Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Baskette Mehmet Akif Ersoy Lisesi damgası
Baskette Mehmet Akif Ersoy Lisesi damgası
YURTLİG’de filenin şampiyonları belli oldu
YURTLİG’de filenin şampiyonları belli oldu
ETÜ projesi patent aldı
ETÜ projesi patent aldı
Şehit Sözen dualarla anıldı
Şehit Sözen dualarla anıldı
Erzurum’da mola verecek
Erzurum’da mola verecek
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
20 Aralık 2013 Cuma - 13:53

ATAÜNİ’de TÜBİTAK 1003 Proje Desteği başarısı

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu yöneticiliğinde Beyin Hastalıklarının Tanı ve Tedavisinde Yeni Yöntem İn Vivo Mikrosensör Teknolojisi” projesi uygulanmaya başladı.

ATAÜNİ’de TÜBİTAK 1003 Proje Desteği başarısı

~~Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu yöneticiliğinde Beyin Hastalıklarının Tanı ve Tedavisinde Yeni Yöntem İn Vivo Mikrosensör Teknolojisi” projesi uygulanmaya başladı. Projede Erzurum, Ankara ve Konya’daki 5 ayrı üniversiteden 23 öğretim üyesi ve 17 bursiyer görev alıyor.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu yöneticiliğinde 113S083 nolu “Beyin Hastalıklarının Tanı ve Tedavisinde Yeni Yöntem İn Vivo Mikrosensör Teknolojisi” isimli TÜBİTAK 1003 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı projesi, toplamda 2.984.003 TL ‘lik bütçesiyle 1. ve 2. aşamayı geçti, desteklenmesine karar verildi. Proje 16 aralık itibariyle itibariyle başlatıldı. Projenin alt proje yürütücülüklerini Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ile birlikte Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Yrd.Doç.Dr. Bülent Çavuşoğlu ve Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinden Yrd.Doç.Dr. Erdal Sönmez yapıyor.
 Proje; 2008 yılında Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı bünyesinde kurulan sensör teknoloji laboratuarında deneysel çalışmalar için kullanılan saniye saniye nörotransmitter analizi yapabilen Türkiye’deki tek “İn vivo Voltametri” cihazının küçültülerek insanlar için kullanılabilir prototipinin üretilmesi; Beyin hastalıklarının teşhis ve tedavisinde önemli olan ve yurt dışına bağımlı olduğumuz mikrosensörlerin ülkemizde ve Erzurum’da üretilmesi, farklı canlı ve beyin bölgeleri için farklı tasarımlarının yapılması ve yurt dışına ihraçlarına kadar olan süreçlerin tamamlanması, Bu mikrosensörlerin üstüne dünyada ilk kez kullanılacak yeni seçici kimyasal bariyerlerin denenerek beyin hastalıklarıyla ilgili çoğu nörotransmitterin selektif ve sensitif olarak tespit edilmesi ve beyin hastalıklarının teşhis ve tedavisine katkı yapılması amaçlarını taşıyor.
Projede; Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu Atatürk Üniversitesi, Prof.Dr.Ö.İrfan Küfrevioğlu Atatürk Üniversitesi, Prof.Dr.Mehmet Ertuğrul Atatürk Üniversitesi, Prof.Dr.Hasan Efeoğlu Atatürk Üniversitesi, Prof.Dr. Şenol DaneTurgut Özal Üniversitesi, Prof.Dr. Emir Baki Denkbaş Hacettepe Üniversitesi Prof.Dr. Yücel Kadıoğlu Atatürk Üniversitesi, Prof.Dr.Cemal Gündoğdu Atatürk Üniversitesi, Prof.Dr.Bülent Erdoğan Turgut Özal Üniversitesi Doç.Dr.Hasan Türkez Erzurum Teknik Üniversitesi, Doç.Dr.Tevhit Karacalı Atatürk Üniversitesi, Doç.Dr.İsmail Malkoç Atatürk Üniversitesi, Doç.Dr.Duygu Ekinci Atatürk Üniversitesi, Doç.Dr.Mustafa Selman Yavuz Selçuk Üniversitesi, Doç.Dr.Gökşin Şengül Atatürk Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr.Bülent Çavuşoğlu Atatürk Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr. Erdal Sönmez Atatürk Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr. İ. Yücel Özbek Atatürk Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr.Erdem Sağsöz Atatürk Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr.Mehmet Çelebi Atatürk Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr.Emin Argun Oral, Atatürk Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr.Halil Özcan Atatürk Üniversitesi, Yrd.Doç.Dr.Ayşe Gürel Turgut Özal Üniversitesi görev alıyor.

 
ETÜ İİBF’den "Vergi Müfettişliği " Semineri
 
Kahraman, renklerle kişiliği analiz etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın, Deprem Gerçeği’ni anlattı
Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği ...
ATAÜNİ’de Teknokent gündemi
ATAÜNİ-Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik ...
Oltulu Öğrencilerden Finlandiya çıkarması
Oltu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Hayat Boyu Öğrenme Programı ...
 
Erzurum tanıtımda sınıfı geçti
24 kişilik gruba yönelik Turizm Tanıtım Organizasyonu’nun iki günlük Erzurum ...
Erzurum nar üretiminde son sırada
TZOB en az nar üretiminin 4’er tonla Edirne ve Giresun’da, 3 tonla Kütahya’da ...
Yunus Emre Gönüllerde yaşıyor
Aydın Türk Ocağı, “Türk Tarihinde Az Bilinenler ve Her Yönüyle Yunus Emre” ...
 
32 çocuğu sevindirdiler
Bursa Osmangazi Lions kulübü, Erzurum Nene Hatun Kız Yetiştirme ve Çocuk ...
Trafik Güvenliğini: ‘Birlikte Başaralım Erzurum’
İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan “4G-Güvenli Gençlik Güvenli Gelecek” ...
DHMİ 80’inci yaşında
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Havalimanı Terminalini gezdi.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri