Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>EĞİTİM
30 Nisan 2014 Çarşamba - 03:28

Akagündüz tecrübelerini iletişimcilerle paylaştı

İHSAN KUMRU-Savaş Muhabiri Mücahit Akagündüz ve Aksiyon Dergisi Muhabiri Ülkü Özel Akagündüz Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Akagündüz tecrübelerini iletişimcilerle paylaştı

Savaş Muhabiri Mücahit Akagündüz ve Aksiyon Dergisi Muhabiri Ülkü Özel Akagündüz Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. 19 yıldır sokakta haber yaptığını belirten Mücahit Akagündüz, “19 yıldır sokaklardayım, çok mutluyum. Hiç sıkılmadım. Hayat sokakta. Bir kareyi bekliyorsun saatlerce ve inanılmaz zevkli. Sokakta tinerciyle de konuşursunuz, bilim adamıyla da konuşursunuz.” dedi.

“Dünyaya bir daha gelsen yine gazeteci olmak isterdim.” diyen Mücahit Akagündüz şunları kaydetti: “Rakipleriniz çok güçlü birbirinizin rakibisiniz. Yabancı diliniz olsun. İngilizceyi cebinize koyun. Amerikalılar bir Müslüman ülkeye giriyorlar. 1 yıl geçti aradan 2004 Nisan ayında sıram geldi. Bütün dünyanın gözü orada. Suriye’deki savaş 4 yıl oldu. İnsanların acı baremi yükseliyor. Bunun bir de aile boyutu var. Eşini, aileni ikna etmen lazım. 19 senedir 5 çatışmaya girdim. Allah’a şükür bir çizik yok. Bağdat’a girdik. Dünyanın en güzel şehirlerinden birisidir. Eğer gazeteciysen kimsenin yapamadığını yapmalısın. Şii bölgesine gidersen siyah giyineceksin. Sünni bölgesinde beyaz ya da gömlek giyeceksin. İşini yapıp çıkacaksın, nokta atışı. Orada 50 Arapça kelime öğrendim. İlk yardım yapmayı falan da öğrendik tabi. İstanbul’da polis-adliye muhabirliği yapmak savaş muhabirliği gibi. İstanbul insanı bir seviyeye getiriyor. Gazeteci dediğin rengi olmaz. Sağcısıyla da solcusuyla da konuşur. İnsanlardan korkmayın siz gazetecisiniz.” diye konuştu.

Aksiyon Dergisi Ülkü Özel Akagündüz ise haberi küçük bir fabrikaya benzeterek tutkularının peşinden gittiğini ifade etti. Akagündüz şöyle konuştu: “Muhabirliği konuyu bulup, peşine düşmek onu editöre teslim etme safhası küçük bir fabrika gibi görüyorum. Konu için kafa yorulması gerekiyor. Her şeye haber gözüyle bakmak insanda zihin yorgunluğu oluşuyor. Yıllar geçtikçe haberi nasıl bulduğunuzu anlamıyorsunuz. Sipariş haber yapmadım hiçbir zaman bu yüzden editörümle aram bozuldu. Bu konularda dik durmak gerekiyor. İstediğim şeyleri yaptım. Tutkularımın peşinden yürüdüm. Haberleri çok uzakta aramayın. Ses kaydı çözmek bu işin en beter tarafı. Nasıl çözeceğim demeyin kendinize. Ses kayıtlarını çözerken o ana geri dönüyorsunuz. Bilgisayara oturduğumda bütün bildiklerimi unutuyorum. Dergi haberciliği daha özgür yazma imkânı veriyor. Metin dantel gibi işlenmeli. Mücahitle felsefemiz şudur: Harekette bereket vardır. Masa ölümdür bence. Gazeteci asla masa başında olmamalı. Doğuda olduğunuz için görmüşsünüzdür. İstanbul’da bir gazeteci doğuyu görmeden yurtdışına çıkıyor. Gazetecinin yaşadığı bütün olumsuzluklar iyidir.”

Mücahit Akagündüz kitabı Direnişçi’yi Dekan Prof. Dr. Uğur Yavuz’a hediye etti. Soru cevap şeklinde devam eden program çektirilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.

 

 
Tevazu Kafe hizmete açıldı
 
Türk Siyasi Tarihine Entellektüel bakış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altıparmak eğitim yatırımını denetledi
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Aziziye İlçesinde yapılan lise ve pansiyon inşaatlarını gezdi.
Polican okulları ziyaret ediyor
Erzurum Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü öğrencilere polislik mesleğini ...
İlahiyatçılar geleceğe sayfa açtı
Atatürk Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi Kültür-Sanat Topluluğu, Palandöken ...
 
Kürkçüoğlu, tarihi gerçekleri anlattı
İHSAN KUMRU-Erzurum Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi salonunda ...
ETÜ Genç Vizyon Kulübü’nden kermes
Erzurum Teknik Üniversitesi Genç Vizyon Kulübü üyeleri, kimsesiz ve yardıma ...
ATAÜNİ’de Türk Dış Politikası gündemi
Atatürk Üniversitesi’nde Salı günü başlayacak “Türk Dış Politikasında ...
 
Anadolu Lisesi öğrencilerinden kutlu doğum etkinliği
Köprüköy Anadolu Lisesi tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Hükümet ...
Din Eğitiminde acı gerçek..!
Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Türkiye’nin yüzde 51’i kuran okumayı ...
Aziziye Kaymakamlığı’ndan eğitim projesi
Aziziye Kaymakamlığınca yürütülen “Elden Ele, Gönülden Gönüle” Projesi ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri