Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
‘Türkiye'nin huzurundan taviz veremeyiz”
HABERLER>EKONOMİ
1 Mart 2016 Salı - 01:42

Akgüloğlu beklentilerini paylaştı

Bu yıl 26. yılı kutlanacak olan Muhasebe Haftası münasebetiyle Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu muhasebecilerin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu

Akgüloğlu beklentilerini paylaştı

Bu yıl 26. yılı kutlanacak olan Muhasebe Haftası münasebetiyle Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu muhasebecilerin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan haftada muhasebecilerin sorunlarının çözümü için ilgililerin duyarlılığına işaret eden SMMMO Başkanı Akgüloğlu, meslektaşların yaşadıkları sorunların ortadan kaldırılacağı, kurum ve kuruluşlarımızın camianın sorunlarına daha da duyarlı olacağı bir yıl olması dileğiyle, meslektaşlarımızın Muhasebe Haftası'nı kutlarım” dedi.

MUHASEBE AİLESİ 1 MİLYONU GEÇTİ

Erzurum SMMM Odası çatısı altında 300 SMMM üyemiz mevcut olup 42 Bağımsız Denetçi , SMMM Stajeri 42 Odaya SMMM Stajına başlama müracaatı yapan 128 meslek mensubu adayı bulunduğuna dikkat çeken Akgüloğlu, Türkiye Genelinde , 101 bin meslek mensubu, 21 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 1 milyona yaklaşan muhasebe camiası olduğunu söyledi.

VERİLER

Başta Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşa vergi ve sosyal güvenlik bildirimleri ve diğer mali bildirimler ile ilgili veri akışı, beyanların tanzimi ve gönderimi meslek mensuplarımız tarafından yapıldığını dile getiren SMMMO Başkanı Orhan Akgüloğlu, Ayrıca TÜİK, BDDK, SPK, EPDK ve Hazine Müsteşarlığı gibi, ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da meslek mensuplarımızdan hizmet almakta olduğunu hatırlattı.

SİSTEMİN BAŞARISI

Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlilerinin olduğu kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmek olduğunu söyleyen Akgüloğlu, " Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ekonominin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır.

Odalarımız kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmakta, gerek stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında, gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır. İşletmelerin muhasebe ve denetim sistemini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleği, önemli sorunlar içerisinde bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜ İÇİN DİYALOG ŞART!

Görev ve fonksiyonları yerine getirirken yaşanılan sorunlar, hizmet sunumunda çeşitli aksaklıkları beraberinde getirdiğini söyleyen Akgüloğlu, diyalogla ve işbirliği içerisinde mesleki sorunların çözülmesini talep etiklerini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü. "TÜRMOB yıllardır, mesleki çıkarlarından ziyade, ülke ve toplum çıkarlarını gözeterek taleplerini belirlemektedir. Taleplerimiz ve beklentilerimiz kamu maliyesinin ve ekonomimizin daha da güçlenmesi, işletmelerimizin gelişmesi, ülkemizin ve insanlarımızın refah seviyesinin yükselmesi içindir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada sorunlarımızın çözümünde ilk tercihimiz diyalog ve uzlaşma olacaktır. "

 
Vatan aşkının mazereti yok
 
Erzurum 20 Yılda bin 140 marka çıkardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ocak ayı dış ticaret verileri açıklandı
TÜİK Erzurum Bölge Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre Erzurum’da ...
‘DAP Çiftçi Eğitim Merkezi’nde sona doğru
DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin finanse ettiği ve 2 yıl önce temeli atılarak ...
ATA Teknokent’te Kadın Girişimciliğine destek
Kadın ve Demokrasi Derneği ( KADEM) Erzurum İl Temsilciliği Üyeleri “Kadın ...
 
Karaca, BBDK kararını yorumladı
Karaca, hat üzerinden 36 aya varan taksitlerle cep telefonu satan GSM ...
Hızlı Tren Erzurum yolunda
Ankara-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının en büyük sanat yapılarından ...
Erzurum çiftçisine yeni destek
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2016 yılı Erzurum destekleme ödemeleri ...
 
Besicilerden Aydemir’e teşekkür
Erzurum ili Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciler Birliği 1. Bilgilendirme ...
ESOB’ta vergi bilinci istişaresi
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan, 22-25 Şubat tarihleri arasında ...
ATA Teknokent’te ekonomi istişaresi
AK Parti Milletvekili Ilıcalı beraberinde Turkcell ve Çin CMEC firması ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri