Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
31 Mart 2023 Cuma - 01:52

Akdağ Sağlık Komisyonuna seslendi

Akdağ, "Önemli olan kamuyu güçlendirmek. Ben hiçbir sektörde özellikle sağlıkta özel sektörün dominant olmasını kabul etmeyen bir insanım. Böyle bir gerçeklik varsa bunu düzeltmemiz gerekir. Sağlıkta dönüşümün ikinci fazıyla ya da başka bir şekilde düzeltilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Akdağ Sağlık Komisyonuna seslendi

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda, sağlık alanında düzenlemeler içeren İspençiyari ve Tıbbi Müstahzarlar Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı.

Komisyon, AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ başkanlığında toplandı.

Teklifin ilk imza sahiplerinden AK Parti Ankara Milletvekili Arife Polat Düzgün, Türkiye'de 20 yıllık AK Parti iktidarları döneminde birçok sessiz devrim gerçekleşmesine rağmen özellikle sağlık sisteminde yaşanan dönüşümün, en başarılı alanlardan biri olarak öne çıktığını söyledi.

Ağız ve diş hastalıklarının, tüm dünyada en sık görülen sağlık sorunlarından olduğunu, Türkiye'de de diş hekimlerine gitme sıklığının düşük olmasının, ağız ve diş sağlığı sorunlarında tedavinin, genellikle hastalığın çok ilerlediği bir dönemde gerçekleşmesine yol açtığını anlatan Düzgün, tedavideki gecikmenin ağız ve diş sağlığı ile genel sağlığı bozduğunu, sağlığa ayrılan bütçeyi de arttırdığını belirtti.

Düzgün, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de nüfusun giderek yaşlanmasının, gelecek yıllarda sağlık hizmetleri sunumunda yaşlı sağlığı konusunu, maliyet ve hizmet sunumu açısından ilk sıralara getirmesinin beklendiğine dikkati çekti.

Düzenlemeyle, özellikle yaşlı sağlığı merkezi ve ağız diş sağlığı merkeziyle ilgili teklifler getirdiklerini aktaran Düzgün, şunları kaydetti: "Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının sözleşmelerinin feshine ilişkin usul ve esaslar, bu kanun teklifinde düzenlenmek istenmektedir. Ayrıca uygulamalarda karşılaşılan sorunların giderilmesi ve ihtiyaçların karşılanmasına yönelik bazı düzenlemeler de var. Hekimler ile diğer sağlık meslek mensuplarınca yapılan uygulamalar sebebiyle yargı kararına istinaden idarece ödenen tazminatın devlet üzerinde kalmayarak sigorta şirketleri tarafından karşılanmasını teklif ediyoruz."

AK Parti'li Düzgün, diş hekimlerinin serbest meslek erbabının yanında çalışabilmesiyle ilgili düzenlemeler içeren 3. madde; ebelerin görev ve tanımları ile eğitim düzeyleriyle ilgili düzenlemeler içeren 6. madde; ilgili kamu ve sözleşmeli personelin yurt içi ve yurt dışında görevlendirilmesine yönelik düzenlemeler içeren 27. madde ile meslekten men cezasıyla ilgili düzenlemelerin yer aldığı 36. maddenin daha detaylı çalışılması gerekçesiyle kanun teklifinden çıkarılması için önerge sunacaklarını ifade etti.

Düzgün, "3, 6, 27. ve 36. maddeleri kanun teklifimizden çıkarıyoruz. Teklif, her bir maddesi üzerinde çalışılarak verildi. Anayasa'ya aykırı olmamasına rağmen biz 4 maddeyi çıkardık, diğer 32 maddeyi burada tartışacağız." dedi.

Teklifin geneli üzerinde söz alan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, kanun içeriğindeki bazı maddelerin geri çekileceğinin açıklanmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.Komisyon Başkanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, bazı milletvekillerinin eleştirilerine cevap verdi.

Sağlıkta dönüşümün AK Parti'nin ilk 10 yıllık döneminde gerçekleştiğini ve başarısını da tüm dünyaya ispat ettiğini belirten Akdağ, sağlıkta dönüşümün devam etmesi gerektiğini söyledi. Akdağ, "Elbette aksayan işler var haklısınız, onları da düzeltmek lazım. Bu kanun da aksayan bazı konuları düzeltmek için getirilmiş. Bir kanun teklifiyle aksayan her şeyi düzeltemeyiz." dedi.

Sağlık Bakanlığı dönemindeki bazı çalışmaları anlatan Akdağ, "Bir toplantıda muhalefetten bir milletvekilimiz bana 'Sayın Bakanım bu yaptığınız işler komünist ülkelerde olur ne yaptınız siz?' demişti. Ben hayatım boyunca sosyal adaletçi bir insan oldum. Hayatım boyunca, bakanlığım süresince kamu hastanelerinin güçlendirilmesini sağladım." diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde bölgelerdeki bazı hastanelerin zarar gördüğü yönündeki değerlendirmelerle ilgili Akdağ, şunları kaydetti: "Türkiye'ye sağlık sektörüne sismik izolatörü tanıtan benim. 2012 yılında çıkardığımız bir genelgeyle 100 yataklı hastanelerin hepsinin sismik izolatörlü olarak yapılması zorunluluğu getirildi. Şu anda sismik izolatörlü olarak yapılmış ve bir kısmının inşaatı halen süren 90'ın üzerinde kamu hastanesi var."

Akdağ, "Önemli olan kamuyu güçlendirmek. Ben hiçbir sektörde özellikle sağlıkta özel sektörün dominant olmasını kabul etmeyen bir insanım. Böyle bir gerçeklik varsa bunu düzeltmemiz gerekir. Sağlıkta dönüşümün ikinci fazıyla ya da başka bir şekilde düzeltilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından maddelerin görüşmelerine geçildi.

 
Karadeniz Gazında geri sayım
 
TCMB Para Politikası Kurulu toplandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükoğlu: ‘Ortak paydamız büyüyen Türkiye’
AK Parti Milletvekili aday adayları dün Ankara’da Genel Merkez binasında ...
Milletvekili Aydemir: ‘Bizim yüreğimizde millet var’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bizim yüreğimizde millet ...
Bahçeli: 'Gayret bizden Tevfik Allah’tandır'
Bahçeli, MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayının belli, kararının ...
 
Aydemir: ‘Adaylığa itiraz akıl tutulmasıdır’
Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı ...
Şentop: ‘Hukuken hiçbir sorun yok’
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
AK Parti’de mülakat süreci başlıyor
AK Parti'de milletvekili aday listelerinin belirlenmesi amacıyla alt komisyondaki ...
 
YRP’de 24 aday adayı yarışacak
2018 yılında kurulan ve ilk kez seçimlerde boy gösterecek olan Yeniden ...
Küçükoğlu esnafla istişare etti
AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, esnaf ziyaretine çıktı, ...
'Bu büyük yıkımın üstesinden geleceğiz inşallah’
Şentop, "Yaşamış olduğumuz büyük bir deprem sebebiyle bölgedeki kardeşlerimizin ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri