Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yılmaz: ‘Erzurum bir medeniyet şehridir’
Yılmaz: ‘Erzurum bir medeniyet şehridir’
Yıldırım Erzurum’un önemini anlattı
Yıldırım Erzurum’un önemini anlattı
Ala Palandöken Ekonomi Forumu’na seslendi
Ala Palandöken Ekonomi Forumu’na seslendi
Çiftçi: ‘Erzurum Kutlu bir coğrafyadır’
Çiftçi: ‘Erzurum Kutlu bir coğrafyadır’
Bolat: ‘Erzurum’da muhteşem buluşma’
Bolat: ‘Erzurum’da muhteşem buluşma’
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
9 Kasım 2019 Cumartesi - 12:16

ATAUNİ öğrencileri milli coşkuyu paylaştı

Bu yıl 7.si gerçekleşen ve kent merkezinden 4 kilometre uzaklıktaki Top Dağında yer alan Aziziye Tabyalarına yapılan yürüyüşe Atatürk Üniversitesi öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi.

ATAUNİ öğrencileri milli coşkuyu paylaştı

Bu yıl 7.si gerçekleşen ve kent merkezinden 4 kilometre uzaklıktaki Top Dağında yer alan Aziziye Tabyalarına yapılan yürüyüşe Atatürk Üniversitesi öğrencileri de yoğun ilgi gösterdi.

Tarihte "93 Harbi" olarak anılan 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşında destan yazan kahramanlar için saygı yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra; şehrin mülki, idari, askeri ve yargı erkânı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yapılan Çağrıyla Saygı Yürüyüşü Başladı

Program, sabah ezanının ardından tarihteki gibi cami hoparlörlerinden "Ey Erzurumlular, ey ahali. Düşman Aziziye tabyalarını bastı. Allah'ını seven, eli silah tutan herkes, askerlerimizin yardımına koşsun. Vatanını ve milletini seven yetişsin" çağrıları yapılarak başladı.

Rus tehdidini önlemek için 1872 yılında Sultan Abdülaziz tarafından Fosfor Mustafa Paşa yönetiminde Erzurum-Kars karayolunu kontrol altında tutmak amacıyla Top Dağı’na yaptırılan Aziziye Tabyası, tarihi günlerinden birisine daha sahne oldu. Yediden yetmişe herkes, ellerinde Türk Bayrağı ile kahramanlık destanının yazıldığı Aziziye Tabyalarına omuz omuza yürüdü.

“Öğrencilerimiz ile Birlikte Aziziye Tabyalarına Geldik”

Tarihe adını altın harflerle yazdıran Aziziye Tabyalarında, unutulmaması gereken bir destanın yazıldığını belirten Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “142 yıl önce Ayazpaşa Camii İmamı Osman Hoca’nın okuduğu selâ ile cepheye koşan Erzurum halkının tabyalarda, askeriyle omuz omuza yaptığı özgürlük mücadelesinin hafızalarda canlılığını koruması adına biz de öğrencilerimizle birlikte Aziziye Tabyalarına geldik” dedi.

Kundaktaki bebeğini bırakıp, önce vatan diyen kahraman Nene Hatunların yazdığı destana şahitlik etmek ve yaşananları asla unutmamak adına bu tür etkinlikleri önemsediklerini, milli birlik ve bütünlüğü korumak adına da üniversite olarak benzeri programları sık sık düzenlediklerini aktaran Çomaklı son olarak: “Unutmamalıyız ki geçmişimizi iyi bilerek ancak geleceğimizi başarılı bir şekilde inşâ edebiliriz. Aziziye Destanı da bizim için bu bakımdan büyük önem arz ediyor. Kahramanlık destanı yazarak bugün özgür bir şekilde yaşamamıza vesile olan tüm şehitlerimi rahmet ve minnetle anıyor, bin yıldır vatan topraklarının müdafaası için toprağa düşen kahraman şehitlerimize Yüce Mevlâ'dan rahmet ve mağfiret diliyorum.”

 
Sala verildi, Dadaşlar Ecdat ile buluştu
 
Çat’tan Aziziye’ye milli yürüyüş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bursa’da Erzurum gündemi
Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu’nca düzenlenen "Bursa-Erzurum Tanıtım Günleri" başladı.
Atatürk Araştırma Merkezinden 3 yeni eser
2019 yılı son günlerine yaklaşırken, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek ...
Aziziye ve Mecidiye’de Ecdada Saygı Nöbeti
Erzurum’da Osmanlı-Rus savaşında Rus ve Ermenilere karşı verilen mücadelenin ...
 
Erzurum’da Türk Dili ve Edebiyatı gündemi
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinin (TDED) Erzurum’da gerçekleştirdiği ...
Erdem: “Güçlü medeniyetler güçlü dillerle inşa edilebilir”
TDED Genel Başkanı Ekrem Erdem, güçlü medeniyetlerin ancak güçlü diller ...
“Erzurum demek Anadolu demektir”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Aziziye Zaferi, vatan uğruna ...
 
Nene Hatun’a vefa
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ...
Aşık Sabit Müdami’ye vefa
Posoflu aşık Sabit Müdami kendi adını taşıyan okulda düzenlenen programla anlatıldı.
‘Kayıp El’ beğeni topladı
Adıyaman Belediyesi’nin katkılarıyla, Erzurum Devlet Tiyatrosu tarafından ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri