Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
26 Ekim 2011 Çarşamba - 06:46

"Deprem Öldürmez, Çürük Yapılar Öldürür"

Van'da meydana gelen 7.2'lik deprem gözleri inşaat sektörüne çevirdi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde birçok ili sallayan deprem ülke genelinde, yapıların ne kadar dayanıklı olup olmadığı tekrar gündeme geldi. Erzurum, İstanbul ve Bursa'da inşaat sektöründe hizmet veren Karadayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, "İnsanları deprem öldürmez, kontrolsüz yapılan çürük yapılar öldürür." dedi.

 Deprem Öldürmez, Çürük Yapılar Öldürür

ERZURUM
Van'da meydana gelen 7.2'lik deprem gözleri inşaat sektörüne çevirdi. Doğu Anadolu Bölgesi'nde birçok ili sallayan deprem ülke genelinde, yapıların ne kadar dayanıklı olup olmadığı tekrar gündeme geldi. Erzurum, İstanbul ve Bursa'da inşaat sektöründe hizmet veren Karadayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, "İnsanları deprem öldürmez, kontrolsüz yapılan çürük yapılar öldürür." dedi.
 Van'daki depremin çok üzücü olduğunu belirten Karadayı, sağlıklı yapıların oluşturulması için belediye, yapı denetim firmaları ve müteahhitlerin birlikte çalışması gerektiğini savundu. Belediyelerin, bir inşaat yapılmadan önce arsanın zemin etüdünü mutlaka kontrol etmesi gerektiğini, yapı denetim firmalarının ise taviz vermeden denetimlerde bulunmasının şart olduğunu kaydeden Karadayı, "Müteahhit, inşaatı tamamladıktan sonra belediyenin onayıyla insanlar o yapıda oturmalı. Olması gereken bu ancak; ülkemizde bunlar olmuyor. Doğu da yapı denetimi son 3 yıldır yapılıyor."değerlendirmesinde bulundu.
 MÜTEAHHİDE NOT VERİLMELİ
Van'da yıkılan binaların çoğunun eski ve sağlıksız olduğunu hatırlatan Karadayı, herkesin kendi kafasına göre inşaat yapmasının doğru olmadığını savundu. 'Herkes mühendis olamaz, önce okulunu okuması lazım. Müteahhitler için de karne oluşturulmalı. Devlet gelip çalışmaları denetleyecek eğer doğruysa notunu verecek. Eğer uygulamalar yanlış yapıldıysa, o zaman da karne iptal edilecek' diyen Karadayı, şöyle konuştu: "Dört kişinin bir araya gelip rahatlıkla inşaat yaptığını görüyoruz. Bu yapılar 2 yıl öncesine kadar denetlenmiyordu. Erzurum'da 7.2 şiddetinde bir deprem olsa Van'dan daha kötü bir manzara ortaya çıkabilir. Büyükşehir Belediyesi'nin şehirdeki binalara ilişkin analiz raporu hazırlatması gerekir. Erzurum fay hattında. Hangi bina sağlam, hangi bina çürük bunun belirlenmesi lazım. Kentsel dönüşüm de buna göre yapılmalı. " Erzurum'da bir proje kapsamında bin kişinin oturduğu yapıların boşaltıldığını hatırlatan Karadayı, boşaltılan binaların çürük olduğuna dikkat çekerek, "İnsanlar, boşalttığımız binaları dinamitle yıktığımızı düşündüler. Ama o binaların kolonuna kepçenin yavaşça dokunması yerle bir olmasına yetiyor." dedi.
 ERZURUM’DA ISINMA PROBLEMİ
Erzurum gibi soğuk bir şehirde devasa dairelerin ısınma problemi oluşturduğuna değinen Karadayı, küçük yapıların cazip olduğunu anlatmak için çok çaba sarf ettiklerini söyledi. Yapı büyüklükleriyle ilgili bazı tespitlerde bulunduklarını kaydeden Karadayı, Erzurum'da 240 metrekare bir dairenin aylık masrafının 800 lira olduğunu açıkladı. Karadayı, "Biz bu masrafı azaltmak için küçük dairelerin cazibesini insanlara anlattık. İlk etap 15 adet 1+1 daire, 20 adet 2+1 daire yaptık." dedi. Bu dairelerin kısa sürede tükendiğini belirten Karadayı, bunun üzerine 100 adet 2+1 daireden oluşan bir proje hazırladıklarını dile getirdi. İnşaat sektöründe faaliyete başladıktan beri Erzurum'da 10 binin üzerinde konut yaptıklarını hatırlatan Karadayı, "Şimdilerde ise 3 bin konutu tamamlamak için çalışmalarımız sürüyor. Yeni projelerde daireden öteye geçerek yeni yaşam alanları oluşturmak istiyoruz.." dedi.
 Erzurum'da inşaat sektöründe öncü oldukları iddiasında bulunan Karadayı, "Bizim yeni vizyonumuz ideal yaşam alanları oluşturmak. Bu konuda Erzurum'daki diğer firmalara da örnek olmak istiyoruz. Kısaca Erzurum'un ulusal markası olmak istiyoruz." açıklamasında bulundu.

 
Rampa Belgeseli izleyiciyle buluştu
 
Lige mağlubiyetle başladılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremzedeler dehşet anlarını anlattı
Van'ın Erciş ilçesinde, depremden 25 saat sonra kurtarılan Hanife öğretmen, ...
BEAH yara sarıyor
Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından enkaz altında ...
"Allah onu bana ikinci kez bağışladı"
Van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Erciş'te yıkılan ...
 
Oltu itfaiyesinde keçi alarmı
Erzurum'un Oltu ilçesinde sarp kayalıklar üzerinde mahsur kalan keçi üç ...
Erzurum’dan yardım yağdı…
Erzurum deprem bölgesine ilk ulaşan il oldu. Sivil Savunma Arama Kurtarma ...
Koordinasyon görevi Erzurum’un
Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Vançelik, İl Ambulans Servisi Başhekimliği 112 ...
 
A.Ü’den tıbbi destek
Atatürk Üniversitesi deprem bölgesine doktor göndermeye devam ediyor. ...
50 yaralıdan 5'i hayatını kaybetti
Van'da meydana gelen depremin ardından 100'e yakın ölü ve binin üzerindeki ...
Ayılar, 2 hayvanı telef etti
Erzurum'un Olur ilçesinde aç kalan ayılar, ilçe merkezine inip hayvanlara ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri