Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
5 Haziran 2014 Perşembe - 07:49

5 ayda 68 bin kişi tedavi oldu

MUHAMMED COŞKUN-Ağız ve Diş Sağlık Merkezi’nde günde ortalama 800 hastaya hizmet veriliyor. Son 5 aylık hasta başvuru verilerine göre, 68 bin 500 hasta muayene oldu.

5 ayda 68 bin kişi tedavi oldu

İnsanların artık diş sağlığına karşı daha dikkatli ve bilgili olduklarını söyleyen Ağız ve Diş Sağlık Merkezi Başhekimi Yüksel Ayaz, “Her geçen gün, hastanemize gelen hasta sayısının artması, insanların diş sağlığına verdiği önemi gösteriyor.” dedi.

Ağız ve Diş Sağlık Merkezi Başhekimi Yüksel Ayaz, hastaneye gelen hasta sayısının her geçen gün arttığını ve bu durumdan olumlu sonuçların çıkarıldığını söyledi. Ayaz, “Her geçen yıla göre hasta sayımız artmaktadır. Bu durum, hastaların diş sağlığı yönünden bilgilendiklerini gösterir. Önceden diş rahatsızlığı çeken hastalar, dişe daha çok zarar veren yöntemlerle rahatsızlıklarına çare ararlardı. Ama şimdi çoğu diş hastamız, hastanelerimize gelerek dertlerine şifa arıyorlar.” diye konuştu.

Diş tedavisine gelmek isteyenlerin hava şartlarından dolayı gelemediklerini söyleyen Yüksel Ayaz, “ son 5 aylık hasta verilerimize baktığımızda, toplamda 68 bin 500 hasta gelmiş. Bu rakamda en küçük değer mayıs ayı hasta sayısıdır. Diğer aylara göre mayıs ayının yağışlı ve sert geçmesinden dolayı hastanemize gelen hasta sayısında, 5 aylık veriler doğrultusunda yüzde 15’lik bir azalma söz konusudur.” dedi.

Ağız ve Diş Sağlık Merkezi’nde günde ortalama 800 hastaya hizmet veriliyor. Son 5 aylık hasta başvuru verilerine göre, 68 bin 500 hasta muayene oldu. Bunların, 24 bin diş çekimi, 20 bin dolgu, 5 bin diş kanal yolu açımı ve 5 bin civarı da hareketli protez yapımı.

3 bin 500 metrekare kapalı alanın üzerine kurulan Erzurum ağız ve diş sağlık merkezi, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük ağız ve diş sağlık merkezi. Ağız ve diş sağlık merkeziyle ilgili bilgi veren Başhekim Ayaz, "Sağlık merkezimizde 1 ameliyathane, 2 periapikal röntgen odası, 1 panoramik röntgen odası, bir dental tomografi odası ve 26 klinik ve ortodonti pedodonti ve cerrahi kliniği mevcuttur. Sağlık merkezimiz 24 saat açık olup 08.00 - 17.00 normal mesai, 17.00 - 23.00 vardiya, 23.00 - 08.00 acil olarak cumartesi, pazar ve tatil günlerinde hizmet vermektedir" dedi,

Hastanede 3 bölümden oluşan merkezi sterilizasyon sistemini kurarak muayene ve tedavi sonrası kullanılan tüm malzemelerin kontrollü bir şekilde dezenfektanlı solüsyonlarla özel cihazlarda yıkandıktan sonra, kişiye özel olarak paketlenip yüksek sıcaklık da ki otoklavlara atılarak sterilizasyon işleminin tamamlandığını dile getiren Ayaz, "Bununla beraber merkez Palandöken İlçesinde 5 üniteli ve merkez Aziziye İlçesinde 3 üniteli birimlerimiz bulunuyor. Toplamda 50 diş hekimi, 13 hemşire, 2 klinik yardımcısı, 3 sağlık memuru ve hizmet alımıyla çalışan diğer personellerle beraber çalışan sayımız 180 civarındadır. Birimlerimizde vatandaşlara diş dolgusu, kanal tedavisi, diş eti rahatsızlıkları diş temizliği sabit ve hareketli protez gibi hizmetler vermekteyiz. Ağız ve diş sağlığı merkezimizde evde bakım birimimizi oluşturarak halk sağlığı müdürlüğümüz aracılığı ile çeşitli rahatsızlıklardan dolayı hastanemize gelemeyen vatandaşlarımıza böyle bir hizmet sunduk. MHRS hattını arayıp hekim seçme haklarını kullanarak beklemeden muayene olabilme imkânları bulunuyor." diye konuştu.

 
Ramazan'ın Teması: 'Kimse Yalnız Kalmasın'
 
Erzurum Tarımında ‘örnek Sebze Bahçeleri’ projesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzincankapı’nın çehresi değişecek
Yakutiye Belediyesi, Erzincan Kapı semti ve çevresine açılan tüm sokakları ...
Erzurum OBM’de duygusal veda
Orman Bölge Müdürlüğü Bölge Müdür Yardımcıları A. Baki Ekinci, Bekir Celap, ...
Alcan: ‘Mobbing çalışan kadınların kabusu’
Mobbing ile Mücadele Derneği Erzurum Temcilsi Başkanı Jale Alcan, duygusal ...
 
Polis Fm Sağlığın Sesi oldu
Erzurum Polis Radyosu ve Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğünün birlikte hazırladığı ...
Terminal Caddesinde göçük altında can pazarı
Erzurum'da bir apartmanın doğal gaz inşaatı çalışması sırasında meydana ...
Nüfusta eğitim seferberliği
İHSAN KUMRU-Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından, İlçe ...
 
Pasinler katı atık tesisleri 5 Haziran’da açılacak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde dev organizasyonla ...
Erzurum en sıcak haziranı 1958’de yaşadı
DİLEK BAYRAK-Meteoroloji Genel Müdürlüğü Erzurum, ‘Uzun Yıllar İçinde ...
Ülkü Ocaklarından gazilere destek
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi tarafından organize edilen ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri