En büyük hizmet hedeflerinin Erzurum ilçelerinde markalaşma performansını artırmak olduğunu, her ilçeyi beşeri ve ekonomik değerleriyle tanımlanacak konuma kavuşturmak bulunduğunu bildiren Aydemir, ‘Biz Hınıs’tan İspir’e, Tekman’dan Şenkaya’ya, Karaçoban’dan Oltu’ya kadar, Erzurum’un ilçe ilçe marka değerleriyle Türkiye gündemine girmesini istiyoruz.’ dedi.
AYDEMİR HİZMET HEDEFLERİNİ PAYLAŞTI
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir İspir ilçesine gerçekleştirdiği ziyarette, AK Parti ilçe yönetim kurulu üyeleriyle bir değerlendirme toplantısı yaptı. İlçe esnafıyla görüş alışverişinde bulunan Aydemir, ispir Devlet hastanesine giderek, hastaların gönlünü ve dualarını aldı. İspir’in mahalle olan köylerinde vatandaşlarla görüşen Aydemir, AK Parti’nin hizmet öngörü ve hedeflerini anlattı.
AYDEMİR’İN İSPİR TARİFİ
İspir’in AK Parti Kurucu Liderinin çizdiği ufukta, sağlık alanında Türkiye’ye çağ atlattıran reformun öncüsü Sağlık Bakanı Recep Akdağ’la daha iyi tarif edilebilir konuma kavuştuğunu kaydeden Aydemir, ‘Hemen tüm ilçelerimizde olduğu gibi İspir de tarihe, siyasete ve tefekkür alemimize damga vuran ilçelerimizden. İbrahim Hakkı Hazretlerinin Hocası Hazık Efendi’nin yurdu. Erzurum Dimağ ve ruhunu kemal derecesinde temsil edenlerin ilçesi.’ diye konuştu.
İSPİR ZİYARETİ
Aydemir, ‘Dünya’nın en büyük 2’inci geçidinin adresi Olan İspir, Erzurum vitrininde ekonomik cesameti, ülke tefekkür dünyasına birer abide halinde sunduğu ekonomi, bilim, sanat, siyasete damga vuran şahsiyetleriyle özel bir duruşu ifade eder’ dedi. Erzurum’un sosyo ekonomik kalkınma ve gelişme performansında ilçenin özel bir değeri temsil ettiğine vurgu yapan Aydemir, ‘İspir Erzurum’un ortak zekasıdır’ kaydını düştü.
OVİT 2023’E AÇILAN KAPIDIR
İspir’in 2011’den bu yana Dünya’nın en büyük 2’inci geçidi olan Ovit ile ekonomi gündeminde özel bir yer bulduğunu ifade eden Aydemir, ‘Ovit yalnızca Erzurum’u Karadeniz’e bağlayan sıradan bir geçit değil..Ovit Geçidi, bulunduğu ilçenin ortaya koyduğu manada Türkiye’nin, Bölgenin ve Erzurum’un Yeni Türkiye’ye geçididir. 2023’e açılan bir kapıdır’ vurgusunu yaptı.
ERZURUM VE KAMU YATIRIMLARI
Sağlık Bakanı Akdağ’ın da yer aldığı AK Parti iktidarları döneminde Erzurum’un Türkiye’de 81 il içinde en fazla kamu yatırımı, hizmeti alan 15 şehir içine girdiğini anlatan Aydemir, ‘Erzurum Türkiye illeri sıralamasında kişi başına düşen kamu gideri bakımından 13’üncü sırada. Devletin özel ihtimam ve dikkati Erzurum’da yoğunlaştı. Erzurum’a son beş yılda yapılan kamu harcaması tutarı 13 milyar 202 milyon TL. 2014 yılı sonu itibariyle devlet Erzurum’da kişi başına 4.5 bin TL tutarında kamu harcaması yapmış. Beş yıllık ölçekte ise kişi başına düşen kamu harcaması 18 bin TL. AK Parti iktidarları öncesinde hayal edilemeyecek bir harcama. Ve bu harcama dilimleri içinde öncelik sağlık, eğitim ve ekonomik sektörlerde. Bu Erzurum adına bir farkındalık dönemidir. 7 Haziran tüm bunları ülkeye kazandıranlara vefa zamanıdır’ dedi.
ERZURUM VE TEŞVİKLER
İspir’in ülke çapında işadamları, sanayicileri ve esnafı ile özel bir durum sergilediğini belirten Aydemir, Erzurum’da 13 yılda gerçekleştirilen teşvikli yatırımlara değinerek, ‘Erzurum 5’inci Teşvik Bölgesinde. İstihdam hacmi ve kalıcı olmaları bakımından bölgenin en önemli teşvikli yatırımları Erzurum’da faaliyete geçirildi. 2003 yılında AK Parti iktidar olduğunda bu ilde sadece 6 teşvikli yatırım vardı. Bugün AK Parti iktidarları döneminde, yani 2003-2015 ekseninde bu ilde 272 teşvikli yatırımdan söz ediyoruz. İhalesi tamamlanan ve bu yıl hizmete açılması planlanan 2’inci organize Sanayi Bölgemizle bu sayı çok daha fazla artacak, teşvikli yatırımlarla istihdam sorununa da kalıcı çözüm gelecektir. BU AK hizmet ufkunun insana verdiği değerin göstergesidir.’ kaydını düştü.
MARKALAŞMA VE ERZURUM
İspir’in şeker fasulyesiyle, ülke bakliyat üretiminde marka bir ilçe olduğuna işaret eden Aydemir, marka beşeri sermayesi, işadamları, tarımsal vizyonuyla İspir Erzurum’un markalaşmada adeta yol haritasıdır. Ekonominin aynası çağımızda markalaşma seyridir. Teşvikli yatırımlardaki artış markalaşma sürecini hızlandırmıştır. AK Parti öncesinde 2002’de Erzurum’da tescilli marka sayısı 10. Sadece 2014 yılı sonunda ilin tescilli marka sayısı 125. Yani yüzde bin 150 artıştan söz ediyoruz. 2003 yılından 2014 yılı sonuna kadar bu ilden 884 marka çıkmış. Bu ekonomide atılımın ve gelişmenin ifadesidir.” dedi.
MARKALAŞMA HEDEFİ
En büyük hizmet hedeflerinin Erzurum ilçelerinde markalaşma performansını artırmak olduğunu, her ilçeyi beşeri ve ekonomik değerleriyle tanımlanacak konuma kavuşturmak bulunduğunu bildiren Aydemir, ‘Biz Hınıs’tan İspir’e, Tekman’dan Şenkaya’ya, Karaçoban’dan Oltu’ya kadar, Erzurum’un ilçe ilçe marka değerleriyle Türkiye gündemine girmesini istiyoruz. İlçeler sosyo ekonomik gelişmişlik performansı bakımından artık bizim ilçelerimizin de öne çıkma vaktidir. 2023 yolunda öncü hedefimiz budur.’ dedi.