Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
22 Temmuz 2011 Cuma - 06:00

Ağız sağlığında dernek yaklaşımı

Erzurum’da “Oral Diagnoz ve Maksillofasiyal Radyoloji Derneği” kuruldu. Oral Diagnoz ve Radyoloji Anabilim Dalı'nı tanıtmak, geliştirmek ve ilerletmek amacıyla kurulan derneğin başkanlığını ise, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Murat Bilge yapacak.

Ağız sağlığında dernek yaklaşımı

ERZURUM(GHA) – Erzurum’da “Oral Diagnoz ve Maksillofasiyal Radyoloji Derneği” kuruldu. Oral Diagnoz ve Radyoloji Anabilim Dalı'nı tanıtmak, geliştirmek ve ilerletmek amacıyla kurulan derneğin başkanlığını ise, Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Murat Bilge yapacak.
Erzurum’da topluma diş hekimliği yönünden uyarıcı ve öğretici yayınlar yapmak, ulusal ve uluslar arası bilimsel konferanslar, kongreler ve toplantılar düzenlemek amacıyla “Oral Diagnoz ve Maksillofasiyal Radyoloji Derneği” kuruldu. Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Murat Bilge’nin, başkanlığını yaptığı dernek, yurt dışındaki aynı nitelikli kuruluşların çalışmalarını izleyerek, onlarla işbirliği içerisinde bulunmayı da hedefliyor. Prof. Dr. Osman Murat Bilge; Oral Diagnoz’un, bilimsel verilere dayanarak ağız hastalıklarının, bir diğerinden ayrılmasını, tanımlamasını inceleyen bir bilim dalı olduğunu kaydederek, “İlk kez ABD New York Columbia Üniversitesi klinik araştırma laboratuarı ve mezuniyet eğitim başkanı Dr. Daniel Ziskin tarafından 1930 yılında bir birim olarak kurulmuştur.” dedi.
Oral Medicine’nin ise, ağız hastalıklarının sistemik hastalıklarla olan ilişkileriyle birlikte tanı ve tedavilerini araştıran bilim dalı olduğunu anlatan Bilge, “Bir birim olarak kurulması 1926 yılına kadar uzanır ki Columbia Üniversitesinde Dr. William Gies bu konuda öncülük etmiştir.” diye konuştu.
BİLGE: DERNEĞİN AMAÇLARINI ANLATTI…
Diş Hekimliği Fakültesi içerisinde faaliyet gösterecek olan dernekte Oral Diagnoz ve Maksillofasiyal Radyoloji alanındaki yeniliklerin an be an takibi ve öğretim üyelerinin bilgilendirilmesini sağlayacaklarını anlatan Bilge, yabancı bilim adamlarını Erzurum’a getirerek, uzmanlık alanımız olan bu konuda çeşitli konferans ve seminerler düzenleyeceklerini ifade etti.
Erzurum’un bir sağlık merkezi haline geldiğini ve sağlık hizmetlerinin tüm alanlarında artık yeni bir vizyon oluşturulması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Bilge, söz konusu derneğin de, bu yönde bir amaç güdeceğini ifade etti.
Oral Diagnoz ve Radyoloji’nin Erzurum’daki geçmişini de anlatan Prof. Dr. Bilge, şunları kaydetti “Diş Hekimliği, 1964 yılında fakülte haline getirildi. 1963 ile 64 yıllarından başlayarak Oral Diagnoz dersleri adı altında her Cumartesi sabah Hacettepe Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dişhekimliği Yüksek Okulu’nda rahmetli hocamız Doç. Dr. Erdem Yarkut’un başkanlığında hasta klinikte hazırlanıp, radyograflar dahil, sınıfa alınır ve hasta ünite oturtulup radyograflar da negatoskopa asılırdı. Takiben rahmetli hocamız öğrencilerden birini kaldırır ve anamnezden başlayarak tanı koymaya kadar bütün aşamaları biz öğrencilerine yaptırırdı. Bu ders ki, en zor dersti. O zamanlar bütün bilgilerimizi bir araya getiren bizi muhakeme ve yorum yapacak sonuca götürmeye alıştıran, hatta zorlayan bir ders olmuştur. Tıpkı bir dedektif gibi bütün delilleri toplayıp doğru sonuca varılmasını sağladığı için sevilen fakat aynı zamanda çekinilen uygulamalı bir ders olmuştur.” diye konuştu.

 
32 yıllık özlemi giderdiler
 
Göğüs Hastanesinde çağdaş atılım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz’dan ağız sağlığı uyarısı
Kadınlar, estetik kaygılarından dolayı ağız ve diş bakımlarına erkeklerden ...
Seyyarlardan çevre duyarlılığı
Erzurum Seyyar Satıcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, semt pazarlarından ...
Aras’ta balık bereketi
Aras Nehri Erzurum Pasinlerli balıkçıların yüzünü güldürmeye devam ediyor.
 
Erzurumlu Ailenin gurbet dramı
Bursa'da oyun oynarken otomobilin altında kalan 4 yaşındaki Betül'ün 9 ...
Ilıca’da TOKİ’yle gelen değişim
Aziziye Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan kentsel dönüşüm ...
Akdağ imkansızı başardı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın Sağlıkta Dönüşüm Reformu kapsamında hayata ...
 
Musluklardan çamur aktı
Erzurum'da sağanak yağış, bazı semtlerde su baskınlarına yol açtı. Karayollarında ...
Hava ambulansı karayoluna indi
Erzurum'un Oltu İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında yaralanan şahsı ...
Psikolojik Danışma Kongresi başladı
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri