Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>SİYASET
23 Ekim 2015 Cuma - 16:31

Ala’dan Gönül Birliği mesajı

Ala, "İnsanların fikirleri ayrı olabilir. Ayrı partilere gönül vermiş olabilirler. Ama bizim yolumuz belli. Ne zaman ki ülkemiz bir tehlike ile karşı karşıya kalırsa o zaman yek vücut olmalıyız. Tehlikeyi bertaraf etmek için 78 milyon gönül birliği içinde olmalı" dedi.

Ala’dan Gönül Birliği mesajı

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, ülkedeki bir ilkenin uygulanması gerektiğini ifade ederek, "İnsanların fikirleri ayrı olabilir. Ayrı partilere gönül vermiş olabilirler. Ama bizim yolumuz belli. Ne zaman ki ülkemiz bir tehlike ile karşı karşıya kalırsa o zaman yek vücut olmalıyız. Tehlikeyi bertaraf etmek için 78 milyon gönül birliği içinde olmalı" dedi.

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Kasım seçimleri öncesi çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bursa Ardahan Dernekleri Federasyonu üyeleriyle kahvaltıda buluşan Ala, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ala, "Ülkemizde bir ilkeyi mutlaka uygulamamız gerekiyor. İnsanların fikirleri ayrı olabilir ayrı partilere gönül vermiş olabilirler. Ama bizim yolumuz belli. Ne zaman ki ülkemiz bir tehlike ile karşı karşıya kalırsa o zaman yek vücut olmalıyız. Tehlikeyi bertaraf etmek için 78 milyon gönül birliği içinde olmalı. Sınır dışında ki kardeşlerimizin en çok ihtiyaç duyduğu konu meselelerinin demokrasi içinde çözememeleridir. Bu sorunu çözmek onların en önemli arzusudur. O yüzden ülkemizde en ufak bir sıkıntı olsa bizleri arıyorlar. Bizim ülkemizde ülkeyi kim yönetecek konusu kıyametleri koparıyor. Bu ülkeyi millet yönetecek demişiz ama “egemenlik milletindir” cümlesinin gerektirdiği iradeyi milletten tekrar alabilmek için ancak diye başlayan bir sürü paragraf var. Bir cümleyle verdiğimiz iradeyi birkaç sayfa ile geri almışız. Alınan bu iradeyi millete değil de millete hesap vermeyen sorumluluk almayan bir takım kurumlara vermişiz. O kurumları vatandaş görüp hesap soramıyor. O kurumlar milletin seçtiği meclise de hesap vermiyor. İşte temel problemimiz aslında budur. Keşke şu anayasayı değiştirebilsek ve memleket sivil irade bir anayasaya kavuşsaydı. Anayasayı yapabilirsek millet yönetecek ve mekanizmalar ona göre kurulacaktı. Uzaydan olan bir şeyden bahsetmiyorum. Avrupa Birliğinin ve gelişmiş dünyanın standartlarından bahsediyorum. Meselelerini kolay çözen kişi başına milli gelirin yüksek olduğu ve sosyal barışını sağlamış olan ülkelerden bahsediyorum” şeklinde konuştu.

"ÇÖZÜM MEKANİZMALARINI KURUMSALLAŞTIRMAMIZ LAZIM"

Bugüne kadar atılan tüm adımların o standartlara biraz daha yaklaştırdığını belirten Ala, “Bu problemleri çözmenin en önemli yolu memleketi milletin çözmesidir. Milletin çözmesi noktasında önünde anayasal sorunlar olsa da önümüzdeki dört yıl bütün vatandaşlarımız berrak bir şekilde dört yılını önüne koyması gerekiyor. Geçmişi de yaşadığımız olup biten siyasi gelişmelere bakarsak formül kendiliğinden ortaya çıkıyor. Bu sorunları aşmanın tek yolu güçlü bir siyasi istikrardır. Hangi dönemde bu istikrarı yakalamışsak sosyal problemlerimizi çözmüş, kendisine taarruz edenler geri adım atmış ve başarı sağlamıştır. Önümüzde ki dört yıl bunu tekrar yakalayabiliriz. Ya buna karar vereceğiz ya da ülkenin problemlerinin çözüm yoluna koymak yerine darmadağın bir siyasi tablo ortaya çıkarsa siyaset kendi problemlerini çözerek vakit tüketecektir. Şu anda tek başına anayasayı değiştirecek bir tablo yok. Keşke diğer partilerle bir araya gelip sivil bir anayasa yapabilsek. Bunu çözüm mekanizmalarını kurumsallaştırmak için istiyoruz. Sürekli yüzde 50’ler de civarında bir iktidara ihtiyaç duymamak için o anayasayı bir kere değiştirmemiz gerekiyor. Diğer ülkelerdeki gibi yüzde 35, 40 alındığında güçlü siyasi mekanizmalar kurulsa o zaman bu kadar heyecanlanmaya gerek kalmaz. Bu yüzden çok yol alabilmek için güçlü iradelere hükümetlere ihtiyaç duyuyoruz. Mevcut anayasaya sizin koyduğunuz hedeflere yardım etmiyor. Çözümden hiçbir zaman vazgeçmedik” diye konuştu.

 
Erzurum, 5 ülkenin gençlerini ağırladı
 
‘Güllüce, ’Duadan uzak kalmayalım’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Palandökenli muhtarlardan seçim istişaresi
Palandöken ilçesi sınırlarında yer alan 26 mahallenin muhtarının katıldığı ...
Acun Ilıcalı'dan Amcası Mustafa Ilıcalı’ya Destek
Türkiye’nin bir numaralı televizyoncusu olarak gösterilen Acun Ilıcalı, ...
Ilıcalı’dan belgeli cevap
Erzurum’un Horasan İlçesi’nde 30 ülkücünün AK Parti’ye katılma sonrası ...
 
Aydemir: ‘Zulmü alkışlamayanların sesiyiz’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘AK Davada öncelik, siyaset ...
Ala: ‘Gücümüz kardeşliğimiz’
Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Avrupa'nın Türkiye’yi dikkate almadan karar alamayacağını söyledi.
Taşkesenlioğlu: ‘Yeni Nesil Ak Nesil olacak’
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, seçim çalışmalarını ...
 
Deligöz: “Tehditler bizi yıldıramaz”
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Orhan Deligöz, seçim çalışmalarına ...
Yaptırmış Seçim Beyannamesi’ni paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Ahmet Yaptırmış, seçim çalışmalarına ...
Aşkale Dernekler Federasyonu seçime gidiyor
Aşkale Dernekler Federasyonu 5. Olağan Kongresini Ataşehir’de yapacak. ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri