Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>TÜRKİYE
13 Ekim 2011 Perşembe - 17:38

Ardahan’dan Manas’a Eğitim Köprüsü

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kırgızistan-Manas Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı

Ardahan’dan Manas’a Eğitim Köprüsü

ARDAHAN (İHA) - Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kırgızistan-Manas Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Törenine Katıldı
Manas Üniversitesi’nin 30 Eylül tarihinde Cengiz Aytmatov Kampüsü İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği akademik yıl açılış töreni Kırgızistan ve Türkiye’den birçok önemli konuğun katılımıyla gerçekleşti.
Kırgızistan Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşlarının okunmasıyla başlayan tören, Mütevelli Heyet Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu’nun açılış konuşmasını yapması ile devam etti.
Akademik yılın ilk dersini ise uzun yıllar Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nda Eğitim Sektöründen Sorumlu Prof. Dr. Mustafa Balcı verdi.
AYTMATOV ARMAĞANI
Akademik yılın ilk dersinin ardından Ardahan Üniversitesi Rektörü ve Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı ve Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzaev’a Türk Dünyası’nın Büyük Yazarı Cengiz Aytmatov hakkında hazırlamış olduğu eserleri hediye etti.
Akademik açılışa Türkiye’den; Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Türkiye’nin Kırgızistan Büyükelçisi Nejat Akçal, Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, YÖK Yürütme Kurulu ve Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. Dr. Yavuz Atar katıldı.
Açılışa Kırgızistan ise; Kırgız Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Prof. İbragim Cunusov, Kırgızistan Millet Meclisi Başkan Vekili Bödöş Mamırova, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı, Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzayev, Kırgızistan’ın Özbekistan Büyükelçisi Prof. Dr. Anvar Mokoyev, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmalarını sırasıyla; Türkiye Cumhuriyeti Kırgızistan Büyükelçisi Nejat Akçal, Kırgızistan Meclis Başkan Vekili Bödöş Mamırova, Kırgızistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. İbragim Cunusov, Kırgızistan Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı ve Manas Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzayev yaptı.
Açılışta, Kırgızistan’ın Özbekistan Büyükelçisi Prof. Dr. Anvar Mokoyev, Manas Üniversitesi Rektörlüğü tarafından desteklenen Göç filminin elde ettiği ödülleri filmin senaristi ve yönetmenine takdim etti. Plaket takdiminin ardından Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Konservatuar Yüksek Okulu öğretim elemanları tarafından konser verildi.

 
DİB’den tarihi adım
 
Büyükşehir basınla yüzleşti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Milletin özünde güçlü irade var’
Başbakan Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarının siyasi rekabete feda edilmemesi ...
Doğu’da Hac seferberliği
Kars ve Erzincan’dan sonra Ağrı'dan kutsal topraklara gitmek için hazırlanan ...
Tenzile ana rahmetle anılıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinde gerçekleşen taziye ziyaretlerine ...
 
Tenzile Ana hakka yürüdü..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan (82), tedavi gördüğü ...
Doğu rekor kırdı
Her yıl Kars Kuyucuk Gölü, etkinliklerde en çok kuş sayılan yer olarak ...
Şahin, Menderes'i andı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Menderes'in beyaz kefeniyle, ...
 
Bakan Günay Doğu turunda
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bölgenin en büyük ihtiyacının ...
Bozdağ Yazıcıoğlu olayını değerlendirdi
Niğde Üniversitesi'nin akademik yılı açılışına katılmak üzere Niğde'ye ...
Yazıcıoğlu soruşturmasında 7 tutuklama
Yazıcıoğlu soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 4'ü muvazzaf ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri