuçuk, iki yıl. Bir eğitimci üç yılda uzmanlaşabiliyor. Bu sorun eğitim açısından önemli. Erzurum benim dedemin şehit düştüğü bir şehir ve bu kent bu ülkenin mayasını oluşturur. Merkezi sınavlardaki başarı oranına baktığımızda Bitlis LYS'de Türkiye birincisi olurken, Erzurum 54. olmuştur. Bitlis'teki öğrenci Erzurum'da olandan daha mı zeki- Bir yerlerde eksik var. Bu havuzda bir su kaçağı var. Önce aynayı kendimize tutmalıyız"
CEHALETLE MÜCADELE
Kurtuluş Savaşı'nda verilen mücadelenin, bugün cehalete karşı verildiğini belirten Bilge, sözlerini şöyle sürdürdü: "Günümüz, cehaletle savaşma zamanıdır. Belki şu an ekmeğe ihtiyacımız yok ancak birlik ve beraberliğe, fedakarlıkta muhabbette zirve olamaya ihtiyacımız var. Okul müdürlerimiz akşama kadar imza atmamalı, gözü yaşlı çocuğun sorununa çözüm üretebilmelidir. Önemli olan vicdanen rahat olmaktır. Vazifemiz ağır ve zor."
EĞİTİMİN ZORLU SÜRECİ
Eğitimin uzun bir süreçte meyvelerini verdiğini belirten Bilge, "Kendi çocuğum eğitime başlamadan eğitimdeki sorunları gerçek manada idrak edemiyordum. İnsan öğretmenliğin kıymetini çocuğu olunca daha iyi anlayabiliyor. Öz değerlerimizi kaybetmeden, ilim irfan sahibi gençlik yetiştirebilmeliyiz. Mevki ve makamlarımızın hakkını verip vermediğimizi emekli olduktan sonra daha iyi anlayacağız. İnsan, insana yardım ettiği müddetçe vardır. Eğer bir yerde başarı, mutluluk, huzur istiyorsak, o ailede o toplulukta, birlik ve beraberlik esas olması lazım, paylaşım olması lazım, istişare olması lazım. İstişare ve paylaşımdan önemli bir diğer etkende aradaki ihtilafların aşılması, küskünlüklerin ve fikir ayrılıklarının giderilmesiyle mümkün olabilir" dedi.
Önümüzdeki dönemlerde Erzurum'da eğitim yatırımların artacağın ve okullardaki fiziki imkanların gelişeceği müjdesini veren Bilge, TÜBİTAK projeleri kapsamında 241 proje yaptıklarını sözlerine ekledi.

 
Erzurum bir ilke sahne oldu
 
Kalkınmada yeşil belge
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adsız 10 Şubat 2012 Cuma 13:56

Eğitim aile ve eğitimcinin ortaklaşa yapacağı bir şeydir veli benim çocuğuma birşey deme hakkın yok derse eğitimcide ben maaşımı alıyorum öğrenci ister okusun ister okumasın derse sonocuna katlanmak lazım öğretmen parasından ziyade acaba ben öğrencilerime ne öğretmişim ona bakması lazım önce aldığını hak etmesi helal mı ettim acaba ondan sonrası gelir kazancını haketmeyen o paranın hayrınıda göremez birde bir eğitimci gittiği yerde en az 5 yıl kalmalı ki çocuklarda başarılı olsun 6 ayda 3 yer diğişirse ne kendi nede öğrenci başarılı olur MEB rotasyon 5 yıl uygulamalı ama garibana değil herkese

Yorumu oyla      6      4  
buda bi baslangic... 28 Aralık 2011 Çarşamba 16:29

özelestiri yapan milli egitim müdürü, sorunu daga tasa atan diger yöneticilere örnek olsun...zira hic bi mazaret, basarinin yerini tutamaz...

Yorumu oyla      6      4  
Prof. Dr. Saliha Koday 28 Aralık 2011 Çarşamba 15:10

25 yıl önceki Erzurum'u istiyoruz. Bazı illerin ilçelerinde dahi Erzurum'dan daha iyi eğitim veriliyor. Osmaniye'nin Kadirli ilçesi gibi. İbrahim Hakkı Fen Lisesi eğitiminin kalitesini yükseltme yerine öğrenci kontenjanını düşürerek başarılı olmayı düşünüyor. Biz bu kısır zihniyete sahip insanlarla hiç bir yere varamayız. Kökten değişime ihtiyaç var. Erzurum Milli Eğitimi şapkasını önüne almalı ve düşünmeli. Sudan bahanelerle olmaz.

Yorumu oyla      6      4  
çiğdem tepeli 28 Aralık 2011 Çarşamba 10:56

Sayın Müdür Bey,yadırganacak bie şey yok. Erzurum yıllardır bu ellinci sıralarda seyrediyor.Hatta bazen 60. sıralara bile çıkıyor.SBS'de,YGS'de hep bu sıralarda.Bu ülkede 67 il varken Erzurum;eğitim, ekonomi,iktisat,ihracat, milli gelirden pay vb.hep 15. sıralarda yer alırdı.Şimdi ise;Şırnak,Ardahan, Iğdır,Muş,Bingöl vb. küçük illerin üstünde yer alıyor.Demek ki bu şehrin valisi,belediye başkanları,milli eğitim müdürleri ve tüm bürokratları da kusura bakmasınlar bu alt sıradalar ve bundan hiç içtinap etmiyorlar, bu sıralarda bulunduklarını da kabul ediyorlar ve bundan da memnunlar.Çünkü yıllardır bu sıraların değişmesinden dolayı hiç gayret göstermediler.Öğretmenler hep maaşlarının azlığından şikayet ediyorlar.İşte eserleri ortada. Bir Bitlis kadar bile olamadılar.Sayın Müdür,belki siz bu yaraya bir neşter vurur da Erzurum'u bu bulunduğu durumdan kurtarabilirsiniz.Haydi bakalım!..Gösteriniz kendinizi.Allah rızası için bu Dadaşlar diyarına hizmet ediniz.Allah yardımcınız olsun.

Yorumu oyla      6      4  
süha 28 Aralık 2011 Çarşamba 09:11

sayın ragip üye gibi bir proje üstadını izmire kaptırdık.bak izmir türkiye birinciliklerini aldı.yaptığı projelerle bu başarılara ulaştı.erzururmunda aynı projelere ihtiyacı var. kadayıf dolması teyo pehlivan edebiyatı ile bir şehir gelişemez

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayak öğrenmenin maliyeti yüksek
Kayak Federasyonu, yeni sezonda 1 kişinin saatlik kayak ücretini 120 TL olarak belirledi.
47 doçent profesörlüğe yükseldi
Atatürk Üniversitesi’nde 47 akademisyen profesörlüğe yükseldi. Diş Hekimliğinden ...
'Öğretmenin ne günahı var?"
Eğitim-Bir-Sen Erzurum2 Nolu Şube Başkanı Şimşek, “Meclise ve yüksek bürokrasiye ...
 
Öztürk’ten Özel Aziziye’ye övgü
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Özel Aziziye Eğitim Kurumları'nın bilimsel ...
24 şehit için 24 kütüphane
Erzurum'da başlatılan proje ile Hakkari'nin Çukurca ilçesinde hain saldırı ...
Gülen, Erzurumlu öğrencilerle buluştu
Samanyolu Tv Grubu haber spikeri Kemal Gülen, Aziziye Eğitim Kurumları'nca ...
 
A.Ü.'den Fransa’ya tepki
Atatürk Üniversitesi Senatosu yaptığı özel oturumda Fransa Ulusal Meclisi’nde ...
A.Ü.’den başarıya ödül
Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makale Ödül Töreni düzenledi Fen ...
A.Ü. ödüllü öğrencileri ağırladı
2011 Tübitak Ortaöğretim Kurumları Araştırma Projesi Yarışmasında Türkiye ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri