Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru verileri açıklandı
HABERLER>EĞİTİM
7 Aralık 2022 Çarşamba - 02:46

Atatürk Üniversitesi küresel ağda

Atatürk Üniversitesi, küresel bir bilimsel ve teknolojik uzmanlık ağı olan Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağının üyeleri arasında yerini aldı.

Atatürk Üniversitesi küresel ağda

Atatürk Üniversitesi, küresel bir bilimsel ve teknolojik uzmanlık ağı olan Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağının üyeleri arasında yerini aldı.

Sürdürülebilir kalkınma amaçları ile ilişkili alanlarda eğitim, farkındalık, iş birlikleri ve çözüm girişimleri konularında faaliyet gösterecek ağın bir parçası olarak yeni iş birlikleri ve fırsatlar için önemli bir gelişmeye imza atan Atatürk Üniversitesi, uluslararası ağda Türkiye’yi temsil eden 28 kurumdan biri oldu.

Global bir network olan BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı; yerel, ulusal ve küresel ölçekte sürdürülebilir kalkınma için uygulanabilir çözümleri desteklemek amacıyla akademi, sivil toplum ve özel sektörden bilimsel ve teknik uzmanları bir araya getirerek 2012’den beri BM Genel Sekreterliği himayesinde dünya çapında gerçekleştirilen faaliyetlere destek oluyor. Birleşmiş Milletlerin küresel girişimi Sustainable Development Solutions Network, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının ve Paris İklim Anlaşmasının uygulanması da dâhil olmak üzere sürdürülebilir kalkınma için pratik çözümleri teşvik etmek için küresel bir bilimsel ve teknolojik uzmanlık ağı olarak tanımlanıyor.

Küresel ağın yanı sıra ulusal ağları da içeren bu yapının bir üyesi olmak için alan uzmanlığı, yetkinlik, vizyon ve misyon gibi pek çok kurumsal yetkinliğin açıklandığı detaylı bir başvuru gerçekleştirilmesi ve bu başvurunun SDSN Network Strategy Council tarafından değerlendirilmesi sürecine dahil olan Atatürk Üniversitesi ise söz konusu değerlendirme sürecini başarıyla geçerek Sustainable Development Solutions Network ağının ve SDSN Türkiye Ulusal Ağının bir üyesi olmaya hak kazandı.

SDSN, ÜYELERİNE BİLİMSEL YAKLAŞIMLAR VE ÇÖZÜMLER ALTYAPISI SUNUYOR

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının desteklenmesi için entegre yaklaşımlar içerisinde yer alan bilimsel yaklaşımlar ve çözümler altyapısı oluşturan UN-SDSN ağının, Atatürk Üniversitesinin tanınırlığının artmasına ve uluslararasılaşmasına büyük bir katkı sunacağını belirten Atatürk Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Zeynep Ceylan, Atatürk Üniversitesinin kendi uhdesi içerisinde yürütmüş olduğu eğitim, araştırma ve toplumsal katkı misyonlarını Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına göre 18.12.2019 tarih ve 128 sayılı Üniversite Senato Kararı ile planladığını söyledi.

UN-SDSN Networküne dahil olmanın üniversiteye sağlayacağı katkıları aktaran Prof. Dr. Ceylan şunları kaydetti: “SKA’lar baz alarak yapılan araştırmalar, projeler, makaleler, ders içerikleri ve benzeri tüm etkinliklerin ağ üzerinden dünyaya hızla duyurularak üniversitenin tanınırlığının artmasını sağlayacak. GreenMetric Sertifikasyonu puanlamalarında pozitif katkılar yapmasına, uluslararası etkinliklerden (global ölçekte yapılacak konferanslar, kongreler, sempozyumlar, çalıştaylar vb.) anlık haberdar olup katılım sağlamak suretiyle üniversite adına sürdürülebilir güncellenmenin sağlanmasına ve üniversitelerin SKA’ları baz alarak yaptığı çalışmalar ile etkinliklerin çok hızlı bir şekilde entegre edilerek Türkiye geneli puan artışında kümülatif katkı sunmasına vesile olacak bu hamle, Atatürk Üniversitesi için büyük önem taşıyor. Bu vesileyle bizlere her konuda destek olan ve üniversitemizin böylesine önemli bir alanda var olmasını sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı başta olmak üzere, emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKİYE’DEN 28 KURUM NETWORK İÇİNDE YER ALIYOR

6 kıtada 50 ağa sahip olan ve bünyesinde 1778 kurum barındıran UN-SDSN’ye 2021 yılında Türkiye üniversiteleri arasında 11’i devlet olmak üzere toplamda 21 üniversite üyeyken, 2022 yılı başvuruları açıklandığında network içerisindeki üniversitelere ilave olarak aralarında Atatürk Üniversitesinin de yer aldığı 3’ü devlet, 4’ü vakıf üniversitesi olmak üzere toplamda 7 üniversite yer aldı.

 
Türkgözü sınır kapısı inşaatı devam ediyor
 
ATAUNİ’den Yeni Nesil Üniversite projesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
 ATA-AÖF 32 Üniversiteyi buluşturdu
Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi tarafından 2’inci ...
Misafir öğrenciler ülkelerini tanıttı
Atatürk Üniversitesi’nde okuyan Kamerun, Burkina Faso ve Senegal'den gelen ...
MEB’den engelsiz eğitim için ulusal eylem planı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı yazılı açıklamada her çocuğun ...
 
Özer, eğitimde Teknoloji yaklaşımını paylaştı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrenme süreçlerinin teknolojik altyapıyla ...
MEB'den bir ilk
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki yaklaşık 57 bin okul ve kurumda kullanılan ...
Beslenme ve Diyetetik öğrencileri beyaz önlük giydi
Beyaz önlük giyme töreninde,  Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nden ...
 
Kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 95’e ulaştı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul’da düzenlenen OECD Mesleki Eğitim ...
ETÜ’den ‘Özel Öğrenciler Şenliği’
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) kampüsünde 3 Aralık Dünya Engelliler ...
ODTÜ URAP Üniversiteler sıralaması açıklandı
Atatürk Üniversitesi; dünya genelinde üniversite sıralamalarını yapan ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri