Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
29 Ağustos 2011 Pazartesi - 03:21

Akdağ'dan tarımsal yatırım vurgusu

Erzurum'da hayvancılık tesislerinde incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, amaçlarının bütün arazileri verimli hale getirmek olduğunu söyledi.

Akdağ dan tarımsal yatırım vurgusu

Erzurum'da gezi ve incelemelerini sürdüren Akdağ, Aşkale ilçesi Kesipköprü mevkisinde Er-Palan Hayvancılık Tesislerinde incelemelerde bulundu.

Tesisleri gezen Akdağ, veteriner hekimler ve tesislerden sorumlu Abdullah Büçge'den hayvancılık alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tesislerdeki buzağı ölümleriyle ilgili bilgi veren Büçge, bir tanesi abort

(gebeliği spontan ya da medikal bir girişimle sonlandırma) olmak üzere 6 buzağı ölümü olduğunu belirterek, "Toplam 6 bebek ölümüz var. 263'te 6 hayvan öldü. Buranın şartlarını göz önünde bulundurmak lazım. Ahır ortamında beslenenle, küvet ortamında beslenen, bakılan aynı düşünülebilir mi? Şu an hayvanlar adaptasyon sürecinde" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Akdağ da 263 hayvanda 6 buzağı ölümünün fazla olduğunu ifade ederek, işletme verimliliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Palan Süt Merkezini de gezen Akdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvancılık anlamında Erzurum'un ayağa kaldırılacak bir il olarak tasarlandığını belirterek, bunu hem şehir siyasetinde görevliler olarak, hem de hükümet olarak tasarladıklarını söyledi.

Hayvancılık anlamında şehrin geliştirilmesi için Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ile görüştüğünü anımsatan Akdağ,

"Amacımız bu şehirdeki arazileri, bugün içinde bulunduğumuz Er-Palan Hayvancılık Tesisleri gibi Palan Süt gibi geliştirmektir. Bütün arazileri bu şekilde verimli hale getirmektir" diye konuştu.

Tesislerde bugün için 300 baş hayvanın olduğunu ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

"Bunu yakında 400 başa çıkaracaklar, hedefleri de 600 başa ulaşmak. Günlük süt üretimi aşağı yukarı 5 tonu yakalamışlar. Hem de organik süt üretiyorlar. Bunlar çok güzel örnekler. Bu örnekleri inşallah şehirde olabildiğince geliştirmeye çalışacağız. Bir de besi hayvancılığı, süt değil de et besiciliği yapan başka bir tesisi de gezeceğiz. Bu örneklerin başarılı olması bundan sonra aynı işleri yapacak müteşebbisler, bölge çiftçisi ve bölge halkı açısından son derece önemli. "

Erzurum'daki yatırımları yakından takip ettiğini vurgulayan Akdağ, "Sonuçta burası atıl bir araziydi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin geçmişte kullandığı bir araziydi. Şimdi bu atıl araziyi hizmete dönmüş, üretime katma değere dönmüş oluyor. Burada 30'a yakın kardeşimiz çalışıyor" dedi.

Bölgede bir de süt paketleme tesisinin kurulmasının planlandığını anlatan Akdağ, "Organik bir sütün pastörize ve günlük olarak dağıtımını düşünün. Ben Erzurum'da olsam hemen bu sütü alır içerim doğrusu. Bu şekilde inşallah bu arkadaşlarımızın başarıları, yarın bu örneklerin geliştirilmesi için insanımızı cesaretlendirecek. İnşallah başarılı bir şekilde devam ettirirler. Biz Erzurum'da hangi işi yaparsa yapsın müteşebbislere verdiğimiz desteği buradaki müesseseye de vereceğiz"şeklinde konuştu.

Bakanı Akdağ, daha sonra, Cinisli köyündeki Halis Dış Ticaret AŞ Cinis Damızlık Angus Yetiştiriciliği Tesislerini gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 
Büyükşehir istediğini alamadı
 
FEM'den Somali'ye destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Sende git bir yardım et'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Yardımlarla şov yapıyorlar' ...
Yılmaz’dan ER-VAK’a ziyaret
Erzurum Ak Parti Milletvekili Adnan Yılmaz, Erzurum Kalkınma Vak’ı (Er-Vak) ziyaret etti.
Bayram denetimleri sürüyor
Erzurum'da, Ramazan Bayramı öncesi fırınlar ile şeker ve tatlı üretim ...
 
Yılmaz'dan kentsel dönüşüm desteği
Erzurum Ak Parti Milletvekili Adnan Yılmaz, kentsel dönüşümün yapıldığı ...
MHP’den Somali’ye destek
Erzurum MHP Yakutiye İlçe teşkilatı, geleneksel iftar programını iptal ...
Aziziye, hizmet filosunu güncelliyor
Aziziye Belediyesi, araç parkına takviye yapmaya devam ediyor.
 
Siyasette Erzurum açılımı
Stratejik Düşünce Enstitüsü üyesi ve Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri ...
Hurdacılar, siteye kavuşacak
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ramazan bayramından hemen sonra iki yatırımın ...
Aziziye’de hizmet seferberliği
Aziziye Belediyesi yaz dönemi çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri