Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
12 Kasım 2011 Cumartesi - 06:51

11’le gelen mutluluk

Erzurum'da bir çiftin nikahı evlilik günlerinin ölümsüzleştirilmesi amacıyla saat 11.11'de kıyıldı. Bir sürücü kursunda direksiyon hocalığı yapan Murat Arın, 6 ay önce tanıştığı Selcan Çakır ile evlilik kararı almasının ardından evlilik tarihlerinin akılda kalması ve ölümsüzleştirilmesi amacıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Dairesi'ne başvurdu.

11’le gelen mutluluk

ERZURUM
Erzurum'da bir çiftin nikahı evlilik günlerinin ölümsüzleştirilmesi amacıyla saat 11.11'de kıyıldı.
 Bir sürücü kursunda direksiyon hocalığı yapan Murat Arın, 6 ay önce tanıştığı Selcan Çakır ile evlilik kararı almasının ardından evlilik tarihlerinin akılda kalması ve ölümsüzleştirilmesi amacıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Dairesi'ne başvurdu.
 Mutlu çiftin iki ay önce yaptığı müracaatın kabul olması sonrası çiftin arzusu üzerine 11.11.2011 tarihi nikah günü olarak belirlendi.Arın çifti, şahitleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Dairesine gelerek, nikahlarını kıydırdı.Saatler 11.11'i gösterdiği esnada kıyılan nikahta çiftlerin heyecanlı oldukları ve nikahı aynı dakikaya denk getirmek için gösterdikleri çaba dikkat çekti.
 Damat Arın, yaptığı açıklamada, söz konusu tarih ve saatle sevdiği insanla nikahının kıyılmasından ötürü mutlu olduğunu söyledi.
 MUTLULUK TARİHİ
Arın, "Çok mutluyum. Anlatacak çok şey var ama 11.11.2011 olduğu için pek bir şey anlatamıyorum. Zaten tarih her şeyi anlatıyor. Nikahı öyle bir tarih ve saatte yaptık ki heyecandan dolayı bir şey söyleyemiyorum. Gayet mutluyum" dedi.
 Gelin Çakır da, söz konusu günün kendileri için unutulmaz olduğunu, farklılık olması ve unutulmaması için tarihe paralel olarak saat 11.11'de nikahlarının kıyıldığını bildirdi.
 Çiftin nikahlarını kıyan Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Şefi Kuddusi Tırpan da, evlilik tarihlerinin unutulmaz olmasını isteyen çiftlerin 11.11.2011 tarihine ilgi gösterdiğini söyledi.
 Tırpan, "Arın çifti iki ay öncesinden başvuru yaptı. Özellikle saat 11 için gün istediler. Saat 11.11'de nikahlarını kıydık. Nikah anlamlı ve özel bir gün...Hepsi birleşince unutulmaz bir gün oluyor" diye konuştu.Tırpan, simetrik sayıların son yılları olduğunu, 2012 için çiftlerin şimdiden başvuru yaptığını sözlerine ekledi. Bu arada kent merkezinde 11.11.2011 tarihinde nikahları kıyılacak olan çift sayısının 50 olduğu belirtildi.
DARENDE'DE 11.11.11 MUTLULUĞU
Malatya'nın Darende ilçesinde 11.11.11.'in uğuruna inan çiftler, nikah salonlarına akın etti.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde görev yapan polis memuru Ali Çetin ile Sevim Yoran çifti, nikah tarihlerini 11.11.11. tarihine denk getirerek, unutamayacakları bir tarihte mutluluklarına ilk adımı attı. Tiryandafil Otel'de kıyılan nikaha ise İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken de şahit olarak katıldı. Köken, "Bu güzel güne şahitlik etmek beni çok mutlu etti. Bugünün benim içinde doğum günüm olması daha da güzel bir tesadüf oldu. Çifte mutluluklar diliyorum" dedi.
MALATYA'DA 11.11.11. ÇILGINLIĞI
Malatya'da da nikahlarını unutulmaz kılmak için 11.11.11 tarihini tercih eden çiftler salonları doldurdu.
Malatya Belediyesi Nikah Dairesi, yılın en yoğun gününü yaşadı. Nikah tarihlerine özellik kazandırmak isteyen çiftler, unutulmaz bir yaşamak için aylar öncesinden 11.11.11 tarihine gün aldı. Malatya Belediyesi Nikah Dairesi ise fazla talep gelince 1.5 ay önceden bugün için nikah randevularını kapattı. Belediye Nikah Dairesi'nin 35 çiftin nikahı kıyılırken, çiftlerden 8'i için törenli nikah kılınırken, diğer çiftler içinde normal tören yapıldı.
Nikah memuru heyecanlı olan çiftlere zaman zaman iki kez 'evet' demeleri için anons yaptırırdı.
Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'da bir yakının nikah törenine katılarak, bugünün çok özel ve anlamlı bir gün olduğunu söyleyerek, çiftlere mutluluklar diledi.
Malatya Belediyesi Nikah Dairesi Müdürü Mehmet Aldık, aşırı taleple karşılaştıklarını ve 3-4 ay önceden çiftlerin başvuruda bulunduğunu ifade ederek, başvuruları 1.5 ay önceden kapattıklarını ve sadece 35 çift için bugüne tarih verdiklerini söyledi.

 
Işıkara’dan uyarı
 
Boksörler İl Birinciliği için ringe çıkacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atatürk’ü sanatla andılar
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete ...
‘Erzurumla gurur duyuyorum’
Erzurumlu ünlü sanatçı Erkal, Van depremi sonrası Erzurum'un yardımlar ...
ADT’ten 'Sinek Kadar Kocam Olsun'
Ankara Devlet Tiyatrosu, "Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun" adlı ...
 
Vuslatın hüzne dönüştüğü an
Ahıskalı 81 yaşındaki Aslı Hemdikızı, sürgün edildiği köyde 67 yıl sonra ...
Müftülükten örnek çalışma
Palandöken Müftülüğü, ilçe genelindeki camileri ve tarihçelerini anlatan ...
Akdağ çocukların gönlünü kazandı
Erzurum'da Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın konuşmasında "Bayramlarda çocuklara ...
 
Doğu’nun son keçe atölyesine koruma
Iğdır Valiliği ve Iğdır Kültür ve Müdürlüğünün yürüttüğü ortak çalışma ...
Taşyürek Belediye Başkan Yardımcısı oldu
Tarihçi- yazar Muzaffer Taşyürek,Palandöken Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi
Hikaye yarışmasının 1’incisi Erzurum’dan
Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı ve Öğretmen Hüseyin Hüsnü ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri