Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Gazze ve Doğu Türkistan için yürüdüler
Gazze ve Doğu Türkistan için yürüdüler
Erzurum GSİM’den ilçeler açılımı
Erzurum GSİM’den ilçeler açılımı
Büyükşehir 18'inci araç filosuna kavuştu
Büyükşehir 18'inci araç filosuna kavuştu
Tortum ve Uzundere tanıtımında fotosafari adımı
Tortum ve Uzundere tanıtımında fotosafari adımı
Aziziye Belediyesi’nden Çocuk Şenliği
Aziziye Belediyesi’nden Çocuk Şenliği
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
21 Nisan 2025 Pazartesi - 14:50

ATAUNİV’de Erzurum kültürel değerleri gündemi

Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum’un sahip olduğu kültürel ve doğal zenginliklerle Türkiye’nin ve dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu vurguladı.

ATAUNİV’de Erzurum kültürel değerleri gündemi

Atatürk Üniversitesi; Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi iş birliğiyle “Kültür Turizmi Açısından Erzurum’da İki Avrupalı: Puşkin ve Redhouse” başlıklı panel düzenledi. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen panel, Prof. Dr. Kemal Bıyıkoğlu Salonunda yoğun katılımla gerçekleşti.

 “ERZURUM, TURİZMİN ÇEŞİTLENEBİLECEĞİ NADİR COĞRAFYALARDAN BİRİ”

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum’un sahip olduğu kültürel ve doğal zenginliklerle Türkiye’nin ve dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu vurguladı. Erzurum’un 2025 yılında hem “Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Turizm Başkenti” hem de “Avrupa Kış Sporları Başkenti” ilan edilmesinin bu potansiyelin açık bir göstergesi olduğunu belirten Hacımüftüoğlu; kış, yayla, inanç, sağlık, termal, gastronomi ve kültür turizmi gibi pek çok alanda şehrin sunduğu imkânlara değindi.

Üniversitenin sanat, spor, sağlık, bilimsel araştırmalar ve sosyal yaşam alanlarında gerçekleştirdiği çalışmaların şehrin turizm sektörüne katkı sağladığını ifade eden Hacımüftüoğlu, özellikle üniversitenin ev sahipliği yaptığı uluslararası öğrencilerin şehrin gönüllü elçileri olduğunu belirtti.

PANELDE İKİ ÖNEMLİ AVRUPALI ERZURUM BAĞLAMINDA DEĞERLENDİRİLDİ

Panel başkanlığını Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş’ın yaptığı etkinlikte; Taner Özdemir “Redhouse’un Erzurum Günleri”, Muhammed Emin Kaptan “Redhouse’un Eserleri ve Dil Bilim Çalışmaları”, Rahman Özdemir “Puşkin’in Hayatı ve Eserleri”, Onur Yıldız “Puşkin’in Erzurum’a Yolculuğu” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi. Murat Ertaş ise panelin kapanışında Redhouse ve Puşkin’in kültür turizmi açısından taşıdığı değeri değerlendirdi.

Erzurum’un Kültürel Hafızasında İki Avrupalı

Panelde, Rus edebiyatının önemli temsilcilerinden Aleksandr Puşkin’in ve dünyaca ünlü dilbilimci, sözlük yazarı Sir James William Redhouse’un Erzurum’a dair izlenimleri, yaşantıları ve şehirde bıraktıkları kültürel miras konuşuldu. Konuşmacılar, her iki ismin de Erzurum’un kültürel envanteri açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, bu kişilerin kaleme aldıkları eserlerin Erzurum’un tarihi hafızasına yaptığı katkılara vurgu yaptı.

Etkinlik sonunda konuşmacılara plaket takdim edilirken, katılımcılar kültür turizmi alanında bu tarz etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.

 
Nişan yüzüklerini Vali Çiftçi taktı
 
Atlama Kuleleri bakıma alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandöken GM’den ‘Zamanın dehlizinde bir kurşun’
Yönetmenliğini Ruhsar Bayraktar’ın yaptığı "Zamanın Dehlizinde Bir Kurşun" ...
Erzurum Hilalkent 125. Yıl Ortaokulu 4’üncü oldu
Genç yeteneklerin kültürümüzü sahneye taşıdığı Okul Sporları Halk Oyunları ...
Kudakaf’25 Kariyer Fuarı 26 Nisan’da açılacak
Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Ülkeleri (EİT) 2025 Erzurum Turizm Başkenti ...
 
Erzurum'dan Kocaeli'ne 1001 Hatim buluşması
Erzurum’u doğal afetlerden korumak için Pir Ali Baba tarafından yaklaşık ...
Palandöken Ekonomi Forumu'nda geri sayım
26-27 Nisan 2025 tarihlerinde Erzurum'da düzenlenecek olan Palandöken ...
SOLOTÜRK gösterisi ilgiyle izlendi
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından "2025 Turizm Başkenti" ilan ...
 
Çiftçi hafızlara seslendi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Türkiye Finali’ni takip etti.
Çiftçi İl turizm potansiyelini değerlendirdi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi 'nin Turizm Haftası vesilesiyle bir mesaj yayınladı.
Bak gençlere seslendi
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, '65. Gençler Bakanlığında' programı ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri