Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EĞİTİM
20 Eylül 2022 Salı - 12:45

Atatürk Üniversitesine 12 ödül

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri ve Engelsiz Üniversite Programı Nişanı ödül töreninde 12 ödüle layık görülen Atatürk Üniversitesinin fakülte ve meslek yüksekokulu yöneticileri, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret ettiler.

Atatürk Üniversitesine 12 ödül

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri ve Engelsiz Üniversite Programı Nişanı ödül töreninde 12 ödüle layık görülen Atatürk Üniversitesinin fakülte ve meslek yüksekokulu yöneticileri, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret ettiler.
Üniversite kampüs sınırları içerisinde engelli bireylerin tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tespiti sonucunda ödüle layık görülen Atatürk Üniversitesi birimlerinden İletişim Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Horsan MYO, Oltu MYO ve Yabancı Diller Yüksekokulu yöneticileri ödüllerini Rektör Çomaklı’ya takdim ederek mutluluklarını paylaştılar.
Mekânda Erişilebilirlik, (Turuncu Bayrak) Eğitimde Erişilebilirlik, (Yeşil Bayrak) ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) kategorilerinde verilen Engelsiz Üniversite Bayrakları ile Engelsiz program Nişanı alan Atatürk Üniversitesi birimleri, 10 Turuncu Bayrak, 1 Yeşil Bayrak ve Engelsiz Program Nişanı almaya hak kazandı.
Atatürk Üniversitesi birimlerinin çeşitli kategorilerde aldıkları ödüllerin memnuniyet verici olduğunu belirten Rektör Çomaklı, gerçekleştirilen çalışmalarla engelsiz bir kampüs oluşturma hedefinde olduklarını söyledi.
“Üniversitemiz, Sevgi ve Muhabbeti ile de Engelli Kardeşlerimizin Yanındadır”
Engelli bireylerin toplumun içerisinde yer almaları için üniversite olarak önemli adımların atıldığını ve bayrak ödülleri ile de bunların karşılığının alındığını aktaran Rektör Çomaklı: “Atatürk Üniversitesi sadece fiziki engelleri kaldırması, yerleşkelerini, sosyal tesislerini ve eğitim binalarını engelsiz olarak dizayn etmesi, engelli bireylerin kampüs içerisindeki yaşam alanlarını erişilebilir kılması ve bunlara yönelik teknolojiler geliştirmesiyle değil, insani duruşu, samimiyeti, sevgi ve muhabbeti ile de engelli kardeşlerimizin yanındadır. Engelli insanımıza sahip çıkmayı en kutsal görev kabul ediyoruz. Bu alana yönelik çalışma yapan STK’larımız ile de sürekli iletişim halinde olarak tüm ihtiyaçlara anında cevap vermeye çaba gösteriyoruz” dedi.
“Giderek Daha da Erişilebilir Bir Kampüs Oluyoruz”
Engelli bireylerin hayallerinin önündeki engelleri kaldırmanın öncelikli hedefleri olduğunu ifade eden Çomaklı: “Her birimimiz engelsiz öğrenim ve engelsiz erişim için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede yoğun bir çalışma içerisinde olan Engelli, Yaşlı ve Gazi Araştırma ve Mükemmeliyet Uygulama ve Araştırma Merkezimize ayrıca teşekkür ediyorum. Giderek daha da erişilebilir bir kampüs oluyoruz. Oluşan bu iklim bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bugün de, Yükseköğretim Kurulumuz (YÖK) 12 ödül ile birimlerimizi ödüllendirdi. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Bundan sonra da erişilebilirlik çalışmalarına ara vermeden devam edeceğiz. Her şey daha yaşanabilir bir kampüs için” şeklinde konuştu.
Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 
HAYBULANS imdada yetişti
 
Çevrecilikte Vadi Palandöken gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÖSYM, KPSS adaylarının değerlendirmesini aldı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2022-Kamu Personel ...
Ceylan Manas Üniversitesi vizyonunu paylaştı
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde “Akademik Danışmanlık” konulu seminer düzenlendi.
Türk  Eğitim Sistemi Dünya gündemine girecek
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Birleşmiş Milletler (BM) 77’nci Genel ...
 
ATAUNİ’de Tıp Fakültesi gündemi
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Doğu Anadolu’nun ...
TDED’den liseli öğrencilere hediye
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi yeni eğitim öğretim yılının ...
ETSO’dan öğrencilere kırtasiye desteği
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), il merkezindeki ilk ve ortaöğretim ...
 
Özer Milli Eğitimdeki süreci paylaştı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 12 Eylül'de eğitim öğretim yılının başlamasının ...
Ağustos Ayı Akademik Teşvik ödülleri açıklandı
Yayın, patent, proje ve firmaları ile bir adım öne çıkan akademisyenlerini ...
YÖK’ten denklik başvurusu açıklaması
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2020 yılında 11 bin 89, 2021 yılında 11 bin ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri