Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>ASAYİŞ
20 Temmuz 2012 Cuma - 03:45

Atana da satana da ceza var

Erzurum Valiliği Ramazan ayını huzur ve güven ortamı içerisinde geçirilmesini sağlamak amacıyla bir dizi güvenlik tedbiri aldı. Vali Sebahattin Öztürk, özellikle vatandaşın huzurunu kaçıran etkileyici ses bombaları ve patlayıcı maytapların satışının yapılmaması için etkin önlemler alındığını belirtti.

Atana da satana da ceza var

ERZURUM (İHA) - Erzurum Valiliği Ramazan ayını huzur ve güven ortamı içerisinde geçirilmesini sağlamak amacıyla bir dizi güvenlik tedbiri aldı. Vali Sebahattin Öztürk, özellikle vatandaşın huzurunu kaçıran etkileyici ses bombaları ve patlayıcı maytapların satışının yapılmaması için etkin önlemler alındığını belirtti.
Vali Öztürk,”Valiliğimizin almış olduğu karar ile birlikte uygulanacak maytap yasağı tereddütsüz uygulanacak. Erzurumlu vatandaşlarımızın hoşgörü ve saygılı bir ramazan ayı geçirmesini temenni ediyorum” dedi.
“ÖNEMLİ OLAN TOPLUMUN HUZUR VE GÜVENİ”
Toplumun huzuru ve güvenliğinin sağlanması temel koşulunun suçların işlenmeden önce önlenmesi olduğu belirten Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, “Öncelikle Ramazan ayının Erzurum’a hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Erzurumlu hemşerilerimizin Ramazanını kutluyorum. Ramazan ayının huzur ve güven içerisinde geçirilmesi konusunda ise geçmiş yıllarda yoğun ihbar ve yakınma konusu olan insanlarda korku, panik ve heyecan uyandıran maytap türü patlayıcı, mantar, torpil, havai fişek ve parlayıcı (piroteknik patlayıcı) madde satışı ve atışlarını önlemek amacıyla alınan güvenlik tedbirleri artırılarak uygulamalara ağırlık verilecek. Patlayıcı madde atan ve usulsüz bir şekilde satışını yapanlar tespit edilmesi halinde haklarında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Bilindiği üzere kamu düzeni ve güvenliğin sağlanmasında kişi, kurum ve kuruluş olarak başta vatandaşlarımıza da önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.
“PARA CEZASI TEREDDÜTSÜZ UYGULANACAK”
Vali Öztürk, Kabahatler Kanunu’na muhalefet etmekten idari para cezası uygulanacağını ifade ederek, “ Aldığımız karar üzerine yasak tereddütsüz uygulanacak. Kabahatler Kanununa muhalefet etmek suçundan işlem yapılacak. Ramazan eğlencesi olarak piyasaya sürülen tehlikeli patlayıcı maytapları sokakta, cadde de atana da, vatandaşa satan esnafa da 169 TL idare para cezası uygulanacak. Bu konuda zaten polisimiz de gereken önlemleri almıştır. Hiçbir vatandaşımızın endişesi olmasın, Ramazan ayının daha huzurlu geçmesi için öncelikle huzurun sağlanmasına önem verilecektir”dedi.
İŞTE VALİLİĞİN YASAK GENELGESİ:
Piroteknik maddelerin satışı ve kullanımı ile ilgili 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11-C maddesi gereğince Valilik Makamının 20 eylül 2006 tarih ve 1236 emirleri ile Vali Sebahattin Öztürk’ün imzasıyla yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi:
“Oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddeler içinde taneli kara barut bulunan çatapat eğlence malzemeleri, adi fırfır maytapları, çiçek yağmuru saçan maytaplar, İspanyol maytapları, şenlik mumları gibi klorat ve fosfor karışımı ile üretilen patlayıcı oyuncak malzemeler, şerit halindeki kâğıt kapsüller, oyuncak tabanca mantarları, mukavva kapsüllerin satışı yapılmayacaktır.
Satış yapan gerçek ve tüzel kişiler tespit edilmesi halinde hakkında 5326 Sayı Kabahatler Kanunu'nun 32.maddesi gereğince 169 .00 Tl.idari para cezası uygulanacaktır. Patlayıcı maddeleri attıkları tespit dilmesi halinde hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 36.maddesi gereğince para cezası tatbik edilerek üzerlerinde veya yanlarında bulunan piroteknik malzemelere Polis tarafından el konulacaktır. Oyun ve eğlence aracı olan yukarıda belirtilen patlayıcı maddelerin bakkal, pastane, hırdavatçı, kırtasiye, oyuncakçı gibi işyerlerinde bulundurulması ve satışının yapılması yasaklandığından, bu tip piroteknik maddeleri bulunduran ve satışını yapan söz konusu işyerleri hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32.maddesi gereğince para cezası tatbik edilecektir.

 
11 camide hatimli teravih
 
Ev hanımlarına takı tasarım eğitimi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Ağustos 2012 Cuma 09:39

GEZ MAHALLESİNDE YERALTI ÇARŞISINDA PARFÜMERİLERDE TEZGAH ALTINDA SATILIYOR HERKESE VERMİYORLAR GİZLİ GİZLİ SATILIYOR.UMARIM BU YAZI BİRİLERİNİN DİKKATİNİ ÇEKER.

Yorumu oyla      6      4  
necati tayşi 2 Ağustos 2012 Perşembe 22:12

ya üretenler onlara bişey yokmu

Yorumu oyla      7      4  
dadaş.. 20 Temmuz 2012 Cuma 20:32

nasıl yasaklanmışki 1.günde patır patır patlatanlar var..ha önceki yıllara göre sayıları azalmış. demekki yinede satan yerler var yoksa nerden bulupta patlatacaklar...

Yorumu oyla      6      4  
vatandaş rıza 20 Temmuz 2012 Cuma 14:28

maytapla yaralananlar yarım adam olanlar gördük teşekkürler sayın valim ramazanın birinci günü şu ana kadar maytap sesi duymadık demekki istenilse oluyor saolun burada başta sayın valimiz olmak üzere vatanı icin canını siper eden emniyet teşkilatımıza tüşekkür ediyorum

Yorumu oyla      6      5  
siyami 19 Temmuz 2012 Perşembe 16:48

eğer erzurumda bu ilkellik önlenebilirse reform olur.aileler çocuklarını bu konuda uyarsın kaçak satıcılar uyarılsın.zaten aklı başında bakkal bunu satmıyor.kim satıyor işsiz güçsüz takımı.sanmıyorum ama önlenmesi süper olacaktır.turistler rahat eder en azından.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
894 kök hint keneviri imha edildi
Erzurum’un Pasinler ilçesinde jandarma ekipleri tarafından 894 Hint keneviri kökü imha edildi.
Erzincan yolunda uyuşturucu operasyonu
Erzincan’da yapılan yol uygulamasında 25 kilo 60 gram eroin maddesi ele geçirildi.
Nenehatun’da kavga: 8 yaralı
Erzurum’un Palandöken ilçesine bağlı Nenehatun mahallesinde iki aile arasında ...
 
Erzurum’dan 35 tahliye
Erzurum 4. ve 2. Ağır Ceza Mahkemelerinde Iğdır, Ağrı ve Kars’ta PKK propagandası ...
Minibüs devrildi: 6 yaralı
Aziziye ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı.
4 yılda 20 bin araç trafiğe girdi
TÜİK Mayıs ayı Motorlu Karataşıtı istatistik sonuçlarını açıkladı. Verilere ...
 
Kameralar hatayı affetmiyor
Erzurum’da 2011’in ortalarında trafikte kameralı sisteme geçilmesiyle, ...
375 kök hint keneviri imha edildi
Pasinler ilçesinde jandarma tarafından 375 kök Hint keneviri imha edildi.
Gölbaşı’nda trafik kazası: 1 ölü
Erzurum’un Gölbaşı semtinde kamyonun kapağının çarptığı 1 kişi hayatını kaybetti.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri