Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>SİYASET
21 Mayıs 2023 Pazar - 09:36

Aydemir: ’20 yılda 200 yıllık mesafe aldık’

25, 26 ve 27’inci dönem Erzurum AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Cumhurbaşkanımız çok yetkin bir lider. Sadece Türkiye için mi? Hayır. Dünyadaki bütün liderler içerisinde en yetkin lider. ‘ dedi.

Aydemir: ’20 yılda 200 yıllık mesafe aldık’

25, 26 ve 27’inci dönem Erzurum AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Cumhurbaşkanımız çok yetkin bir lider. Sadece Türkiye için mi? Hayır. Dünyadaki bütün liderler içerisinde en yetkin lider. ‘ dedi.

MİLLİ İRADEYE SAYGI

TBMM’de 12 Mayısta düzenlediği son basın toplantısında milletvekilliği yaptığı 3 dönem kaydındaki gelişmeleri paylaşan Aydemir, 24, 25, 26 ve 27 Dönem de aday olduğu, 24’üncü dönem milletvekilliğini çok az bir oyla kaybettiğini açıklayarak, ‘ Seçilemedik. Ama ne yaptık? Biz “sandıktan çıkan neyse baş üstüne” dedik, bitti. Bu kadar, olması gereken budur. Seçilirsen, gelirsin buraya milleti temsil edersin, seçilemezsen ne yapacaksın? Milletin iradesine teslim olacaksın, seçilenlere saygı duyacaksın.’ diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZ DİRAYETLİ BİR LİDER

Aydemir, ‘Burada dirayetli bir lider var. 20 yıldır onların dediği yörüngeye girmeyen, milletin yörüngesinde yürüyen, milleti zirvelere çıkarma kararlılığında olan bir liderimiz var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Onu alt etmek için ne oyunlar oynadılar. Yani, Gezi olayları neydi? Ardından yaşadıklarımız neydi? Hep Cumhurbaşkanımızı alt edebilmek içindi bütün bunlar. Şimdi geldiğimiz noktada da bu neviden oyunlar oynuyorlar. Milletimize bizim buradan yakarışımız şudur, Allah aşkınıza görün bu hali. ‘ dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ ÇOK YETKİN

Aydemir, ‘Şunun altını hep çiziyoruz, Cumhurbaşkanımız çok yetkin bir lider. Sadece Türkiye için mi? Hayır. Dünyadaki bütün liderler içerisinde en yetkin lider kimdir derseniz, Türk olduğum için değil, bu ülkenin bir vatandaşı olduğum için değil, yurt dışını da takip eden bir kardeşiniz olarak söylüyorum, nereye gidersek gidelim. İşte, benim yurt dışında vazifelerim var, gittiğimiz yerlerde birçok insandan, birçok milletvekilinden bunu duyuyoruz. Dostlar özellikle bize sırtlarını veriyorlar, bir güven duyuyorlar. Öte taraftan düşmanlık besleyenler de homurdanıyorlar sürekli. Biz bunu görüyoruz.

O yüzden de.. Cumhurbaşkanımız çok yetkin eyvallah.. Ama bir de şu var. Karşı tarafta da yeterli olmayan isimler var. Şimdi sayın Kılıçdaroğlu’nun bu ülkeyi hakkıyla yöneteceğine kim inanıyor, var mı böyle bir inanç? Kaç kişi inanıyor? Sadece şunu yapıyorlar, şurayı bir yıkalım, efendim, Recep Tayyip Erdoğan bir gitsin sonrasına bakarız. Kim bunu diyenler? Daha önce bizim bakan yaptıklarımız, bizim Başbakan yaptıklarımız. Arkadaşlar çok calib-i dikkat değil mi ya? Daha önce sözüm ona, birtakım değerleri öne çıkaranlar, Saadet Partisi için söylüyorum, şimdi ne yapıyorlar? Yıkma adına canhıraş bir mücadele veriyorlar. Peki yıktık. Sonra ne olacak? “Sonrasına bakarız”! Ee, peki “ülke de yıkılacak”! Onlar için varsın yıkılsın, hiç önemli değil ki! Böyle bakıyorlar. Böyle bir rezalet olabilir mi? Ama böyle, böyle bir rezalet var, görüyoruz.’ diye konuştu.

AYDEMİR’DEN ÇAĞRI

Aydemir, ‘O yüzden milletimize, biz burada, özellikle şu milletin kürsüsünden, haykırıyorum. Allah aşkına, sandığa gittiğinizde bu hali, bu resmi, bu fotoğrafı gözünüzün önüne getirin. O sandıkta oy verirken mutlaka ama mutlaka, şu anlattığım zaviyeden olaylara bakın. Aksi halde önümüzdeki 5 yıl, az bir zaman değil.. Yani öyle bir hal gelecek ki, “buradan nasıl çıkacağız” diye düşüneceksiniz. Bunu hususen, burada vurguluyorum. ‘ dedi.

AYDEMİR MİLLİ FERASETE DİKKAT ÇEKTİ

Aydemir, ‘Allah’ın izniyle şuna inanıyorum. Bu milletin feraseti, bu milletin basireti en zor zamanlarda bile galebe çalmıştır, galip gelmiştir. Bu defa da öyle olacaktır. Millet 20 yıllık serencamı biliyor.

20 yılda, hep vurguladım, yapılanlar 200 yıla sığmayacak şeyler yapmışız, atılımlar yapmışız, merhaleler kat etmişiz. Kiminle? Liderimizle. Kiminle? Bütün bir Ak kadroyla. Son dönemlerde Cumhur ittifakıyla. Ben Cumhur İttifakının diğer paydaşlarına da teşekkür ediyorum. Başta Sayın Devlet Bahçeli olmak üzere, Allah razı olsun. Bakın kavgasız, gürültüsüz bir zemin gitti bugüne kadar Cumhur ittifakında. Bir de öbür ittifaka bakın! Halen daha her gün bir şey çıkıyor. Orada yekpare bir yapı yok. Terörün gölgesinin düşmüş olduğu bir yapı olması, yeter zul değil midir? Yeter sıkıntı değil midir? Sadece oraya baksak, yani o terörün gölgesinin düşmesine baksak, “amandır, ben burada olmam” dememiz gerekmez mi?’ diye sordu.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele konusunda tespitlerini paylaşan Aydemir, ‘Her gün, her sabah ajans açtığımızda, Allah muhafaza bir problem var mı diye korkmaz mıydık? Bakın geldiğimiz noktada çok şükür terör yer ile yeksan oldu. PKK’lı kitapsızlar, o imansızlar şunu söylüyor, “efendim eylemsizlik kararı aldık”. Eylem yapacağınız hal kalmadı ya, sizi biz bitirdik, siz de can yok, mecal yok ya, bitirdik! O yüzden siz böyle numara çekiyorsunuz. Ve yazık ki arkadaşlar, bu kitapsızlar, maalesef Millet ittifakının etrafına eklemlendiler. Bir bakıma, sandıklara dahi müdahil haldeler. Onun için her vatanseverin, yüreğinde vatan aşkı taşıyan, bayrak aşkı taşıyan, millet aşkı taşıyan herkesin ama herkesin bu zaviyeden olaylara bakması lazım.’ ifadelerine yer verdi.

AYDEMİR’DEN HAK TESLİMİ

Aydemir, ‘Özellikle bir şeyin altını çizeceğim. Bu çok çok önemli bir tespittir. Daha doğrusu bir hak teslimidir. Nedir o? İbrahim Aydemir olarak arkadaşlar, hususen, altını çizerek söylüyorum, şu yaşıma geldim, siyasetin içerisindeyim çocukluktan bu yana. Ak Parti’nin kuruluşunda Erzurum’da kurucu heyet içerisinde yer aldım ben. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğini olan inancım, onun ülkemize çağ atlatacağına olan itimatım, güvenim kuruluş aşamasında onun yanında yer almama temin etti. Ve o gün kayıt altına aldığım tespitlerin tamamı bugün geldiğim noktada beni haklı çıkardı. 20 yılda 200 yıllık mesafeyi aldık.’ dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ ÜLKEYİ ÇAĞLARÜSTÜ KONUMA TAŞIDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin yükseldiği seviyeye işaret eden Aydemir, ‘Dünyayı yöneten 3 güçten bahsedilir. Bu insanlar için de geçerlidir. Altını çizerek söylüyorum, Remzediliyor. Altın, kalem, kılıç. Altın Ülkelerin zenginliğini ifade ediyor. Kalem Ülkelerin bilgisini, birikimini ifade ediyor. Yani entelektüel düzeyini ifade ediyor. Kılıç Savunma gücünü ifade ediyor. Bu, insanlar için de geçerli. İktidarı elde tutabilmek için, iktidarı sürdürebilmek için bu 3 gücün mutlaka sizde olması lazım. Yani 3 güçten birisi yoksa bir yerinizde noksanlık var demektir. Dolayısıyla mesafe alırken gıdım gıdım alırsınız. Sayın Cumhurbaşkanımız bu üç güç bazında Türkiye’yi çağlarüstü seviyeye yükseltmiştir.’ diye konuştu.

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK

Aydemir, ‘Bu aziz milleti arkadaşlar, Sayın Cumhurbaşkanımız öyle bir noktaya getirdi ki, herkesin ayrı telden çaldığı bir zaman diliminde Cumhurbaşkanımız “biz tek milletiz” dedi. Tek millet, bu bir inkar ifade etmiyor. Bu millet farklı etnik kimlikleri içinde barındıran bir millettir. Asla kürtlüğü, inkar etmedik, Arap olmayı inkar etmedik, Çerkez olmayı, Gürcü olmayı asla inkar etmedik. Ama Cumhurbaşkanımız dedi ki, ‘bunların hepsi bir vakıadır ve Cenabı Hakk’ın nimetidir. Ama hepsi bir arada, Türk bayrağının altında, Türk devletinin, Türk milletinin birer parçasıdır’ ve bunu herkes kabul etti. Elhamdülillah, bakın şimdi göreceğiz, Allah’ın izniyle.’ kaydını düştü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE KARABAĞ ZAFERİ

Aydemir, ‘Milletvekilliği yaptığım dönemde ülkemizdeki gelişmelere de mutlaka vurgu yapmak lazım. İftihar ettiğimiz gelişmelere bakın. Bu ülke, 30 yıl esaret altında kalmış Karabağ’ın esaretten kurtarılmasına birinci derecede amil olmuş bir ülkedir ve liderimiz Cumhurbaşkanımız. Allah razı olsun, onun sayesinde. Ki bakın TÜRKPA’nın heyeti Meclis’te idi. Heyetin başkanı çok özel bir isimdir, çok yüksek bir isimdir, Azerbaycan Parlamentosu’ndan gelen bir isim. O açık açık zaferin bir numaralı müsebbibinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu ve Sayın Cumhurbaşkanımızın o işteki payının ölçülemeyeceğini söyledi. Bir şey daha söyledi, çok açık. Basına açık söyledi üstelik. “Eğer bugün Azerbaycan’da Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan bir seçime girse yüzde yüz oy alır” dedi. Bununla iftihar etmek hepimize vazife değil mi? Öyleyse şu dönemde Karabağ zaferinin şeriklerinden birisi olmanın, Karabağ zaferini o zeminde yaşatan Parlamentonun üyesi olmanın da gururunu yaşıyor. Elhamdülillah. O zaferi biz beraber yaşadık.’ dedi

AYASOFYA CAMİSİ

Basın açıklamasında 86 yıldan bu yana Ayasofya Camisinin esarette olduğu, bu mabedin asli haline Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saye ve kararlılığıyla döndüğünü belirten Milletvekili Aydemir, ‘Ve bir başka zafer a. 86 yıl esaret altında kalan bir mabetti Ayasofya Camisi. Kim onu esaretten kurtardı? Cumhurbaşkanımızın dirayeti. Ve şükür o zaman diliminde ben burada milletvekiliydim. Elhamdülillah. Bir ecirse, bir indallah’ta karşılıksa biz bunları göreceğiz. Sadece biz mi? Hayır, bize kim destek olmuşsa onlar da görecekler. Allah’ın izniyle biz buna inanıyoruz.’ ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANIMIZ TERÖRLE MÜCADELEDE DESTAN YAZMIŞTIR

Terörle mücadele odağında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın destansı bir politika izlediği ve kararlılık sergilediğini vurgulayan Aydemir, ‘Öyle haller yaşadık ki, savaşın bizatihi içerisinde yaşadık. Her an devam eden bir süreç. Yani hatırlayın. Afrin, Zeytin Dalı Barış Pınarı operasyonlarını hatırlayın. Libya’da yaşananları hatırlayın arkadaşlar. Suriye’de neler yaşadık, neler yaşıyoruz ve bu dirayetli liderlik olmasaydı ne olurdu? Terör devleti kurulurdu orada. Bunları hep biz Allah’ın izniyle bu süreçte bertaraf ettik. Şu anda da o dirayetli duruş devam ediyor. ‘ dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ MİLLETİNE SEVDALIDIR

Sunumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Millet sevdasına dikkat çeken Aydemir, ‘ Bölücü hevesler o heveslerini kursaklarında taşıyacaklar. Bu millet özellikle o heveskâr oldukları kesimlerden bile esaslı tokatlar yiyecekler. Niye? Çünkü Cumhurbaşkanımız samimi, kalbi, bu milleti seviyor, bu milleti yüreğine raptetmiş. Biz de onun yol arkadaşları olarak, aynen Onun gibi davranıyoruz. Bunu da nasip ettiği için Cenabı Hakka ayrıca şükrediyorum, Elhamdülillah.’ dedi.

ZENGEZUR GEÇİDİ

Aydemir, ‘Bir şeye daha vurgu yapıyorum. Bizim Erzurum’u da ilgilendirdiği için.. Karabağ Zaferi’nin önemli sonuçlarından birisi Zengezur geçidi olacaktır inşallah. Zengezur geçidi nedir? Türkiye ile Türk dünyasını birbirine bağlayan yol demektir. Artık arada hiçbir kopukluk olmayacak şekilde o geçit hayat bulacak inşallah yakın zamanda. Ve biz diyoruz ki, hızlı tren, yüksek hızlı tren Sivas’a kadar geldi. Sivas’tan Erzincan’a, Erzincan’dan Erzurum’a, Erzurum’dan Kars’a, Kars’tan Zengezur geçidinden Azerbaycan’a gidecek. Bu dönemde bunları yaptık, rabbimize şükrediyoruz, hamdediyoruz. ‘ diye konuştu.

‘LİDERİM ERDOĞAN’A MİNNETTARIM’

Kendisine 3 dönem milletvekilliği imkanı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnettar olduğunun altını çizen Aydemir, ‘ Bendeniz de bireysel olarak, bir fani olarak, bir memur babanın evladıyım. Kendimce bir tahsil görmüşüz elbette. Ama Amerika’da, şurada burada bir tahsilimiz olmadı. Çok abartılı bu anlamda yüklememiz de yoktu. Ne oldu? Bütün bunlara rağmen bakın, bir emekli memurun evladı olarak, elbet Cenab-ı Hak yazdı, ancak bir isim vesile oldu. Kim o? Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Neye vesile oldu? Benim şurada 3 dönem milletvekilliği yapmama vesile oldu. Dolayısıyla, Cumhurbaşkanımıza sabahtan akşama, akşamdan sabaha, ne kadar teşekkür etsem kifayetsiz kalır. Cenab-ı Hakk için sabahtan akşama, akşamdan sabaha

alnımı secdeden kaldırmasa şükrümü yerine getiremem. Buradan paylaşıyorum. Rabbime

şükrediyorum. Elhamdülillah bunu bana nasip etti. Liderime teşekkür ediyorum. Elhamdülillah beni buralara layık gördü, adayı etti, seçildik geldik. Onun iradesi olmasaydı, o aday etmeseydi, onun imzası olmasaydı olmayacaktı. Elbet millet seçti, ama sonuçta o listeler tanzim edilirken, Cumhurbaşkanımızın imzasıyla tanzim ediliyordu. Öyleyse, sonuna kadar O’na minnettarım, teşekkür ediyorum. Şu biraz önce saydığım çalışmaların altında benim de zerre miktarda katkım varsa, bunun Cumhurbaşkanımız sayesinde olduğunu mutlaka söylememiz lazım. Allah milyar milyar, sınırsız sınırsız ondan razı olsun. Minnettarlığımın hududu sınırı yok. Cumhurbaşkanımız, burada bir daha söylüyorum, Cenab-ı Hak yolunu izini her daim açık etsin. Çünkü onun yolunun izinin açık olması, milletin yolunun izinin açık olması demektir. İnşallah, Allah’ın izniyle çok özel bir oy oranıyla seçilecek, bu dualı millete hizmete devam edecek. Allah’ın izniyle, ben buna yüreğimle inanıyorum. ‘ dedi.

 

 
Doğu Anadolu Teşvikli yatırım verileri açıklandı
 
Geleneksel Sanatlar Fotoğraf sergisi açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akar'dan 'tarihten ders alın' vurgusu
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Milli Mücadele gerçekleşmiş ve sonunda ...
Akar: ‘Merak etmeyin gerekli cevabı alacaklar’
Kayseri'de bir depremzedenin seçimin ardından sosyal medyada kendilerine ...
‘Gençlerimiz bizim geleceğimizin teminatıdır’
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, ...
 
Yurdagül’den 19 Mayıs mesajı
MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını ...
Akdağ: ‘28 Mayıs ile yüzüncü yılın adımları atılacak’
Eski Sağlık Bakanı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, 28 Mayıs ...
MHP Büyükşehirler oy oranı açıklandı
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimlerde ...
 
'Başarımızı Cumhurbaşkanımızın dirayetine borçluyuz'
Ak Parti 25, 26 ve 27’nci dönem Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Milletime ...
‘Türkiye Yüzyılı gençliğin iradesiyle yükselecektir’
MHP lideri Bahçeli 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.
Öz: ‘Erzurum’un hizmetinde olacağız’
14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde AK Parti Erzurum Milletvekili ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri