Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
29 Kasım 2011 Salı - 07:45

A.Ü hastanelerine kalite belgesi

Mayıs 2011’da mutfaklarında TS-EN-ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini alan Aziziye ve Yakutiye Araştırma Hastaneleri, 2 yıldan beri süren çalışmalarının karşılığı olarak TS-EN-ISO 9001 Kalite, TS-EN-ISO 14001 Çevre ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri’nden belge almaya hak kazandı.

A.Ü  hastanelerine kalite belgesi

ERZURUM (İHA) - Mayıs 2011’da mutfaklarında TS-EN-ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesini alan Aziziye ve Yakutiye Araştırma Hastaneleri, 2 yıldan beri süren çalışmalarının karşılığı olarak TS-EN-ISO 9001 Kalite, TS-EN-ISO 14001 Çevre ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri’nden belge almaya hak kazandı.
21-25 Kasım 2011 tarihleri arasında Dr. Lütfi Öksüz başkanlığında Fazilet Baştürk, Volkan Çağın, Kemal Kızıltan, Hüseyin Gül ve İbrahim Seyhan’dan oluşan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) heyeti tarafından Aziziye ve Yakutiye Araştırma Hastaneleri’nin bütün birimleri denetlendi.
Denetleme sonucu, Heyet Başkanı Dr. Lütfi Öksüz tarafından Aziziye Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen törende açıklandı.
ÖKSÜZ AÇIKLAMA YAPTI
Öksüz, akreditasyonu bütün dünyada tanınan Türk Akreditasyon Kurumu (TURKAK)’a akredite olan TSE’nin, Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği Belgelerini Aziziye ve Yakutiye Araştırma Hastaneleri’nde, birimlerin işleyişi, hizmet kalitesi, çalışan memnuniyeti, hasta ve hasta yakınları memnuniyeti, tıbbi atıklar başta olmak üzere, tüm atıkların ayrıştırılması ve yönetilmesi, çevre duyarlılığı, İş Sağlığı ve Güvenliği konularındaki başarılı uygulamalarına verildiğini bildirildi.
İş Sağlığı ve Güvenliği (OHSAS) belgesi, hastane çalışanları ile hasta ve yakınlarının iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı korunması amacıyla yapılan uygulamaların geçerliliği anlamına geliyor.
Bilindiği gibi Uluslararası Standartlar Teşkilatı (ISO) tarafından yayınlanan standartlar bütün dünyada geçerli standartlar olarak uygulanıyor.
TSE heyetinin raporları, Belgelendirme Komitesi tarafından onaylandıktan sonra Belgeler ve TSE Bayrakları Hastane yetkililerine teslim edilecek.Aralık ayı içinde ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi’nin de TSE tarafından belgelendirilmesi öngörülüyor.
BELGELENDİRME VE AKREDİTASYON SÜRECİ
ay sürecek Atatürk Üniversitesi Aziziye ve Yakutiye Araştırma Hastaneleri’nin belgelendirme ve akreditasyon projesi kapsamında 2012 yılında ISO 27001 Standardı kapsamında Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi’nin Belgelendirilmesi, ISO/IEC 15189 Standardı kapsamında Tıbbi Test Laboratuarları’nın ve ISO/IEC 17025 Standardı kapsamında Kalibrasyon Laboratuarı’nın Akreditasyonu yer alıyor.
Proje tamamlandığında Atatürk Üniversitesi Aziziye ve Yakutiye Araştırma Hastaneleri Türkiye’de 8 belgeye sahip tek hastane olacak.
Toplantıda Hastane Başhekimi Prof. Dr. Necip Becit, Kalite ve Yönetim Sistemleri Kurul Başkanı Prof. Dr. Mustafa Atasoy, Kalite ve Yönetim Sistemleri Temsilcisi Doç. Dr. Âdem Dursun, çalışmada emeği geçen akademisyenler ve hastane çalışanları ile KADEM Yönetim Danışmanlığı firması yetkilisi Sami Öztürk’e teşekkür etti.

 
Ömür boyu hapise onay
 
Suçlu, bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çareyi Facebook’ta buldu
Erzurum'un Aşkale İlçesi'nde esnaf 35 yaşındaki İrfan Polat, borcunu ödemeyen ...
Akdağ'dan geçmişe sağlık sitemi
Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'nin 9 senede çok önemli mesafeler kat ettiğini ...
Küçük Zeliha’nın eğitim çilesi
Erzurum'daki Şehitler Mahallesi'nde babasıyla birlikte yaşayan 7 yaşındaki ...
 
‘Öğretmenlik bahar güneşi gibidir’
Şenkaya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.Tören ...
Palandöken kayakçıları bekliyor
Türkiye'nin doğusundaki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Bayraktepe'de ...
Soğuk coşkuyu engelleyemedi
Erzurum'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törende öğrenciler ...
 
Kapalı yerde sigara içen yandı!
Önümüzdeki yıl, kapalı yerlerde sigara içenler 82 lira ceza ödeyecek.
Erdoğan’dan diyabet uyarısı
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Polikliniği ...
Ebren Ailesinin yürek burkan dramı
Muhammet Arda henüz 7 yaşında. Emsalleri okul sıralarında eğitim görüp ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri