Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
22 Ağustos 2011 Pazartesi - 01:23

Afganlı 6 aileye ev tahsisi

Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’da yaşayan Afgan aileler için başlattığı yardım seferberliğini devam ettiriyor. Ailelere, gıda ve giyecek yardımının yanı sıra eğitim desteği veren Büyükşehir Belediyesi, mülteci Afganistan vatandaşlarının barınma sorunlarına da el attı.

Afganlı 6 aileye ev tahsisi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, acilen eve ihtiyaç duyan Afganistanlı 6 aileyi Dadaşkent’e yerleştirdi. Belediye, hafta içerisinde de yeni ikametlerine yerleşen ailelere ev eşyası yardımında bulunacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, yardımlaşmanın önemine vurgu yaptı. Türkiye’ye iltica eden Afganistan vatandaşlarının, Erzurum’un çeşitli semtlerinde kendilerine tahsis edilen evlerde yaşadıklarını anımsatan Başkan Küçükler, “Her ne sebeple olursa olsun ülkemize sığınmış olan bu insanlar, her şeyden önce yardıma muhtaç ve çaresiz durumdalar. Uluslararası sözleşmeler ve anlaşmalar bir tarafa, inancımız, kültürümüz ve aldığımız terbiye gereğince yardıma ihtiyaç duyan herkesin yanında olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Erzurum’da yaşamaya başladıkları ilk günden bu yana Afganlı mülteciler için sosyal ve kültürel çeşitli adımlar attıklarını hatırlatan Başkan Küçükler, söz konusu ailelerin gıda ve giyecek ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürdüklerini belirterek, Afganistan vatandaşlarına aynı zamanda Türkçe öğretmeye çalıştıklarını kaydetti. Başkan Küçükler, Afgan ailelere yönelik olarak atılan adımların bununla sınırlı kalmadığına işaret ederek, barınma sorunu yaşayan mülteciler için de harekete geçtiklerini dile getirdi.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: MİSAFİRPERVERLİK VE YARDIMSEVERLİK DADAŞ’IN MAYASINDA VAR

Büyükşehir Belediyesi olarak, Afgan ailelerin ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik bir çalışma yaptıklarını ve bu çalışma çerçevesinde 6 ailenin çok kötü şartlar altında bulunduğunun tespit edildiğini anlatan Başkan Küçükler, “Tespit çalışmamızın sonucunda Dadaşkent’te tahsis ettiğimiz evlere bu ailelerimizi yerleştirdik. Afganistanlı 6 ailemiz, bundan böyle Büyükşehir Belediyemizce tahsis edilen bu evlerde yaşayacak.” diye konuştu.

Yeni evlere yerleştirilen aileler başta olmak üzere ihtiyaç duyan diğer mülteci ailelere ev eşyası yardımında bulunacaklarını açıklayan Başkan Küçükler, şunları kaydetti: “Erzurum’da Afganistan’dan gelen 85 aile bulunuyor. Nüfusları yaklaşık 250 kişiye tekabül eden bu ailelerimiz, kurumlarımızca verilen destek ve yardımlarla yaşıyorlar. Büyükşehir Belediyesi olarak, Afgan ailelerimizin tamamına gıda yardımı yapmakla birlikte ihtiyaç duydukları ev eşyalarını da temin etmeye çalıştık. Ailelerimizin birçoğuna halk arasında ‘mekan’ diye tabir edilen döşeklerden dağıttık. Dadaşkent’te ev tutarak yerleştirdiğimiz 6 ailenin ev eşyalarını ise, Pazartesi günü kendilerine teslim edeceğiz.”

Öte yandan Başkan Küçükler, çeşitli vesilelerle bir araya geldiği Afganistanlı mültecilerden hep Erzurum misafirperverliğine dair övgüler duyduğuna vurgu yaptı. Başkan Küçükler, “Yardıma ihtiyaç duyanın, darda ve zorda olanın imdadına yetişmek, Dadaş’ın ruhunda ve mayasında var.” dedi.

 
Dokumacılık turizmle ayakta duruyor
 
FEM başarıyı ödüllendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İftar sofrasında birlik mesajı
Palandöken Belediyesinin geleneksel hale getirdiği iftar sofrasına Belediye ...
Ramazan denetimleri sürüyor
Erzurum Yakutiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Çığlık'tan birlik mesajı
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, Kimse Yok mu Derneği ...
 
Şehitler mevlitle anıldı
Yakutiye Belediyesi tarafından Yakutiye Kent Meydanı'nda organize edilen ...
Şehitlere rahmet, bölücülere lanet
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Binlerce yıllık kardeşliğimizi, ...
Bölücülere lanet yağıyor
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Hakkari'de meydana gelen alçakça, ...
 
Teröre vali modeli
Başbakan Erdoğan, perşembe günü yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ...
Palandöken caddesi gecekondulardan kurtulacak
Gecekondulaşmanın yoğun olduğu kent merkezi başta olmak üzere, birçok ...
Palandöken’de yollar, kaldırımlar yenileniyor
Palandöken İlçe Belediyesi' nin birçok ayrı noktada yürüttüğü kaldırım, ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri