Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>GUNCEL
21 Haziran 2014 Cumartesi - 02:28

Altıparmak'tan milli kültür vurgusu

Görevlerinin toplumun bazı temel sanat ve estetik kaygılarının artmasını sağlayarak, gelecek nesillere taşımak olduğunu vurgulayan Altıparmak, " Musiki, yazılı olmadığı için kayboluyor. Bizim de gelecek nesillere hakikaten Türk kültürünün temel unsurlarını taşımamız gerekiyor" diye konuştu.

Altıparmak tan milli kültür vurgusu

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü İbrahim Şahin, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ı ziyaret ettiAltıparmak, TRT'nin 50'nci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında kente gelen Şahin ve beraberindeki heyetle bir süre sohbet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Altıparmak, TRT'nin 50. kuruluş yıl dönümü kapsamında Erzurum'da kutlama programları düzenleneceğini söyledi.

Görevlerinin toplumun bazı temel sanat ve estetik kaygılarının artmasını sağlayarak, gelecek nesillere taşımak olduğunu vurgulayan Altıparmak, "Romalılardan bize kalan tarihi eserlerdir. Musiki, yazılı olmadığı için kayboluyor. Bizim de gelecek nesillere hakikaten Türk kültürünün temel unsurlarını taşımamız gerekiyor" diye konuştu.

AKDAĞ’IN DESTEĞİ

Şahin de TRT'nin kuruluşunun 50'nci yılı olduğunu anımsatarak, "22 ilde farklı etkinlikler yaptık. Bunlardan bir tanesini de bugün gerçekleştireceğiz. Erzurum'da çok güzel stüdyomuz olduğunu vurgulamak istiyorum. Eski Sağlık Bakanımızın da teşvikleriyle gerçekten çok kaliteli, düzeyli, güzel, HD kalitesinde stüdyo yaptık. Sağlık programlarının da çekilebileceğini söylemişlerdi ama maalesef onu gerçekleştiremiyoruz, umarım yaparız" diye konuştu.

TRT'nin radyo günleri dolayısıyla haftanın bir günü Erzurum'dan canlı yayın yaptığını anlatan Şahin, şunları kaydetti:"Bugün yönetim kurulu üyelerimiz, genel müdür yardımcımız, daire başkanı arkadaşlarımızla, kalabalık heyetle Erzurum'a geldik. Palandöken, en yüksek vericilerimizden bir tanesi. Oraya sembolik de olsa yürüyerek çıkacağız. Hem ne kadar güç şartlar altında çalıştıklarını medya mensuplarına göstereceğiz hem de arkadaşlarımızı kutlayacağız çünkü çok önemli görevler yapıyorlar. Bunun dışında 50. yıl dolayısıyla bazı illerimizde hatıra ormanı oluşturduk. Bunun bir tanesi de Erzurum'da. Orada sembolik de olsa fidan dikim töreni yapacağız.Müdürlüğümüzü ziyaret edeceğiz, arkadaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Akşam da müzik programımız var."

‘ALTIPARMAK BİR ENTELEKTÜEL’

Altıparmak ile mülki idare görevine beraber başladıklarını anlatan Şahin, "Sayın valimiz, entelektüel yapının Türkiye'de yükselmesiyle ilgili bize gereken katkıyı sağlıyor ve bilgi olarak kafa yoruyor. Dizilerimizde, dizi kahramanlarının 'neden kitap okumadığını, niye sinemadan bahsetmediklerini, niye daha üst kültürü Türk toplumuna anlatmadıklarıyla ilgili sürekli dert ediyor. Gerçekten bize de fikri anlamında katkı sağlıyor. Bizi de sektör itibarıyla teşvik ediyor" şeklinde konuştu.

Şahin ile Altıparmak, birbirine çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaretin ardından Vali Altıparmak ve Genel Müdür Şahin Palandöken yürüyüşüne katıldılar.

 
‘Bir atım var ala paça, koymadı ki kırat kaça…’
 
Oltu’da, ‘Afete Hazır Okul Kampanyası’ Projesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
New City yargıya taşınacak
Yaklaşık olarak 700 işçinin işine son vermek durumda kaldıklarını dile ...
Karne hediyeleri Vali Altıparmak’tan
İşadamı Dr. İlhami Fındıkçı tarafından Horasan ilçesine bağlı Iğırbığır ...
Harp Müzesinde yeni süreç
İHSAN KUMRU-Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu yıl içerisinde hizmete açmayı ...
 
‘Dualarımız Türkmen Kardeşlerimiz için’
Güneş Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, bin yıldan beridir ...
Altıparmak Vali Doğan’ı ağırladı
Van Valisi Aydın Nezih Doğan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti.
İnşaat işçilerinden protesto yürüyüşü
New City konut projesinin durdurulması nedeniyle iş yapamadıklarını belirten ...
 
Yakutiye’de 6 camide hatimle teravih kılınacak
İHSAN KUMRU-ÖZEL-Yakutiye İlçe Müftülüğü camilerde ramazan hazırlıklarını ...
Valilikten dolandırıcılık uyarısı
Erzurum’da kamu yöneticilerinin adları kullanılarak dolandırıcılık yapıldığı, ...
Erzurum'a yakışmayan süreç..!
MUHAMMED COŞKUN-Milletin yok oluş sebeplerinin başında dil deformasyonu ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri