Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
23 Mart 2022 Çarşamba - 15:34

ATAÜNİ’den Metaverse evreninde ilk ders

Geleneksel kişisel bilgisayarların yanı sıra sanal ve artırılmış gerçeklik cihazları aracılığıyla kalıcı çevrim içi 3 boyutlu sanal ortamları destekleyen, internetin varsayımsal bir yinelemesi olan Metaverse veya Türkçe tabiriyle sanal evren, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ilgi görüyor.

ATAÜNİ’den Metaverse evreninde ilk ders

Geleneksel kişisel bilgisayarların yanı sıra sanal ve artırılmış gerçeklik cihazları aracılığıyla kalıcı çevrim içi 3 boyutlu sanal ortamları destekleyen, internetin varsayımsal bir yinelemesi olan Metaverse veya Türkçe tabiriyle sanal evren, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ilgi görüyor.
İnsan hayatına mobil internetten sonra en büyük etkiyi bırakması düşünülen Metaverse, sadece sosyal alanda değil, eğitim alanında da kullanılmaya başlandı. Türkiye’de ilk defa Atatürk Üniversitesi Pasinler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı 1. Sınıf dersi olan Grafik ve Animasyon dersi iki gün olarak Metaverse ortamında işlendi.
Metaverse evreni olarak spatial.io ortamın kullanıldığı derste, her öğrenci Metaverse ortamında kendi karakterini oluşturarak derse katıldı. Dersten sonra dünya genelinde NFT alış-satış işlemlerinin yapıldığı platform olan OpenSea'nin (https://opensea.io/) Metaverse evrende açtığı NFT sergisini gezen öğrencilere, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Ebubekir Kaba tarafından NFT hakkında bilgiler verildi.
İkinci gün ise yine Grafik ve Animasyon dersinden sonra Atatürk Üniversitesi fotoğraflarının yer aldığı “ATAUNI Sergisi” gezilerek "Sosyal Medya Duvarım" etkinliği yapıldı. Bu etkinlikte interaktif olarak sosyal medya hesaplarını duvara yazdırmak isteyen öğrencilerin hesapları duvara yazılarak, #atauniMetaVerse etiketi ile sergideki görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.
Grafik ve Animasyon dersi kapsamındaki 3D modelleme konusu da sergide uygulamalı olarak anlatılırken, ders sergiye eklenen 3D kartal modeli üzerinden işlendi.
“Üniversite Olarak Dünyada Yaşanan Gelişmeleri Yakından Takip Ediyoruz”
Sanal dünyaya yeni bir ivme kazandıran Metaverse’ün bilgi teknolojileri ve dijitalleşme alanında önemli kavramlardan biri olarak son dönemde sıkça kullanılmaya başlandığını ve fiziksel yaşantının birçok alanını dijitalleştirdiğini aktaran Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Metaverse’ün bilgisayarla görü, yapay zekâ, 5G, buluş bilişim gibi multimedya, bilgisayar ağları ve bilimleri alanında geliştirilen son yaklaşım ve protokolleri bir araya getiren bir sanal evreni temsil ettiğini vurguladı. Bu evren içerisinde yer almanın kaçınılmaz olduğunu aktaran Rektör Çomaklı, üniversite olarak dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve anında gerekli entegrasyonları gerçekleştirdiklerini belirtti.
Metaverse’ün, dijital ikiz teknolojisiyle gerçek dünyanın bir aynasını oluşturmayı amaçladığını aktaran Rektör Çomaklı: “Üniversitemizde ilk kez düzenlenen Meteverse evrenindeki dersle bu sanal evrendeki yerimizi almış olduk. Pandemi süreci bizlere uzaktan eğitimin bilgi aktarımının bir parçası olduğunu tekrar hatırlattı. İlerleyen zamanlarda sanal sınıflarda ders almak belki de daha yaygınlaşacak. Bu kapsamda sanal dünyaya giriş yapan üniversitelerin de başında gelmekten mutluluk duyuyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 
Dadaşlar ve Yörükler buluştu
 
80 kilo metamfetamin ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum genç iller arasında
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki ...
Türkiye finaline katılacaklar
Erzurumlu Lise Öğrencilerinin Işgın Bitkisinin Akciğerleri Koruyucu Rollerinin ...
Türkiye'de  ilk beşe girdiler
Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Türkiye'de akredite edilen ilk 5 bölümden biri oldu
 
Lise öğrencileri projeleri yarışması başladı
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 53. Lise Öğrencileri Araştırma ...
Kirişçi tarımda öncelikleri açıkladı
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirisci, “Tarım, bir başka ülkenin ...
Büyükşehir projeleri gündem oluşturdu
İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından İstanbul’da düzenlenen “Büyükşehir ...
 
 Antarktika’daki Türk bilim heyeti yurda döndü
Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında kıtadaki çalışmalarını tamamlayan ...
ERMED’den çalıştay atağı
Erzurum Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde Erzurum Yeni Medya Derneğinin ...
Erzurum 29’uncu sırada
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum kadınlarda ilk evlenme yaşının en düşük ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri