Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
ETÜ’nün çevre dostluğu tescillendi
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>SİYASET
30 Mart 2013 Cumartesi - 19:23

'Ruhları şad olsun'

Yılmaz, Azerbaycan Soykırım Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı Yılmaz mesajında, '30 Mart 1918 tarihinde yapılan soykırımda hayatını kaybeden şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum' dedi.

 Ruhları şad olsun

ERZURUM (İHA) - AK Parti Erzurum Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteri Adnan Yılmaz, Azerbaycan Soykırım Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı
Yılmaz mesajında, 30 Mart 1918 tarihinde yapılan soykırımda hayatını kaybeden şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum dedi.
Yılmaz, mesajında şu görüşlere yer verdi:
“30 Mart 1918 tarihinde Ermeniler Bolşevik ordularından aldıkları destekle Bakü’ye girmiş Ermeni Daşnak Çeteleri, kadın, çocuk, yaşlı demeden binlerce Azerbaycan’lı kardeşimizi katlettiler. Dünya’da pek çok devlet 31 Mart'ı Azerbaycan Soykırım Günü olarak anmaktadır. 30 Mart 1918’den 2 Nisan 1918 tarihine kadar süren vahşi olaylarda, Ermeni komutan Stepan Şaumyan’ın komutasındaki Bolşevik ordusu, binlerce Azerbaycanlıyı katletmenin yanında, Müslüman mezar ve türbelerini de yaktı yıktı. Yaklaşık 900 milyon Türk Lirası değerindeki arazileri ve mülkleri kullanılmaz hale getirdi. Şehrin en büyük camisi olan Tezepir Camisini bombalayan Bolşevik ordusu destekli Ermeni kuvvetleri, mimari açıdan çok değerli İsmailiye Mescidi’ni de ateşe verdi. Bolşevik ordusunun soykırım politikası sadece Bakü ile sınırlı kalmamış, Şamakı Şehrinde 8 bin 27, Guba Şehrinde de 16 bin Azerbaycanlı kardeşimizi de katlettiler. Lenkeran, Muğan, Dağlık Karabağ’da ise binlerce köyü ateşe veren Ermeni Daşnaklar, dünyanın görmediği zulüm ve işkencelerle burada yaşayan kardeşlerimizi katlettiler. Azerbaycan Cumhuriyeti, 15 Temmuz 1918’de kurduğu özel araştırma ekibi ile olayın boyutlarını araştırmış ve parlamentoya bir rapor sunmuştur. Sunulan rapor sonucunda Azerbaycan Parlamentosu 31 Mart gününü Azerbaycan Soykırım Günü olarak kabul etti. Daha sonra Sovyet yönetiminde unutturulmaya çalışılan bu önemli gün, Azerbaycan’ın bağımsızlığını tekrar kazanması ile gündeme geldi ve 1998 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı ve Milli Lideri Haydar Aliyev tarafından açıklanan karar ile de 31 Mart günü tekrar Azerbaycan Soykırımı Günü olarak kabul edildi. Bu soykırım sadece Azerbaycan’a karşı değil, Müslümanlara karşı da yapılmış bir soykırımdır. Türkiye ile Azerbaycan arasında sarsılmaz temellere dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin ve işbirliğinin tek millet iki devlet anlayışına uygun olarak ebediyete kadar gelişerek süreceğine yürekten inandığımızı bu vesileyle belirtmek isterim. Azerbaycan tarihinde yapılmış tüm soykırımlar ve katliamlarda hayatını kaybeden soydaşlarımızın aziz hatıralarını teessürle anıyor, Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”
 

 
Milli takım zirve maçında
 
AK Parti’den proje ödülü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Mart 2013 Cumartesi 22:35

Şov amaçlı olduğu aşikar

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Polis huzurun teminatı’
Kaya, polis teşkilatının, toplumsal düzenin sağlanmasında önemli yeri olduğunu söyledi.
Öztürk’ten soru önergesi
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, TBMM’ye soru önergesi verdi.
Küçükler Düzce’de konuştu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti Düzce İl ...
 
ESKİ su uygulamalarını tanıttı
“3 Uluslararası Kongresi ve Sergisi”nde ESKİ’nin su uygulamaları da tanıtıldı.
Küçükler’den ortaklık kültürü çağrısı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehirde yaşayan müteşebbislere ...
AK Parti’den esnafla istişare
AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ...
 
Tüpzede ailelere yardım eli
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Elman ve Çınar ailesine geçmiş ...
Çalık gündemi değerlendirdi
Çalık, Oltu’da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Çalık, Oltu’da düzenlediği ...
SP’den Oltu çıkarması
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık Oltu’nun düşman işgalinden ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri