Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
8 Ocak 2014 Çarşamba - 15:47

'Beyazşehir Palandöken' 2’inci yılında

Erzurum Palandöken Belediyesi tarafından yayımlanan 'Beyazşehir Palandöken' dergisinin 8. sayısı çıktı. Şehirdeki edebiyat-tarih ve kültür alanındaki boşluğu dolduran dergi ikinci yılının 8. Sayısını okurlarıyla buluşturdu.

 Beyazşehir Palandöken  2’inci yılında

~~ERZURUM (İHA) - Erzurum Palandöken Belediyesi tarafından yayımlanan 'Beyazşehir Palandöken' dergisinin 8. sayısı çıktı. Şehirdeki edebiyat-tarih ve kültür alanındaki boşluğu dolduran dergi ikinci yılının 8. Sayısını okurlarıyla buluşturdu.
Üç ayda bir yayımlanan derginin son sayısında yine şehrin kültürüne,  manevi dinamiklerine,  tarihine ve edebiyatına ışık tutan konular yer alıyor. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar'ın maddi ve manevi destekleri ile imtiyaz sahipliğini üslenmesinin ardında Belediye Başkan Yardımcısı ve derginin editörlüğünü üstlenen Muzaffer Taşyürek yönetimindeki 'Beyazşehir Palandöken' dergisi,  ikinci yılının 8. Sayısında da kapak ve dosya konuları ile yine beğeni toplamaya devam ediyor.
ERZURUM KÜLTÜR TARİHİNE ÖNEMLİ KATKI SUNUYORUZ
“Bize sadece cadde, kaldırım, beton yapılaşma lazım değil. Şehrimizin tarihi ve mütefekkirleriyle,  gönül sultanlarıyla,  aydınlarıyla,  devlet adamlarıyla ardında çok büyük birikim miras bırakmış sosyoloji,  felsefi, argümanları olan bir kent” diyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,  ”Çünkü “Şehr-i Mübarek” olarak anılan bu topraklarda doğan ve bir vesileyle başka diyarlara göçmüş olan hemşerilerime tarihlerini, kültürlerini, bu topraklarda doğmuş ve ülkeye hizmet etmiş yaşayan ve ebediyete göçmüş şahsiyetlerimizi hatırlayıp,  tanıdık. Bu şehir de yaşayanların Erzurum topraklarında oluşmuş medeniyetimizi iyi öğrenmelerini istiyorum.Bize sadece cadde, kaldırım,  beton yapılaşma lazım değil. Şehrimizin tarihi ve mütefekkirleriyle, gönül sultanlarıyla, aydınlarıyla, devlet adamlarıyla ardında çok büyük birikim miras bırakmış sosyoloji,  felsefi, argümanları olan bir kent. Bu şehir, köklü bir tarih ve medeniyet mirasını taşımaktadır.Ahlak, sanat, siyaset, felsefe, dini alanlarda bu topraklarda düşünce üretmiş eserler ortaya konulmuştur.Erzurum; mabediyle, mektebiyle, çarşısı, imareti, zaviyesi, şifahanesi, hanı, hamamı, köprüsü, çeşmesi ve insanın hayatını rahatlatacak diğer hizmet kurumluarıyla oluşmuş kadim bir şehirdir. Omuzlarımıza yüklediğimiz görev sadece şehrin alt yapısı ve fiziki imarı değil, asırların bize bıraktığı ve omuzlarımıza yüklediği bir miras daha var o da Erzurum’un tarihi mirası… Bu mirası korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak. Bu mirası bize bırakan ecdadı vefayla anmak ve tanıtmak… Palandöken Belediyesi olarak bu zor göreve talip olduk ve Beyazşehir Palandöken dergimizle sekiz sayıdır bunu yaptık. Ülkemizin ve şehrimizin akademisyenlerimizin,  araştırmacıları,  yazarları,  şairleri tarafından kaleme alınan onlarca makale, inceleme-araştırma yazısı, deneme ve şiirlerle Erzurumluluk bilincinin uyanmasına şehir ruhunun uyanmasına ve bu mübarek topraklara dikkat çekmesine vesile olduk. Bu duygu ve düşüncelerle; birbirinden güzel, birbirinden farklı konular ve baskı ile sizlere ulaştırılan ”Beyazşehir Palandöken” dergimize emeği geçen herkese bir kere daha teşekkür ediyorum” dedi.

 
Liselerarası güreş şampiyonası tamamlandı
 
Oltu Taşçı Hoca’yı dualarla uğurladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kitap dostu Altıparmak Yazar Özeren’i ağırladı
Erzurumlu Yazar Sara Gürbüz Özeren Vali Dr. Ahmet Altıparmak’ı ziyaret ...
Erzurum açık ara önde
MAHMUT AKDAĞ-Bin 547 camisiyle Türkiye iller cami sayısı sıralaması bakımından ...
EDT’den 3 oyun
DİLEK BAYRAK-2014’e ‘Anlatılan Senin Hikayendir’ oyunuyla giren Erzurum ...
 
Ermenistandan gelen ziyaretçiler Anı’ya zarar veriyor
Kars’a 42 kilometre uzaklıkta olan ve ibadete kapalı olduğu halde Anı’da ...
Rus Turist Shevchenko Erzurum’a övgü yağdırdı
Tatil için Erzurum’a gelen yabancı turistler Palandöken Kayak Merkezi’nde ...
Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları başlıyor
İHSAN KUMRU-“Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-2 Projesi” adıyla Kur'an-ı ...
 
‘Geçmişin ihtişamını geleceğe taşıyorlar’
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanlığı’nca düzenlenen ...
PMYO’da ‘Aşıkların Gönlünden, Sazın Telinden’
Aşık Sıtkı Eminoğlu, Aşık Ensar Şahbazoğlu, Aşık Şahin Sarıgül, Aşık İsrafil ...
Çınar, Ayazpaşa’da vatandaşların coşkusunu paylaştı
Erzurum Müftüsü Ayazpaşa Camisinde 1001 Hatim, 101 Tefsir okumalarına ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri