Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>GUNCEL
25 Temmuz 2011 Pazartesi - 05:07

Atalay Başkanlar Kurulu’na seslendi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu 34. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Atalay Başkanlar Kurulu’na seslendi

YAŞAR YILDIZ/ BAYBURT (İHA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu 34. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezi'nde yapıldı.Programa, Bayburt Vali Vekili Mehmet Ali Akyüz, AK Parti Bayburt Milletvekil Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, çevre illerin gazeteciler cemiyeti başkanları ile kamu kuruluşlarının müdürleri katıldı.
Programda bir konuşma yapan Bayburt Vali Vekili Mehmet Ali Akyüz Türkiye Gazetecileri Cemiyeti Federasyonu’nun 34. Başkanlar Konseyi toplantısı ve diğer etkinliklerin verimli geçmesini temenni ederek Bayburt’ta güzel vakit geçirme dileklerinde bulundu.
ATALAY’IN AÇIKLAMASI
Bayburt milletvekili Bünyamin Özbek ise yaptığı konuşmada Bayburt’ta spor adına yaptıklarından dolayı Mehmet Atalay’a ve fedakar çalışmalarından dolayı Bayburt basınına teşekkür etti.
Toplantıda konuşan Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, bayram gazetesinde sona yaklaşıldığını söyledi.
Gazeteyi Ramazan Bayramı'na yetiştirmeye çalıştıklarını ifade eden Atalay, "Artık gazeteler bayramda çıkmayacak. Gazeteciler istirahat edecek, bayram edecek. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve yönetimi ile görüşüyoruz. Patronlarla da sona doğru geldik. Medya patronları sağ olsun, büyük bir kısmı olur verdi. " dedi.
SERTEL’İN SUNUMU
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel ise Bayburt’un bir medeniyetler şehri olduğunu ve Bayburt'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bayburt halkının, mevcut iktidara yüzde 64 destek verdiğini ifade eden Sertel, "Şimdi sıra iktidara gelmiştir. İktidar Bayburt'u taçlandırmalı, yüceltmelidir. İktidar nimetlerinden Bayburt halkı yararlanmalıdır. Bayburt'un tek milletvekili de olsa aslında iki milletvekili vardır. Başbakan kendini Bayburt'un ikinci milletvekili ilan etmiştir. İşte o anlamda Bayburt'un bölünmüş yollarının bir an önce bitirilmesi, Araklı Tüneli ile Trabzon'a kavuşması, Erzurum ile biran önce bütünleşmesi Bayburt'un önünü açacaktır. " diye konuştu.
POLAT’IN KONUŞMASI
Basının ülkenin geleceği adına çok önemli bir vazife ifa ettiğini dile getiren Bayburt Belediye Başkanı Haci Ali Polat, başkanlar konseyinin 2. kez Bayburt’ta yapıldığını söyledi. Bayburt’un sayı olarak küçük olduğunu ama Bayburt’ta aysbergin görünen tarafının ortada olduğunu dile getiren Polat; Bayburt’un görünmez tarafı Türkiye’nin ve dünyanın her tarafına dağılmıştır. Bu sosyo-psikolojik olarak değerlendirildiğinde kendine güvenin ifadesidir. Biz her yerde ekmeğimizi, taştan, kalemden, keserden çıkarırız” dedi.
Bayburt’ta basınla içiçe olduklarını cemiyetle binalarının bile aynı olduğunu belirten Polat: “ Bu organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ediyoruz. Basın dendiğine söylenecek çok şey var. Siyaset, sermaye, basın üçleminde nelerin olduğunu hep beraber biliyoruz. Basının % 96’sın tekel durumunda. Demek ki basın çok önemli. Basın etiğini elde tutmak çok önemli. Basın öyle zaman geldi ki kuvvetler üstü bir kuvvet oldu. Demokratik yönetim adında taşlar yerine oturuyor artık. Türkiye çağdaş demokrasiye ulaşmak için en önemli adımlarını attı ve atmaya devam ediyor. Anayasa da yapıldığında herkes kendi sorumluluğunu bilip hareket edecek.” şeklinde konuştu.
BASIN AHLAKI VURGUSU
Basın görevini ifa ederken iki şeyin çok önemli olduğuna dikkat çeken Polat şüyuu vukuundan beter hadiseler dikkat ederek basının görev yapması ve basın ahlakının göz önüne alınarak çalışılması temennisinde bulundu. Polat, bunun sosyal barış ve sosyal ahlak adına gerekli olduğunu kaydetti.
Bayburt’ta yapılan hizmetlere de değinen Polat Kop Dağı tünelinin 02.08.2011 tarihinde ihale edileceğini bildirdi. Araklı tünelinin devam ettiğini söyleyen Polat, Bayburt’un ulaşım alacağını aldığını ve almaya da devam ettiğini dile getirdi.
Eğitim alanında Bayburt’un Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu vurgulayan Polat, köy yolu asfalt olmayan 5 köy kaldığını, kanalizasyon ve su sıkıntısı olan köy kalmadığını, merkezdeki altyapı sıkıntılarından su isale hattı sıkıntısını çözdüklerini kaydetti.
Geleceğin 25 yılında Bayburt’un yıldızının parlamasının önünde engel olmadığını ifade eden Polat, bunu Bayburt’un doğal bir klima alanı olmasıyla yaşanabilir bir yer olmasına bağladı.
Turizmin çeşitlendiğini de vurgulayan Polat, “ yapısı bozulmamış doğamız var bizim. Bizim en iyi değerlerimizden biri bu. Buna yönelik altyapı çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Köylerimizde tarım ve hayvancılık, şehir merkezimizde turizm ve üniversite Bayburt’un sürdürülebilir gelecekteki ekonomisinin temelini oluşturuyor” dedi.
YILDIZ’IN DEĞERLENDİRMESİ
Bayburt Gazeteciler Cemiyet Başkanı Yaşar Yıldız da Bayburt’ta bu toplantıyı Bayburt’ta yapacaklarına inandıklarını belirterek böyle bir organizasyona giriştiklerini daha da farklı ve güzel toplantılar yapacakları gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Yıldız, böyel bir organizasyonu Bayburt'ta yapmış olmaktan da mutlu olduklarını söyledi.
BGC eski Başkanı Sadık Yavuz ise riskli ve başarılı bir program düzenlediği için BGC Başkanı Yaşar Yıldız’a teşekkür etti.
Programdaki ödül töreninde Bayburt Valisi Kerem Al adına Bayburt Vali Vekili Sayın Mehmet Ali Akyüz’e Mehmet Atalay; Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’a TGF Başkanı Atilla Sertel; Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Murat Mollamahmutoğlu’na Bayburt Vali vekili Mehmet Ali Akyüz; TGF Başkanı Atilla Sertel ‘e Bayburt Gazeteciler Cemiyet (BGC) Eski Başkanı Sadık Yavuz; Bayburt Ticaret Odası Başkanı İbrahim Yumak’a Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Erdoğan Kadakal tarafından plaket verildi.
Bayburt basına ve Bayburt’a hizmet edenlere ödüllerin verildiği programda Bayburt Vakfı Onursal Başkanı Kurban Yazoğlu adına İsmail Pekmezci’ye Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak; Bayburt Belediyesi basın eski mensubu Beyza Uçurum’a BGC Başkanı Yaşar Yıldız; Keskin Group Müdürü Ali Haydar Karabacak’a İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak; Genç Ozanlar grubundan Erdoğan Şahinoğlu adına Yusuf Akyüz’e Bayburt Üniversitesi Rektörü Murat Mollamahmutoğlu; Gençlik ve Spor İl Müdürü Hatice Yazgan’a BİK Başkanı Mehmet Atalay; Samanyolu TV'nin maceracı programı yapımcısı Murat Yeni adına Haydar Tatlı’ya Yusuf Elçi tarafından plaket takdim edildi.
Plaket takdiminin 3. Bölümünde Bayburt basının yapmış oldukları hizmetlerden dolayı BGC Kurucu Başkanı rahmetli Osman Okutmuş adına Yaşar Yıldız’a Bekder Başkanı Mete Emir; BGC Kurucu Üyesi ve BGC Eski Başkanı Sadık Yavuz’a Sosyal Hizmetler Müdürü Faruk Macit; ; BGC Kurucu Üyesi ve BGC Eski Başkanı Erdoğan Kadakal’a Sağlık İl Müdürü Zülkarni Özbek; BGC kurucu üyesi Recep Akkan’a İl Genel Meclis Üyesi Raci Bayrak; BGC kurucu üyesi İsmail Şimşek’e Baksı Vakfı Kurucu Başkanı Hüsamettin Koçan tarafından plaket verildi.
Ödül töreninin son bölümünde ise Bayburt basınından Anadolu Ajansı İl Temsilcisi Fatih Mehmet Özcan’a, Zaman Gazetesi Temsilcisi Haydar Tatlı’ya ve TRT Muhabiri Abdulkadir Nişancı’ya Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği Başkanı Selahattin Karaman; Bayburt Postası İmtiyaz sahibi ve Doğan Haber Ajansı muhabiri Murat Okutmuş ve Yeşil Bayburt Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aydın Cilara’ya Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek; Bayburt Günlüğü Gazetesi sahibi Cahit Altay’a, Bayburt Sıla Gazetesi sahibi Abdulkadir Polat’a ve Gündem Bayburt Gazetesi adına Muzaffer Dölek’e Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Haluk Akkoyunlu; Bayburt Gündem Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Demirer’e, BRT FM’den İbrahim Yumak’a, Çağrı FM’den Veysel Akbaş’a ödülleri Hatice Yazgan tarafından takdim edildi.
Bartın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Güngör Yavuzaslan tarafından BGC Başkanı Yaşar Yıldız’a 1460’da karadan ve denizden kuşatarak fethettiği Amasra’yı tepeden seyreden Fatih Sultan Mehmet ‘in burayı ilk gördüğünde söylediği “Lala lala ,çeşm-i cihan bura mı ola” sözlerini anlatan bir tablo hediye etti.
Başkanlar Konseyi’nin toplantısının ardından Aydıntepe Yeraltı Şehri gezildi ve Aydıntepe Belediyesi’nin ikramından sonra Baksı Müzesi gezisinde cemiyet başkanlarına Baksı Vakfı Kurucu Başkanı Hüsamettin Koçan müze hakkında bilgi verdi.

 
Yılmaz Basın Bayramı’nı kutladı
 
Erzincan yolunda kamyonet kazası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sevinç hakkın rahmetine kavuştu
Ömrü idejolojik kavgalar, davalar ve hapis cezaları ile geçen Türk Milliyetçiliğinin ...
Kırıkkale'ye yas düştü
Mardin'in Ömerli ilçesi kırsal kesiminde teröristlerin açtığı ateş sonucu ...
Şehitler gözyaşlarıyla uğurlandı
Mardin'in Ömerli ilçesinde pusuya düşürülen 2 astsubay ile 1 uzman çavuş, ...
 
Şehit olmasaydı izine gidecekti
Mardin Ömerli karakolunda görevliyken ataması Tokat'a çıkan Jandarma Astsubay ...
‘Bölücülerin boynu bükülsün..’
Toplumsal Kadın Hareketi Derneği üyesi bir grup, Kadıköy'de "Şehitlere Selam" yürüyüşü düzenledi.
Balıkesir şehidine ağlıyor
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada yaralanarak tedavi gördüğü ...
 
‘Erzurum milli iradenin sembolü’
Mesajının son bölümünde uluslararası güçlere seslenen Yavilioğlu, “Milli ...
Gözyaşları sel oldu
Mardin'deki hain pusuda şehit olan Uzman Çavuş Ali Öztürk, memleketi Gaziantep'te ...
‘Erzurum Kongresi, Milli Mutabakattır’
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzurum Kongresi'nin yıldönümü dolayısıyla ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri