Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
17 Şubat 2021 Çarşamba - 09:22

Aydemir: ‘Hainleri kınamak bunların kitabında yok!’

Milletvekili Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP ve HDP'nin düzenledikleri TBMM grup toplantılarında kullanılan PKK tarafından alıkonulan 13 Türk vatandaşının şehit edilmesine ilişkin söylemlerin, üç aşağı beş yukarı aynı olduğunu belirtti.

Aydemir: ‘Hainleri kınamak bunların kitabında yok!’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP ve HDP'nin düzenledikleri TBMM grup toplantılarında kullanılan PKK tarafından alıkonulan 13 Türk vatandaşının şehit edilmesine ilişkin söylemlerin, üç aşağı beş yukarı aynı olduğunu belirtti.

‘MİLLET ADINA TELİN EDİYORUM’

CHP ve HDP'yi millet adına telin ettiğini söyleyen Milletvekili Aydemir, iki partiyi "PKK'yı kınamak, PKK imansızlarından 'Bunlar yok edilmeli.' diye bahsetmek, asla bunların kitabında yok. Bundan dolayı millet adına bunları burada telin ediyorum " sözleriyle eleştirdi.

‘KURŞUNLAR MİLLETİN KAFASINA SIKILMIŞTIR’

‘Siyaset bu kıvamda olmamalı.  Siyaset milleti tarif eder halde olmalı. Milletin beklentisi odur. ‘ diyen Milletvekili Aydemir, Milletin 13 tane evladı göz göre göre kafalarına birer kurşun sıkılarak infaz edilmiştir. Milletin kafasına sıkılmıştır bu kurşunlar. 84 milyona sıkılmıştır bu. Burada söyleyecek hiçbir şeyiniz yok mu? Bu ne vicdansızlıktır? Bu ne merhametsizliktir. Bu ne imansızlıktır. ‘ kaydını düştü.

AYDEMİR’DEN SERT TEPKİ

Milletvekili Aydemir, Gara'da şehit olan Türk vatandaşlarına sıkılan kurşunların aslında tüm millete sıkıldığını vurgulayarak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun TBMM Genel Kurulunda bu olaya ilişkin açıklamalar yaparken milletin hissiyatını aktardığını, ancak iki bakanı sadece AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin alkışladığını ifade etti.

‘DAHA HAYATİ BİR MESELEMİZ OLABİLİR Mİ?

Milletvekili Aydemir, ‘Milli Savunma bakanımız çok tafsilatlı, çok ayrıntılı bilgi verdi. Yaşananları detayıyla aktardı. Aynı şekilde İçişleri Bakanımız anlattı, aktardı. Yürekleri parçalayan fotoğrafları orta yere koydu.  En katı vicdanlar bile en katı kalpler bile bu halde yumuşar. Devletin ve milletin yanında yer alması gerekirken maalesef onlarda bunu görmüyoruz. Bundan dolayı milletin nefretini, teneffürünü ben burada yansıtıyorum o kesimlere, cenahlara. Böyle bir şey olmaz. Ve burada altını çizerek söylüyorum, İçişleri bakanımız, Milli Savunma Bakanımız, konuşmasını yaparken, milletin yüreğini ifade ederken, milleti tarif ederken, milletin hissiyatını aktarırken yazık ki sadece ve sadece AK Parti ve MHP sıralarından alkış yükseliyordu. Diğerleri asla, sükut etmişlerdi. Bunu milletimizin özellikle bilmesini istiyorum. Böylesine bir milli mevzuda bile bir müşterek koyamıyorsak yazıklar olsun derim ben. Daha bundan hayati bir meselemiz olabilir mi? ‘ diye sordu.

‘MİLLET MUHALEFETE ŞAMAR ATACAK’

Muhalefetin, böylesine müşterek bir konuda kendileriyle birlik olmamasını eleştiren Aydemir, "İktidar olabilmek için HDP gibi PKK'nın arkasında duran bir yapıya şirin görünmeye çalışmak, milletten bir tokat yedirmeyecek mi size? Millet bekliyor, size fena bir şamar atacak. Bunlarla beraber olduğunuz, bu melun yapıya kapı açtığınız için bu millet sizi asla affetmeyecek." diye konuştu.

‘SÜKUT ETMEK NEYİN NESİDİR’

Milletvekili Aydemir, ‘40 küsur yıldır bu milletin kaynaklarını heba ettiren bir örgüt var.  Sadece bize değil, sadece Türk Milletine değil, bütün dünyaya tebelleş olmuş bir musibet, bir bela. Bunu hep beraber bertaraf etmek, berheva etmek durumundayken sükut etmek neyin nesi? ‘ dedi.

AYDEMİR ERZURUM’UN İLÇELERİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Terörün durdurulması, terörist yapıların ortadan kaldırılmasıyla birlikte huzur, güven ve istikrarın hakim olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, Erzurum’un Tekman ve Hınıs ilçelerini örnek gösterdi.

Milletvekili aydemir, ‘Erzurum’dan bir örnek vermek istiyorum, eğer bunlar zeminde yoksa, bu bölücü imansız hareket zeminde yoksa, insanlarımız huzur üzere yaşıyor ve envai türden hizmet aktarımı gelişiyor. Bakın ben iki ilçemizden bahsedeceğim, Tekman Erzurum’u ifade eden gözde ilçelerimizden birisi. Bunlar zeminden temizlendikten sonra şu anda pirü pak ve her köyüne her mahallesine belediyelerimiz tarafından gerek Büyükşehir ve gerekse Tekman belediyesi tarafından ciddi hizmet aktarımları var. Ulaşılmayan köy yok. Köylerin içine varıncaya kadar konforu lüksü insanlarımızın hayat kalitesini artıran bir yaklaşım sergiliyoruz. Niye, bu imansızlar olmadığı için. Bunlar millete tebelleş olamadıkları için. ‘ dedi.

HINIS VE TEKMAN VURGUSU

Basın toplantısında Hınıs’taki pozitif seyre işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Aynı durum Hınıs belediyesinde de zuhur ediyor. Hınıs zemininde bunlar yaşanıyor. Belediyelerimiz bir taraftan çalışıyor, büyükşehir belediyemizle senkronize biçimde. Hınıs Belediyesi, Tekman belediyesi, ciddi bir gayret var. Ve milletten memnuniyetin sınırsız olduğunu yansımalarından alıyoruz. Sebep budur.

Terör nereye gitmişse, terörist nereye uğramışsa orada huzursuzluk olmuştur. Orada bir vicdansız hal ortaya çıkmıştır. Şimdi işte bakın iki tane örnek ilçe veriyorum, Erzurum’un ilçeleri. İnsanlar huzur üzere yaşıyorlar. Bize yöneldiklerinde sadece talepleri şu; daha çok hizmet. Nerede bir noksan var, su da bir noksan var, talepleri bu, yolda bir noksan var talepleri bu. İstihdama yönelik talepleri var. İnsanlarımızdan zaten isteten de budur. ‘ diye konuştu.

HAİNLERİN SAYISI SIFIRA KADAR DÜŞECEK İNŞALLAH

Terör belasının hakim olduğu dönemlerde insanların öncelikle güven ve huzur istediklerini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Eskiden ne vardı, huzur yoktu, güvenlik talebi vardı. Şimdi elhamdüllilah, milyar kere şükür devletimiz olaya el koydu, içişleri bakanımız ifade etti, bu teröristlerin 300’ün altına inen sayısı yakın zamanda sıfıra kadar düşecek inşallah. Huzuru temin ediyor bu, gittiğimiz her yerde bu hali görüyoruz. ‘ ifadelerine yer verdi.

AYDEMİR MUHALEFETE SESLENDİ

Muhalefete seslenen Milletvekili Aydemir, ‘Muhalefetten beklentimiz, bu huzura katkı vermeleridir. Bu huzurlu halin daha iyi bir noktaya gitmesi için AK Parti’ye, sayın Cumhurbaşkanımıza,  uygulanan, takip edilen politikalara destek verilmesidir. ‘ dedi

SOYLU VE AKAR’A TEŞEKKÜR

Terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlara ilişkin Bakanlar Akar ve Soylu'ya minnettarlığını dile getiren Aydemir, TSK, Jandarma ve Emniyet personeline şükranlarını ifade etti. İbrahim Aydemir, "Bunlar Allah'ın izniyle bitecek. Bu imansızlardan, vicdansızlardan, millet ve insanlık düşmanlarından bir tane dahi kalmayıncaya kadar bu mücadele devam edecek. Sonuna geldik Allah'ın izniyle. Tek üzüldüğümüz, rahatsız olduğumuz muhalif cenahın bunu görmelerine rağmen, Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin, bizim arkamızda olmamaları." dedi.

 
Yargıtay'dan maske cezası kararı
 
Erzurum’da 40 bin 161 kişi aşı oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli gündemi değerlendirdi
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.
Aydemir: ‘Demirtaş için methiye dizenler suskun’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın ...
Aydemir: ‘Şehitlerimiz yüreğimizde yaşıyor’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Allah’ın laneti terör ...
 
Karataş; 'Kalleşlerden tek tek hesap sorulacak'
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, Irak'ın Kuzeyinde bulunan Gara bölgesinde ...
‘Ya hıyanet ya hidayet, ya melanet ya da millet’
Bahçeli, ‘Masumların kafalarına kurşun sıkan hainleri kim aklamaya ve ...
Büyükşehir Meclisi: ’Saygısızlığı lanetliyoruz’
Büyükşehir Belediye Meclisi, Boğaz içi Üniversitesi’nde Kâbe-i Muazzama’ya ...
 
Aydemir’den ‘Gökdadaş’ ismi teklifi
Aydemir, Milli Uzay çalışmalarının milletçe büyük sevinç ve gururla karşılandığını ...
Aydemir’den Hınıs, Tortum ve İspir örneği
Aydemir TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AK Parti ile birlikte ...
Aydemir: ‘AK Dava istişare kültürünü ifade eder’
AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Aydemir ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri