Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
26 Eylül 2013 Perşembe - 14:27

Açılışı Bakan Güler yapacak

Vehbi Orakçı’nın kurucular kurulu başkanlığını yürüttüğü ve idaresinde aktif bir şekilde rol aldığı Aras Marmara Eğitim Vakfı’nın Erzurum Horasan Yeşilyurt’ta yaptırdığı “Vehbi Orakçı İlk ve orta öğretim okulu” nun açılış törenine İçişleri Bakanı Muammer Güler’in de katılacağı bildirildi.

Açılışı Bakan Güler yapacak

ERZURUM (İHA) - Vehbi Orakçı’nın kurucular kurulu başkanlığını yürüttüğü ve idaresinde aktif bir şekilde rol aldığı Aras Marmara Eğitim Vakfı’nın Erzurum Horasan Yeşilyurt’ta yaptırdığı “Vehbi Orakçı İlk ve orta öğretim okulu” nun açılış törenine İçişleri Bakanı Muammer Güler’in de katılacağı bildirildi.

Ev sahipliğini Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ve Aras Marmara Kurucular Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı’nın üstlendiği açılışın 28 Eylül Cumartesi saat 13.00’da gerçekleşeceği belirtildi. Tüm masraflarının AREV tarafından karşılandığı “Vehbi Orakçı İlk ve Orta Öğretim Okulu” Milli Eğitim Bakanlığı’na anahtar teslimi yapılarak devredileceği belirtildi.

Vehbi Orakçı, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde Beylikdüzü’ne kazandırdığı 13 okulu ve 2012-2013 Öğretim yılında aldığı başarılarla Türkiye’de dereceye giren Yaşar Acar Fen Lisesinden bahsederken eğitime verdiği destek ve önemin hayatında ve bu günlere gelmesinde ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

Orakçı, memleketinde okulsuzluğun çilesini çektiği için yetişen yeni neslin aynı sıkıntıları çekmemesi adına tam donanımlı ve kaloriferli bir okul yaptırarak eğitimin her bireyin hakkı olduğunu ifade etti.

Dönemin Horasan Kaymakamı olan ve şuan ki İçişleri Bakanı Muammer Güler’in köylerinde okul olmadığı için YİBO’ya yerleştirerek okumasını sağladığı, Beylikdüzü eski Belediye Başkanı ve Aras Marmara Eğitim Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı sözlerine şöyle devam etti;

“Eğitim; gelişime, özgürlüğe, adalete ve demokrasiye açılan kapıdır. Bu kapı ancak gönüller kazanmakla ve yeri geldiğinde zamanımızı, bilgimizi ve ekonomik gücümüzü vakf etmekle açılabilir. Hatta gerektiğinde kurumsal olarak vakıf kurmanın da ötesinde maharet “vakıf insan” olabilmekte. Biz Beylikdüzü’ne eğitim, kültür, sanat, spor, sağlık, çevre, alt yapı ve sosyal yaşam alanında 136 eseri hizmete sunarken ve eğitim vakfımızı kurarken insan sevgisi, hizmet aşkı ve Beylikdüzü halkının desteğini yanımıza alarak yola çıktık ve yürüdük. Biliyoruz ki, insanlık tarihinde kendini halka ve Hak’ka hizmet yolunda vakf edebilenlerin fedakarlıklarıyla altın sayfalar yazılmıştır. Zor şartlarda eğitimini tamamlamış ve bunun ızdırabını yüreğinde hisseden birisi olarak bu okulu yapmakla yetinmeyeceğiz inşallah. Yeni eğitim kurumları ve gençliğin ufkunu açacak yeni projelerle eğitim camiasına ve ülkemize hizmetimizi devam ettireceğiz.”

2012 yılında vakıf olarak bir öğrenci yurdunu hizmete açtıklarını ve 100’e yakın gencin halen bu yurtta barındığını ifade eden Orakçı, kendisinin de ortaokul, lise, ve üniversite hayatının tümünü yatılı okullarda ve yurtlarda kalarak tamamladığını ve bu konuda gönülden bir duyarlılık içerisinde olduğunu ifade etti.

 
Atletizm Federasyonu seçimi cumartesi günü
 
‘Eylem 5.1’ için buluştular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli eğitimde yabancı dil istişaresi
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünce üç merkez ilçedeki İngilizce öğretmenleri ...
‘Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi’ başlıyor
Cumhuriyet Eğitim Gezileri öncesi İl Yürütme Kurulu Üyeleri, İl Milli ...
‘Ahilik esnafımızın rehberidir’
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Ahilik ...
 
KÜNİB’ten Uluslararası Kongre
Atatürk Üniversitesi’nin de kurucusu olduğu Kafkasya Üniversiteler Birliği ...
Öğrencilere Dost Eli uzandı
Aşkale İlçesi’nde Dosteli Yardım Eğitim ve Kültür Derneği’nce “Bir Defter ...
Eğitime açılan pencere
Aziziye ilçesindeki 17 derslikli Atatürk Ortaokulu’nun tüm dış cephesi ...
 
ETÜ kampüsünde ilk ders
ETÜ Kampüs alanında inşa edilen binada eğitim öğretime başlanması üniversite ...
Veliler formada karar kıldı
İHSAN KUMRU-Öğrencilerin okul kıyafetleri velilerin öngörülerine göre ...
Başarıya otomobil ödülü
Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkiye birincisi olan Özel Aziziye ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri