Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
26 Temmuz 2011 Salı - 06:42

Açılış göz kamaştırdı!...

Trabzon’da yapılan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın açılışı muhteşem oldu…

Açılış göz kamaştırdı!...

ERZURUM gazetesi
Trabzon’da yapılan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın açılışı muhteşem oldu…
Son yıllarda ortaya konulan spor organizasyonlarındaki başarısıyla tüm dünyanın gündemine oturan Türkiye, Trabzon’daki Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın açılışında bir kez daha bu işin erbabı olduğunu ispatladı…
Trabzon’da açılışı yapılan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları görsel şovları ve zengin içeriğiyle hem Avni Aker’i olduran binlerce seyirciyi, hem de televizyonları başında bulunan milyonları mestetti…
ABAY SUNDU…
Korhan Abay’ın sunumu ile başlayan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları, muhteşem görsel şovuyla bir kez daha hatıralara kazınmış oldu.
İlk modern olimpiyatların yapıldığı ülke olan Yunanistan’ın stada girişiyle başlayan resmi geçit, tam bir görsel şova dönüştü. Avni Aker’i hınca hınç dolduran seyirciler ekipleri ayakta alkışlarken, Türk misafirperverliğinden de güzel örnek vermiş oldu… Türkiye’den sonra en büyük alkışı Azerbaycan ekibi alırken, seyirciler Bosna Hersek kafilesine de büyük ilgi gösterdi.
YER YERİNDEN OYNADI…
Ev sahibi ülke olarak Avni Aker’e en son giren ülke olan Türkiye, adeta yeri yerinden oynattı. Stadı dolduran binlerce seyirci “Türkiye, Türkiye” tezahüratlarıyla sporculara büyük moral verirken, protokolde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar ay-yıldızlı sporcuların geçidini ayakta alkışlarla izledi. Bu arada oyunların maskotu olan “Hamsiler” ise yine stadı dolduran seyirciler tarafından büyük alkış aldı.
MALTA İKİ SPORCUYLA GELDİ…
Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’na 59 ülke katılırken, bu ülkeler içinde Trabzon’a çok az sayıda sporcuyla gelen ülkeler de oldu. Malta Trabzon’da iki sporcuyla yer alırken, Lüksemburg ve Liechstein 3 sporcuyla oyunlarda madalya mücadelesi yaptı.
Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın açılışı 52 kamera ile izlenirken, statta “kartal kameranın” üstten çekimler için görev yapması da ilginç görüntüler oluşturdu. Bu arada açılış için tüm biletler satılırken, binlerce seyirci de dışarıda kaldı. Avni Aker Stadı tarihi günlerinden birisini yaşarken, tribünlerde yer olmadığı için bazı seyirceler saha kenarında oturtuldu.
EN KALABALIK SPORCU TÜRKİYE'DEN
EYOF'a en fazla katılımı ev sahibi Türkiye, 140 sporcuyla gerçekleştirdi. Türkiye'nin ardından oyunlara en fazla katılımı 114 sporcuyla Rusya Federasyonu yaparken, katılım sırasına göre üçüncü ülke 100 sporcuyla Sırbistan oldu. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için Trabzon’daki açılış törenini 60’ı yabancı olmak üzere 360 basın mensubu izledi.
NORVEÇLİLER SİYAH BANT TAKTI…
Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varşolomidze, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu ve milletvekilleri katıldı. 
Bu arada Norveçli sporcular, ülkelerinde yaşanan terör saldırısı dolayısıyla sol kollarına siyah bant takarak geçişlerini gerçekleştirdi. Oyunlara katılan 49 ülkenin sporcuları, 40 dakikayı aşan geçiş törenin ardından kale arkasında kendilerine ayrılan tribündeki yerlerini aldı.
Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Başkanı Patrick Hickey de konuşmasında Norveç’te meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu istedi. 
ERZURUM TECRÜBESİ
Erzurum’daki UNIVERSIADE’ın açılışının kareografisini yapan Anadolu Ateşi’nin Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, bu defa Trabzon’da yine unutulmayacak bir gösteri sundu. 
İki değişik kareografiden oluşan gösterinin ilk bölümünde daha çok Karadeniz oyunlarının hakim olduğu açılışta yüzlerce sanatçı yer aldı. Özellikle tulum ve kemençelerin eşliğinde oynanan oyunlara Avni Aker’i dolduran binlerce seyircinin de eşlik etmesi, ortaya ilginç görüntülerin çıkmasına sebep oldu. Daha sonra sahne alan Karadeniz Teknik Üniversitesi Kolbastı Ekibi, yine binlerce seyirciyi tribünlerde oynattı.
Işık ve ses gösterileriyle muhteşem bir ambiansın ortaya çıktığı Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın açılışı Avrupalı sporcu ve yöneticiler tarafından da ayakta alkışlandı. Gösterinin ikinci bölümünde ise Anadolu’da hüküm sürmüş medeniyetleri temsil eden gösteriler sunulurken, ortaya çıkan manzara yine göz kamaştırıcıydı.
OLİMPİYAT BAYRAĞI TRABZON’DA…
Türkiye şimdiye kadar yaptığı büyük organizasyonlarla dünyanın gündemini otururken, ilk defa olimpiyat bayrağı ülkemize gelmiş oldu. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için Trabzon’a getirilen olimpiyat bayrağı olimpiyat marşı eşliğinde törenle göndere çekildi. 
Daha sonra sporcu yeminini Furkan Şen yaparken, hakemler adına ise yemini basketbol hakemlerimizden Ali Şakacı yaptı.
MEŞALEYİ KELEŞ GETİRDİ, ÇEBİ ATEŞLEDİ…
Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nda olimpiyat ateşini stada Ankara’da yapılan Avrupa Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Trabzonlu Fatih Keleş getirdi. Keleş’ten ateşi Avrupa Yüzme Şampiyonası’nda altın madalya kazanan
Bedensel Engelli sporcu Beytullah Eroğlu devraldı.
Eroğlu’ndan olimpiyat ateşini bu defa Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası’ndaki başarısıyla altın karmaya seçilen basketbolcu Nevriye Yılmaz aldı. Yılmaz ise olimpiyat ateşini son olarak 2009 ve 2010 yıllarının dünya şampiyonu Trabzonlu milli güreşçi Selçuk Çebi’ye verdi. Çebi de diğer tüm sporcularla birlikte meşaleyi ateşleyerek Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nın açılışını resmen gerçekleştirmiş oldu.
Olimpiyat ateşinin Trabzon Avni Aker’de yanmasıyla birlikte havai fişek gösterileri başladı. Dakikalarca süren ve birbirinden muhteşem görüntülerin ortaya çıkmasına sebep olan havi fişek gösterisi, adeta Trabzon’u gündüze çevirdi. Özellikle sahil tarafındaki havai fişek gösterileri Trabzonluların yıllarca unutamayacağı bir gösteriye sahne oldu. Gece Mustafa Sandal'ın konseriyle sona erdi.

 
Atletler kongre için yarıştı
 
Memursen'den Doğu çıkarması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırdağ’da şenlik coşkusu
Oltu Geleneksel Kırdağ Şenliklerinin 14’ncüsü yapıldı.
Ramazan'a 'Hayır'lı hazırlık
Aziziye Belediyesi, bölgede yatırım yapan işadamları ile yoksul vatandaşlar ...
Erzurum’da Evliya Çelebi Belgeseli çekilecek
Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın, TRT ile işbirliğiyle ...
 
Parion kazısında A.Ü damgası
Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kemer köyünde bulunan Parion Antik Kenti'nde ...
Altıntepe’de bilimsel heyecan...
Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü tarafından Altıntepe'de başlatılan ...
Şair ve yazarlar buluştu
1. Erzincan Şairler ve Yazarlar Buluşması 14 şairin katılımıyla Erzincan’da gerçekleşti.
 
Demircilik zanaatı tükenme noktasında
Yirminci yüzyıla kadar demirden üretilen eşyaları, körüklenmiş kor ateşte ...
Köksal Narmanlıları coşturdu
Oltulu sanatçı Köksal Bütün Narman da sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.
Serdarlı’da festival coşkusu
. Bu yıl ikincisi düzenlenen Derekapı Meşe Şenlikleri, Erzurum’un, Türkiye’nin ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri