Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
27 Haziran 2011 Pazartesi - 08:03

'Türk Dili, Barış Dili'

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödül Töreni Ankara’da gerçekleştirildi. SP Genel Başkanı Kamalak: "Bu organizasyonun muhteşem olduğunu ifade etti. Kamalak, “ Türkiye kendi temellerine dönmelidir." dedi.

 Türk Dili, Barış Dili

ERZURUM GAZETESİ
9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödül Töreni Ankara’da gerçekleştirildi. Törene Ankaralılar büyük ilgi gösterirken, vatandaşlar heyecan ve coşku dolu anlar yaşadı.
Ankara ASKİ Spor Salonu’nda yapılan 9. Türkçe Olimpiyatları final törenine Başkentliler yoğun bir ilgi gösterdi. Türkçe olimpiyatlarıyla ilgili konuşan siyasiler, akademisyenler ve işadamları Türkçe Olimpiyatlarını düzenleyenlere teşekkür etti. Türkçe Olimpiyatları ile ilgili görüşler şöyle:
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin: "Yapılan bu organizasyonun kusursuz olduğunu belirtti. Daha önce yapılan İstanbul finalini de izlediğini kaydetti. Yabancı ülke öğrencilerin şiirleri şarkıları yaşayarak okuduklarını, bizler bunu yaşamıyoruz."
KAMALAK’TAN ÖVGÜ
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak: "Bu organizasyonun muhteşem olduğunu ifade etti. Bu güzel fikirlerin temellerini oluşturan Bediüzzaman, Erbakan ve Fethullah Gülen Hocaefendi’ye haksızlık olduğunu düşünüyorum. En kısa zamanda üçünün de adına Üniversite kurulmalıdır. Türkiye kendi temellerine dönmelidir."
CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün: "5 yıldır Türkçe olimpiyatlarına katıldığını söyledi.130 ülkedeki çocukların Türkçe konuşmasının başarı olduğunu ifade etti. Bu işin parayla olamayacağını, bu işin bir gönül işi bir sevda işi olduğunu söyledi. Bu organizasyon faydalı bir şey, anlatılmaz.”
Milli Eğitim eski Bakanı Mehmet Sağlam: "Her şey muhteşem gidiyor. Aksaklıklar yaşanmadı. Bunu sağlayan bu öğrencileri yetiştiren öğretmenlere minnet ve şükran duyuyoruz."
AK Parti Ankara milletvekili Ahmet İyimaya: "Bu organizasyonu yapanlar hürmetle anılıp teşekkür edilmeli."
GÜNDOĞDU’DAN TEŞEKKÜR
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu: "Harika bir tablo. Türkçe’nin sevgi gönül dili olduğunu görüyoruz. Darbelerden kurtulursak Türkiye’nin önü açıktır. Türkçeyi konuşan bu öğrencileri kendileri küçük fakat yaptığı işler büyük. Emeği geçenleri kutluyorum."
Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan: "Bu duygu ancak yaşanılabilir. Çok mutluyum. Olağanüstü bir tablo."
Halterci Halil Mutlu, "Yabancıların Türkçe konuşmaları, şarkı söylemeleri insanın tüylerini diken diken ediyor."
Bankasya Genel Müdürü Abdullah Çelik: "Sponsor olarak doğru bir iş yapıyoruz. Ortaya koyduğumuz iş profesyonel bir iş. Gurur duyuyorum."
BASIN KURULUŞLARININ TEMSİLCİLERİ
TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan: "Bu tablo, duygu dolu insanlık devrimi, sevgi devrimi. Bu devrimi yapan ‘büyük devrimciyi’ okyanus ötesine saygıyla eğiliyorum."
STV Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu: “Farklı renklere sahip çocuklar Türkçe’de yer alıyor. Dünyaya verilen en büyük barış mesajı bu.”
TGRT Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar: "Bu öğrenciler ilerde daha iyi yerlere geldiklerinde Türkiye’nin fahri elçileri olacaktır. Gerçekten çok güzel çok gurur veriyor.”
Yenişafak Ankara Temsilcisi Abdulkadir Selvi: "Kardeşlik adına dostluk adına tüm dünyanın arzu ettiği manzara yaşanıyor burada."
Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu: "Etkileyici bir tablo vardı. Büyük devlet olma yolunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum."
Yeni Asya Ankara Temsilcisi Mehmet Kara: "Mükemmel bir organizasyon. Tebrik ediyorum. Vesile olanları tebrik ediyorum. Dünyanın bütün renkleri bir arada. Dünya barışına katkı sağlayacağını kardeşliği pekiştirecek."
Ankara ASKİ Spor Salonu'nda yapılan 9. Türkçe Olimpiyatları ödül törenine Başkentliler yoğun bir ilgi gösterdi. Türkçe olimpiyatlarıyla ilgili konuşan siyasiler, akademisyenler ve işadamları Türkçe Olimpiyatlarını düzenleyenlere teşekkür etti. Türkçe Olimpiyatları ile ilgili görüşler şöyle:
Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu: "Harika bir şey. Önayak olanlara, kim organize ediyorsa emekleri geçenlere teşekkür ediyorum. Ben şahsen ülkemiz adına gururlandım. Bu kadar ülkeye yayılmış olmak, Türkiye'yi tanıtmak gurur verici. Ülkelerin bir birini tanıması adına bunların hepsi birer konsolos, birer elçi konumunda. Parayla pulla yapılacak şeyler değil. Çok büyük organizasyon."
‘GURUR DUYDUK’
CHP'li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar: "130 ülkenin çocuklarının Türkçeyi öğrenmesi, kültürümüzü, sanatımızı ve bizim folklorumuzu sergilemesi gurur verici. Bu işe emeği geçenleri gönülden tebrik ediyorum Çok mutlu oldum."
Gürcistan Ankara Büyükelçisi Tariel Lebanidze: "Sayın Cumhurbaşkanımız, bu harekete hep destek veriyor. Türk işadamlarının ülkemizde açtığı okullar, iki ülke ilişkilerini güçlendiriyor. Kafkasya'da artik ikinci dil İngilizce değil Türkçe. Olimpiyatlar da çok başarılı geçiyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."
BBP Genel Başkan Vekili Hakkı Öznur: "Bu yapılanlar, Türkiye'ye, Türkçemize yapılabilecek en büyük hizmet. Bu ulvi hizmeti gerçekleştiren herkesi BBP camiası adına tebrik ediyorum. Bugün büyük heyecan ve gurur duydum."
AK Parti Samsun Milletvekili Prof. Dr. Tülay Bakır: "Ben protokol davetlisi olarak gelmiyorum, son 3 yıldır kendim gelip izliyorum Türkçe Olimpiyatlarını. Karadeniz oyunu oynayan Ganalılar çok etkiledi beni bu yıl. Bizimkileri aratmadıkları gibi eşit hale gelmişler neredeyse."
‘BİR COŞKU YAŞADIK’
RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun: "İlk kez canlı izledim, büyük bir coşku yaşadık. İnsan duygulanıyor. Dünyanın değişik yerlerinden gelen çocukları izlemek çok güzel. Tüm dünyaya yönelik önemli, büyük bir proje. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türkiye'nin tüm dünya ile entegre olmasını sağlayan bir proje, o bakımdan heyecan verici. Bu çocuklar ileride bulundukları ülkelerde idareci olacaklar. Türkiye ile daha rahat diyalog kuracaklar."
CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat: "Milletini tüm renkleri ile seven herkesin etkilenmeme şansı yok. Ayrımcılık olsun diye söylemiyorum ama bir tane beyaz olmayan bir ekibin çıkıp Karadeniz yöresini oynaması inanılmaz bir şey. Sokaktaki insanları çevirip sorsanız Gana'nın yerini bilmez. Çok güzel şarkı söylüyorlar. İnsanın tüyleri diken diken oluyor, bir garip ürperti kaplıyor insanı. Ben ilk kez canlı izledim ama daha önceden çocuklar bizi ziyarete geliyordu. Çok da zarifler."
Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı Uğur Ergan: "Ganalı ekibin Karadeniz folklorunu oynaması beni çok etkiledi. Bir diğer etkileyen unsur da dost ve kardeş ülke olarak gördüğümüz Yunanistan'ın geleneksel oyunu sirtakinin oynanmasıydı. Afrikalı çocuklar beni gerçekten heyecanlandırdı."
Azeri Şair-Yazar Resul Rıza: "Çok duygulandım çocukları izlerken. Tüm dünyadan Türkçe konuşan çocuklarla böyle önemli ve büyük bir organizasyonda biraraya gelmek çok güzeldi."

 
‘Dilimiz, Ses Bayrağımız’
 
'Türkçe, Gönül Köprüsü'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmet GÜR 27 Haziran 2011 Pazartesi 21:47

TÜRLÇE'NİN GÜZELLİĞİ ! Bütün destanlar dillerle yazılır, Tarihte destandır! öz Türkçe dili, Kimisi emeği! sanat için yapar, Kimileri kırarlar doldurulan küpü. Türk'ün dili kendisi iyilik edendir, Barışta sevgide; önderlik yabandır, İnsanlığın olduğu yollarda gidendir, Var olan destanlar; dillerle yazılır. İsmet; güzel Türkçe'yi sevda eyledi, Şarkı, türkü, şiir'i! bu dille söyledi, Baş kaldıranlara hep nasihat eyledi, Milletimin destanları! Türkçe ile yazıldı. 18.06.2011 İsmet GÜR Mudanya'dan

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Dilimiz, Ses Bayrağımız’
TBMM Başkanı Şahin, "Artık Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Türk dilinin ...
Türkçe Şöleni başlıyor
9. Türkçe Olimpiyatları’nın Erzurum ayağı, bugün kış oyunlarının açılış-kapanış ...
'Türkçe'ye farkındalık yaklaşımı'
MMO Erzurum Temsilciliği Yürütme Kurulu Sekreteri Bahadır Yalçın, Türkçe ...
 
Bir yıllık emeklerini sergilediler
Narman Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü’nce Şekerli beldesinde açılan ...
Sanat Tarihi’nde markalık süreç
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü, oldukça ...
Erzurumlu Emrah rahmetle anıldı
Türk şiirinin usta isimlerinden Cahit Külebi ile Erzurumlu Emrah, Tokat'ın ...
 
M. Kazım Efendi’ye vefa çağrısı
Osmanlı İmparatorluğu’nda Şeyhülislamlık yapan Tortumlu Muza Kazım Efendi’nin ...
Tarihi Kümbet’e özgün vizyon
Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Cimcime Hatun Türbesi’nin restorasyon çalışmalarına ...
Aşık geleneği Milli kültürümüz
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri