Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
HABERLER>TÜRKİYE
21 Nisan 2012 Cumartesi - 18:54

Akdağ’dan ‘Maganda’ suçlaması

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hekimlere saldıranlara "maganda" benzetmesi yaptığı açıklamasında, "Hekimlere saldıran kim olursa olsun karşısında bizzat beni bulur. Dokunulmazlık arkasına sığınılarak yapılırsa bu işin tadı kaçar" dedi.

Akdağ’dan ‘Maganda’ suçlaması

CANER SAVAK - İBRAHİM ARSLAN
KIRKLARELİ (İHA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hekimlere saldıranlara "maganda" benzetmesi yaptığı açıklamasında, "Hekimlere saldıran kim olursa olsun karşısında bizzat beni bulur. Dokunulmazlık arkasına sığınılarak yapılırsa bu işin tadı kaçar" dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gezi ve incelemelerde bulunmak ve partisinin il kongresine katılmak üzere Kırklareli'ne geldi. Akdağ, ilk olarak Kırklareli Valiliğini ziyaret ederek Vali Mustafa Yaman ile bir süre görüştü.
Burada bir açıklama yapan Akdağ, "Ben Kırklareli'nden Türkiye'ye bir kere daha seslenmek istiyorum. Bazı kendini bilmezlerin sağlık çalışanlarına karşı sözlü ya da fiili saldırıları, vatandaşımız ile sağlık çalışanları arasında bir kötü ilişki anlamına alınmamalıdır. Bir günde ortalama olarak 2 milyon insanın bir doktorun karşısına çıktığı büyük bir ülkedeyiz. Böyle bir ülkede bazı kendini bilmezlerin yanlış davranışları tüm sağlık çalışanları ile halkımız arasında, Türk milleti arasında bir olumsuz
ilişkinin varlığı gibi algılanmamalıdır. Biz bu sevgi ortamını geliştirmeye mecburuz. Kendini bilmez maganda ruhlu insanlara rağmen mecburuz. Ama onlara karşı da tedbirlerimizi artırmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımız ile yaklaşık iki yıldır bu konular üzerinde çalışıyoruz. Son yaşanan olaylar üzerine biraz daha yoğunlaştık. Bu konuda daha önceden genelge ve yönetmeliklerimiz var. Yeni bir uygulama başlatacağız. Bir özel telefon hattı ve özel bir internet web hattı oluşturuyoruz. Bu sadece doktorlara vesağlık çalışanlarına yönelik, onların herhangi bir şiddetle karşılaşmaları durumunda ulaşılacak bir hat olacak. Tüm sağlık yöneticilerimize ister özel hastanelerde olsun, ister devlet, ister üniversite hastanelerinde olsun karşılaşılan her türlü saldırıyı sözlü, fiili, psikolojik ya da doğrudan kaba kuvvet şeklindeki her türlü saldırıyı bildirim zorunluluğu getireceğiz. Günlük olarak Dünya Çalışma Örgütü'nün, Dünya Sağlık Örgütü'nün kuralları çerçevesinde belli bir formda bildirim ve kayıt zorunluluğugetireceğiz. Çünkü dünyada sağlık çalışanları kadar şiddet açısından risk altında olan hemen hemen hiçbir meslek grubu yok. Sağlık çalışanlarının karşılaştığı insanlar ya da onların yakınlarının ruhsal durumları çoğu zaman kırılgan oluyor. Dolayısı ile sağlık çalışanları diğer meslek erbabına göre dünyanın tüm ülkelerinde çok daha büyük bir risk altında çalışıyor. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın diğer ülkelerinde de yeterince bildirim yapılmıyor. Biz bu bildirimleri çok düzenli bir biçimde almayakararlıyız. Her bildirimi de doğrudan bakanlığımızın hukukçuları ile sağlık çalışanı kardeşlerimizin hukukunu koruyacak şekilde takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.
SAĞLIKÇIYA SALDIRAN BENİ KARŞISINDA BULUR
Bakan Akdağ Van'da BDP'li milletvekili Özdal Üçer'in adının karıştığı olayla ilgili olarak da, "Her kim olursa olsun, isterse Van'da yaşanan olaydaki gibi milletvekili olsun, herhangi bir sağlık çalışanına, bir doktora karşı sözlü ya da fiili herhangi bir saldırıda bulunursa bu ülkenin sağlık bakanını, beni bizzat karşısında bulur. Hiç kimse doktorları ve sağlık çalışanlarını sahipsiz zannetmesin. Savcılık yakında muhtemelen tezkereyi TBMM'ye gönderecektir. Milletvekillerinin dokunulmazlığı, aslında
milletin vekili olmak sureti ile milletin iradesinin korunması anlamına gelmektedir. Fiili bir saldırı dokunulmazlık örtüsü arkasına saklandığında işin tadı kaçar. Konu Meclis'e gelecek. Savcılığın tutumu ne olacak bakacağız" şeklinde konuştu.

 
Ardahan Kalesi’nde coşkulu kutlama
 
‘Fırın riski’ tarih olacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
umit 22 Nisan 2012 Pazar 00:16

sozlerinize katiliyor ve tum bu gibi olaylarda hayatini kaybedenlere rahmet diliyorum.guvenlik sorunu her kesim icin masaya yatirilmalidir.ogretmen degilim ama keske milli egitim bakani da mensuplari icin ayni seyi bir kerecik soylese daha gecen hafta bir ogretmen sinifta gogsunden bicaklanarak olduruldu,bir ogretmen de servis soforlerince yogun bakimlik yapildi,ilgili bakan sizin gibi sahip cikabiliyormu personellerine acaba...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çalışanlarımızı asla yalnız bırakmayacağız’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, ...
'İt ürür, kervan yürür'
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hollandalı aşırı ...
‘Kardeşlik bütün problemleri çözer’
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, Kutlu Doğum ...
 
“Kardeşlik Şöleni” başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, açılışta yaptığı konuşmada, ...
‘Kur'an bir ilham kaynağıdır’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çocuklarımızın artık okullarda seçmeli ...
‘Yatırımcı Çin’e değil, bölgeye gelsin’
Teşvik paketiyle birlikte bölgede ciddi bir olumlu hava yaşandığının altını ...
 
Konya şehidine, oğlu babasına ağladı
Şırnak’ın Uludere ilçesinde girilen çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş ...
Bakan Akdağ'dan ilk yorum
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 28 Şubat soruşturması kapsamında bugün yapılan ...
Türk Polis Teşkilatı 167’inci gurur yılında
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Polis teşkilatımız suç ve suçlularla ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri