Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>EĞİTİM
8 Mart 2012 Perşembe - 18:44

A.Ü'ye uluslararası vizyon

Atatürk Üniversitesi’nde geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Kış Okulu”na katılan yabancı öğrenciler ülkelerini ve geldikleri üniversiteleri tanıttılar.

A.Ü ye uluslararası vizyon

ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi’nde geleneksel olarak gerçekleştirilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Kış Okulu”na katılan yabancı öğrenciler ülkelerini ve geldikleri üniversiteleri tanıttılar. Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Uluslararası Öğrenci Günü”ne katılan Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve DİLMER Müdürü Prof. Dr. Metin Akkuş, “Atatürk Üniversitesi Kış Okulu”na bu yıl 10 ülkeden 35 öğrencinin katıldığını ve eğitimlerini başarılı bir şekilde sürdürdüklerini söyledi. Akkuş, yabancı öğrencilerin ülkelerinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerinde okuduklarını anımsatarak, “Öğrenciler bize belli bir Türkçe seviyesine sahip olarak geliyorlar. Biz de üç hafta süren yoğun bir programla öğrencilere pratik Türkçe, Türk kültürü, Türk dili tarihi gibi dersler veriyoruz ve ilgili fakültelerimizin ilgili ders programlarını takip etmeleri imkan sağlıyoruz” dedi. Türkçe eğitimi programına sadece Türk Dili ve Edebiyatı okuyan öğrencilerin değil, ülkelerinde uluslararası ilişkiler gibi farklı bölümlerde okuyan ve Türkçeye ilgi duyan öğrencilerin de katıldığını anlatan Akkuş, dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin üç hafta boyunca Türkçe pratiklerini geliştirmenin yanı sıra şehir ve civar illere düzenlenen gezilere katılarak Türk toplumu hakkında bilgi edindiklerini de kaydetti. KORKMAZ’IN DEĞERLENDİRMESİ Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz ise, konuşmasında, yabancı öğrencileri Atatürk Üniversitesi’nde konuk etmekten mutluluk duyduklarını söyledi. “Sizler ülkelerinize döndüğünüzde bizim fahri elçilerimiz olacaksınız; ülkelerimiz arasındaki yakın dostluğun gelişmesinde rol oynayacaksınız, bunun bilincinde olarak hareket etmenizi arzuluyoruz” diyen Korkmaz, şunları kaydetti: “Bir dil öğrenmek, farklı kültürleri ve milletleri tanımak çok önemli ve güzeldir. Biz, sizleri tanımış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Burada, Atatürk Üniversitesi’nde başlattığımız dostlukları uzun yıllar sürdüreceğimizi de biliyoruz. Yüksek lisans ve doktora için de sizleri üniversitemize bekliyoruz.” Diş İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz ise Atatürk Üniversitesi’nin geleneksel hale getirdiği yabancı öğrencilere yönelik yaz ve kış okullarının her geçen yıl daha fazla ilgi çektiğini ve katılımcı sayısının arttığını belirtti. Yavuz, bu ilgi üzerine iki hafta olan eğitim sürecini üç haftaya çıkardıklarını, ileriki yıllarda bu sürenin daha da uzatılması için çalıştıklarını kaydetti. Konuşmaların ardından Atatürk Üniversitesi’nin 2011-2012 Kış Okulu’na katılan Kazakistan, Litvanya, Gürcistan, Finlandiya, Bosna-Hersek, Belarus, İran, Almanya gibi ülkelerden gelen öğrenciler çeşitli materyalleri de kullanarak ülkelerinin ve üniversitelerinin tanıtımını yaptılar. Atatürk Üniversitesi Diş İlişkiler Ofisi ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından ortaklaşa düzenlenen programı akademisyenler ve öğrenciler izledi.

 
Genç antrenörlere milli görev
 
‘Kadına Şiddete Hayır..!’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü. öğrencilerinden örnek proje
Atatürk Üniversitesi Eğitim Gönüllüleri Topluluğu “Kılavuz Eğitim Projesi” ...
‘Yeni sistem ezber bozacak’
Kısa adı ERZİMDER olan Erzurum İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları ...
Yurt-Kur’dan eğitim atılımı
Yurtta kalan üniversite öğrencilerine, "İletişim ve Beden Dili" eğitimi semineri verildi.
 
ENER'den 'Turizm Dikkati' vurgusu
Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi Başkanı Vahdet Nafiz AKSU, Atatürk ...
Kültür İ.Ö’de deprem tatbikatı
Erzurum'da Kültür Kurum İlköğretim Okulu'nda düzenlenen deprem tatbikatı ...
Kış okulu öğrencileri uğurlandı
Atatürk Üniversitesi’nde geleneksel olarak gerçekleştirilen yabancı öğrencilerin ...
 
İletişimciler Beyaz Bastonluları ağırladı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencileri, Beyaz Baston Görme ...
Erzurum Anadolu’ya örnek oldu
Microsoft Türkiye – Kamu İşleri ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programları ...
A.Ü’den üç dev proje
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum’un markalaşmasına ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri