Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>TEKNOLOJİ
2 Mayıs 2017 Salı - 11:11

Ar-Ge projelerinde ATA Teknokent farkı

ATA Teknokent’te Ar-Ge Projeleri filizlenmeye devam ediyor

Ar-Ge projelerinde ATA Teknokent farkı

ATA Teknokent Firmalarından Faraday Elektrik ve Proje Hocam geliştirdikleri Ar-Ge projeleri hakkında bilgi verdiler.

Faraday Elektrik Firma Yetkilisİ Feyzullah Günderen yeni çalışmalarını anlattı. Feyzullah Günderen “Bize gelen Fransız bir firmanın isteği üzerine bu ürünü hazırladık. Yeni nesil asansörler taşıma esnasında oluşan kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüyor. Yani bu enerjiyi üreten bir asansör sistemi aşağı inerken oluşturduğu enerjiyi yukarı çıkarken kullanmak üzere tasarlanmıştı. Fakat üretilen elektrik enerjisini şebekeye basacak bir sistem bulunmadığı için,  Fransız firması bu asansörlerini kullanamıyordu. İşte biz firma olarak bu sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz bu sistem kesintisiz güç sistemi olup,  bizden önce geliştirilen kesintisiz çalışan bir güç sistemi yoktu. Böyle bir sistemi ilk defa biz geliştirdik. Yeni nesil asansörler tekrar elektrik enerjisine ihtiyaç duyduğunda kendi ürettiği enerjiyi kullanarak aşağı yukarı %80 oranında tasarruf sağlamaktadır.” diye konuştu.

‘Robotik Eğitim Kiti’ adlı projesiyle TeknoGP Girişimci Destekleme Programı Kapsamında 2. olan ve Teknokent’te firmasını kuran Murat Duran ise “Türkiye ‘de 4. Sanayi devrimi olarak adlandırılan akıllı fabrikaları kurma yolunda devletimiz büyük bir çalışma içerisindedir. Biz biliyoruz ki bu teknolojik alt yapı çocuklardan başlanarak oluşturulmalıdır. Teknolojiyi üreten topluluklar küçük yaşlarda programlama eğitimlerine önem vermiştir. Biz de ülkemizde çocuklara programlamanın temeli olan algoritmayı öğretecek fiziksel oyuncaklar üretmekteyiz. İleri teknoloji programlanabilir IOT cihazları, robotlar ve mini bilgisayarlar üzerinde çalışmalar sürdürmekteyiz. Yaptığımız Ar-Ge çalışmaları sayesinde dünyaya teknoloji ihraç eden şirketler arasında yer almak istiyoruz.” diyerek firmasının vizyonunu özetledi.

 
Böyle şirinlik var mı?...
 
Buz Pateninde Hye Kyung Kim dönemi başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım’dan ‘KAMUNET’ müjdesi
Başbakan Binali Yıldırım, "Yeni dönemde erişilme noktasında, Türkiye'nin ...
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri