Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>GUNCEL
22 Kasım 2011 Salı - 07:06

'Devletime kurban olayım'

Van'da büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından Erzurum'a getirilen depremzedeleri ziyaret eden Vali Öztürk, "Devlet yanınızda. Ne isteğiniz varsa söyleyin" dedi. Depremzedelerden 12 yaşındaki Ayşegül Pişar, Öztürk'ten elbise istediğini belirterek, "Bütün elbiselerim enkaz altında kaldı. Ayakkabı ve elbise istiyorum" dedi. Vali Öztürk, Ayşegül'in isteğine 'Tamam vereceğiz, ayakkabı ve elbise' diyerek cevap verdi. Erkek çocukları ise Vali Öztürk'ten top oynamak için futbol sahası, İlköğretim 8'inci sınıf öğrencileri ise Seviye Belirleme Sınavı (Sbs) için kurs açılmasını istediler.7 çocuk annesi Gülhan Pişar, "Biz evimizde böyle rahat değildik. Üç öğün yemek yiyoruz. Her gün çocuklarımı yıkıyorum. Ben devletime, vatanıma kurban olayım" dedi.

 Devletime kurban olayım

SONER İSTANBULLU  (İHA) –
Van'da büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından Erzurum'a getirilen depremzedeleri ziyaret eden Vali Sebahattin Öztürk, "Devlet yanınızda. Ne isteğiniz varsa söyleyin" dedi.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Van'da meydana gelen deprem sonrası Hizmetiçi Enstitüsü'nde misafir edilen 261 depremzedeyi ziyaret ederek sorunları dinledi.
Van'da yaşanan 7.2'lik depremin ardından evleri yıkılan aileler çeşitli illerde misafir edilerek yaşamlarına devam etmeleri sağlanıyor. Erzurum'a gelen 67 aileden oluşan 261 kişi, Hizmetiçi Enstitüsü'nde misafir ediliyor. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk depremzede misafirleri ziyaret ederek onlarla bir araya geldi, misafirhanelerde de incelemelerde bulundu. Misafir olarak Erzurum kalan depremzedelere yenileri de eklenecek toplam 500 kişi kapasiteli Hizmetiçi Enstitüsü sadece depremzedeler için hizmet verecek.
Vali Öztürk depremi yaşayan vatandaşların üzerlerinde ki ruhsal çöküntüyü atabilmeleri için onlara meşguliyet alanlarının oluşturulacağını söyleyerek çocuklara halı saha, kadınlara dikiş nakış kursu, erkeklere ise çalışabilecekleri iş sözü verdi. Birçok depremzede Vali Öztürk'ün yanına gelerek sıkıntısını dile getirdi. Depremzede ailelerle tek tek ilgilenen Vali Öztürk sıkıntıları not aldırarak ilgileneceği konusunda söz verdi.
ÖZTÜRK YAMLI’DAN BRİFİNG ALDI
Aileleri ziyaretinin ardından Vali Yardımcısı Kriz Merkezi Başkanı Ömer Hilmi Yamlı'dan brifing alan Vali Öztürk Depremzedelere tüm Türkiye'nin kucak açtığını böylelikle yaraların çabucak sarılabileceğini dile getirdi. Erzurum'da toplam 500 kişinin misafir edileceğini dile getiren Vali Öztürk, depremzedelerin eğitim sağlık ulaşım ve barınma gibi tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını ve psikolojik anlamda da yardım sağlanacağını söyledi. Depremzede ailelerin yaşadıkları deprem sonrasında bir travma geçirdiklerini, en önemli sorunlarının ise bu travmayı üzerlerinden atıp normal
hayatlarına geri dönmeleri olduğunu dile getirdi.
Hizmetiçi Enstitüsün'de çeşitli kurslar ve oyun alanları oluşturulacağını belirten Vali Öztürk yapılan etkinliklerle ailelere meşguliyetler oluşturup kafalarındaki acı hatıraları unutmalarını sağlayacaklarını kaydetti. Depremzede ailelerle konuşun Vali Öztürk ailelerle şakalaşarak onlara moral kaynağı oldu. Depremzede bir ailenin 7 çocuğundan olan biri 12 yaşındaki Ayşenur Pişar, Vali Öztürk'ün yanına gelerek elbise ihtiyacı bulunduğunu söyleyince, Vali Öztürk yanındakilere çocuğu göstererek tüm
ihtiyaçlarının hemen karşılanmasını istedi.
DEPREMZEDELER KALDIKLARI YERDEN HAYATLARINA DEVAM EDİYOR
Erzurum'da misafir edilen 261 kişi hayata kaldıkları yerden devam ediyor. Yaşadıkları depremin etkisini üzerlerinden atmaya çalışan depremzedeler yıkılan bina enkazları arasından kurtardıkları hayalleri ile yola devam etmeye çalışıyor. Misafir olarak geldikleri Erzurum'da eğitimlerine devam eden öğrenciler çeşitli okullara yerleştirilerek servislerle okullarına gidiyorlar. Eğitimleri yaşanan depremle sekteye uğrayan 61 çocuk, Erzurum'da gittikleri okullarda arkadaşlarından daha çok çalışarak onlara yetişmeye çalışıyor.
ELBİSE SÖZÜ
12 yaşındaki depremzede Ayşegül Pişar, elbiselerinin enkaz altında kaldığını belirterek, elbise ve ayakkabı isteğini belirtti. Vali Öztürk, Ayşegül'e ayakkabı ve elbise sözü verdi.
 Van'da meydana gelen deprem sonrası evlerini kaybeden 261 kişi, Erzurum'un merkez Aziziye İlçesi'ndeki Milli Eğitim'e bağlı Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'ne yerleştirildi. Vali Sebahattin Öztürk, depremzedeleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.
 KÜÇÜK AYŞEGÜL ELBİSE VE AYAKKABI İSTEDİ
Depremzedelerden 12 yaşındaki Ayşegül Pişar, Öztürk'ten elbise istediğini belirterek, "Bütün elbiselerim enkaz altında kaldı. Ayakkabı ve elbise istiyorum" dedi. Vali Öztürk, Ayşegül'in isteğine 'Tamam vereceğiz, ayakkabı ve elbise' diyerek cevap verdi. Erkek çocukları ise Vali Öztürk'ten top oynamak için futbol sahası, İlköğretim 8'inci sınıf öğrencileri ise Seviye Belirleme Sınavı (Sbs) için kurs açılmasını istediler.7 çocuk annesi Gülhan Pişar, "Biz evimizde böyle rahat değildik. Üç öğün yemek yiyoruz. Her gün çocuklarımı yıkıyorum. Ben devletime, vatanıma kurban olayım" dedi.

 
Deprem gerçeğine bilimsel bakış
 
Depremzedelere Akdağ şefkati
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismail ökten 22 Kasım 2011 Salı 10:05

vanlı ablamız dıyor ki devletıme kurban olayım. deprem olmus olalı kımseden bu sozu duyamadık malesef devletın yanında olan devlete kurban olayım dıyen vanlı ablam sız devletın yanında olun haıne dik durun biz dadaşlar sizlere kurban olalım senın gııb dusunen ananın ellerınden degil ayaklarının dibinden öpüyorum anacım sagolun varolun

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deprem gerçeğine bilimsel bakış
Atatürk Üniversitesi’nde konuşan deprem bilimcisi Norveç Bergen Üniversitesi ...
Erzurum sevdasında buluştular
Erzurum Kültür ve Tarih Araştırmaları Paylaşım Platformu’nun (EKTAP) üyeleri ...
‘Her şey Vatan için’
Doğu ve Güneydoğu'da yaklaşık 30 yıldır bölge insanına hayatı zehir eden ...
 
Palandöken’de ilk banka sevinci
Ziraat Bankası’nın Palandöken ilçesinde şube açması ilçede sevinçle karşılandı. ...
Yunus Van Depremi’nin simgesi oldu
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki ilk depremde Erciş'te 10 cesedin ...
‘Şükür ki devletimiz var’
Van'dan gelen depremzedeler görmüş oldukları misafirperverlikten son derece ...
 
Akdağ yüklenicileri uyardı
Sağlık Bakanı Akdağ, İspir ilçesinde de yürütülen hidroelektrik santrali ...
‘Ovit Projesi Erdoğan’ın eseri’
Ovit Tüneli sürecini değerlendiren AK Parti Milletvekili Hasan Karal, ...
Bu dayanışmanın emsali var mı?
Güllüce köyünde yaşayan Nazım Elibol, 24 yıl önce Van'da inşaat işinde ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri