Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>SİYASET
18 Kasım 2022 Cuma - 15:42

Aydemir’den Erzurum’a yönelik dört öneri

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, bağlı ve ilişkili kuruluşlarının 2023 yılı bütçesi üzerinde değerlendirmelerde bulundu, AK Parti Kültür ve Turizm politikasına ilişkin notlar düştü.

Aydemir’den Erzurum’a yönelik dört öneri

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, bağlı ve ilişkili kuruluşlarının 2023 yılı bütçesi üzerinde değerlendirmelerde bulundu, AK Parti Kültür ve Turizm politikasına ilişkin notlar düştü.

VAKIFLAR TARİHİNDE PASİNLER MÜHRÜ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı, bağlı ve ilişkili kuruluşlarının 2023 yılı bütçesi kabul edildi. Görüşmelerde söz alan Milletvekili Aydemir, Vakıflar Genel Müdürlüğü Logosuna, Pasinler’de ilk vakıf senedinin kaydedildiği tarih olan 1048 ibaresinin konulmasını talep etti.

ERZURUM İÇİN 4 TEKLİF

Erzurum’un Kültür ve Turizm Bakanlığı kaydındaki beklentilerini dile getiren Milletvekili Aydemir,  Mecidiye Tabyası Harp Müzesi projesinin tamamlanması, Kiremitlik Tabyasında tarih turizmi tesisi projesinin hayata geçirilmesi, Erzurum Kalesi Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu Projesinin Türkiye Yüzyılı kaydında gerçekleştirilmesi önerisinde bulundu.

ERZURUM YATIRIMLARI

Erzurum’da hayata geçirilen Kültür ve Turizm yatırımlarını paylaşan Milletvekili Aydemir, ‘Üç Kümbetler Tarih Projesi’, Erzurum Kalesi restorasyon ve güncellemesiyle tarihi kent imajına uygunluk düzenlemelerini gündeme taşıyarak, Bakan Ersoy’a teşekkür etti.

AYDEMİR’DEN KÜLTÜR VE TARİH HASSASİYETİ VURGUSU

AK Dönemle birlikte Türkiye’nin her alanda olduğu gibi Kültür ve Turizm değerleriyle yeniden buluştuğu, illerin bu alandaki kaynak, potansiyel ve değerlerinin ifade bulduğu yatırımların gerçekleştirildiğini belirten Milletvekili Aydemir, Bakanlık bütçesindeki artışa dikkat çekerek, AK Parti ve Cumhur İttifakının kültür ve tarih hassasiyetine vurgu yaptı.

KÜLTÜR VE TURİZM BÜTÇESİ

Muhalefetin Bakanlığı yönelik eleştirilerine cevap veren Milletvekili Aydemir, Bakan Mehmet Nuri Ersoy başkanlığında yapılan Turizm Zirvesini hatırlatarak, ‘Pandemiden önce Bakanlıkta bir toplantı yapmıştık, Orada bir vurgu vardı, pandemi şartları yoktu: “Böyle giderse bu yılsonu itibarıyla turizmde 35 milyar dolarlık bir gelir hedefliyoruz.” diye bir kayıt düşmüştünüz. Sonra pandemi şartları orta yere çıktı. Şimdi, geldiğimiz noktada 44 milyarlık bir hedefimiz var yılsonu itibarıyla. Şimdi, buna rağmen, şu rakama rağmen muhalefet tarafından“Turizmde mesafe alamadık.” filan deniyorsa hakikaten gözünü kapatmak gibi bir hâl var demektir. Neye gözünü kapatma; Hakikatlere gözünü kapatma hali. ‘ dedi

AYDEMİR: ‘TARİHİMİZDE AYIRIMCILIK VE ÖTEKİLEŞTİRME YOKTUR’

Sunumunda AK İktidarlar ve Cumhur ittifakı döneminde ayırımcılık ve ötekileştirmeye asla taviz ve izin verilmediğinin altını çizen Milletvekili Aydemir, ‘Bizim kadim devlet anlayışımızda ötekileştirme yok’ diyerek paylaşma, dayanışma ve bütünleşmeye odaklandığı, birlik ve beraberlik kırmızıçizgisinde kültür politikaları izlendiğini ifade etti.

AYDEMİR’DEN GOLE ÇETU HATIRLATMASI

Milletvekili Aydemir, ‘Bakın, bizim beş bin yıllık geçmişi olan bir devletimiz var. Kuruluşundan bugüne yani o serencam, o süreç bizi hep böyle ayrımsız gayrımsız gitmeyi esas almış, yolumuzu öyle aydınlatmıştır, öyle götürmüştür; öyle olduğu için de kalıcı olmuşuzdur. Biz kime “öteki” demişiz? Böyle bir şey olabilir mi? Alevilerle ilgili kayıtlar düşüldü burada. Sayın Bakanımız da bilir, bir ifade var: ‘Gole Çetu’. Duydunuz mu? Zazaca “suların buluştuğu yer” anlamına geliyor; Tunceli’de Alevilerin çok mübarek gördüğü, kutsiyet atfettiği bir yer. Oraya bizzat ben ve o zamanki Orman Bakanımız Veysel Eroğlu Bey, birlikte gittik; orayı çok dört başı mamur hâle getirmişiz. Bizden önce -yani belediyeler HDP’liyken veyahut bir başka yerdeyken - hiç ilgi göstermemişler ama biz orayı kayyumla beraber dört başı mamur hâle getirmişiz ve orada bin civarında kekliği doğaya saldık; bunu özellikle söylüyorum. Niye? Bizim Alevi kardeşlerimizi öte tarafa koymak gibi bir derdimiz olabilir mi? Her vesile söylüyoruz: Aleviler bu vatanın asli sahipleri. Ve bizim kültürümüzde bu var. ‘ diye konuştu.

AYDEMİR’DEN MUHALEFETE DESTAN ŞAİRİNİN DİZELERİYLE CEVAP

Sunumunda Destan Şairi Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun dizelerini seslendirerek birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusunu yineleyen Milletvekili Aydemir, ‘Bakın, Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu, millî kıvamı yüksek bir isim; Alevilerle ilgili uzunca düştüğü notlar var, tarihî geçmişimizi de dercederek düşmüş, oradan sadece bir dörtlüğü okuyacağım. Yıldırım Gençosmanoğlu diyor ki: “Fitne, fesat bir kör kuyu/ Bir olmaktır Türk’ün huyu/ Vatanımın kırk bin köyü/ KARAEVLİ, BAYAT, KAYI/ Bir temel, bir duvar, bir taş/ Alevî, Sünnî, Kızılbaş” Böylesine seçkin kayıtlar düşmüşüz. Ayrılığımız, gayrılığımız yok bizim. ‘ dedi.

AYDEMİR’DEN ‘VAKIFLAR LOGOSUNA 1048 İBARESİ EKLENMESİ’ ÇAĞRISI

Bütçe değerlendirmesinde 2021’de yenilenen Vakıflar Genel Müdürlüğü logosuna 1048 ibaresinin eklenmesini isteyen Milletvekili Aydemir, ‘Vakıflar Genel Müdürlüğü bizim Erzurum’u ifade ediyor, Erzurum’u. Nasıl ifade ediyor? 1048 yılı, ilk defa bizim coğrafyamızda vatan olarak vakıf senedinin imzalandığı zaman dilimidir. Nerede imzalanmış? Pasinler’de, Erzurum’da. 1048 bir başka şeyi ifade ediyor; 1048 Pasinler Savaşı Bizans’a ilk mağlubiyeti tattırdığımız zamanın adıdır. 1048 bizim için bir mühür ifade ediyor, milletimiz için bir mühür ifade ediyor. Şimdi, ben de Bakanımızdan bunun düzeltilmesini istiyorum; mutlaka ama mutlaka Vakıflar Logosuna 1048 tarihî dercedilmeli. ‘ diye konuştu.

AYDEMİR’DEN ERZURUM’A YÖNELİK TALEPLER

Sunumunu Erzurum’a yönelik taleplerle tamamlayan Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum’da Mecidiye Tabyası’nda bir harp müzesi talebimiz vardı, şu anda proje aşamasında, onun hayat bulmasını istiyoruz. Bir başkası Kiremitlik Tabya’da günübirlik turizm tesisi inşası söz konusuydu. Bir diğeri de Erzurum Kalesi’ne bir seyir terası ve yürüyüş yolu talebimiz vardı, bunu Kültür Turizm İl Müdürümüz de biliyor, beraber takip ediyoruz, müzahir olursanız çok memnun oluruz. Allah razı olsun, Erzurum'a çok ciddi hizmetleriniz oldu, özellikle Üç Kümbetler’de o tanzim edilen hâl, kalenin etrafı dört başı mamur hale geldi ama yetmez dahasını istiyoruz. Tabyalarla ilgili özellikle talebimiz burada cari olsun. Bütçemiz hayır, uğur getirsin inşallah. ‘ dedi.

 
Besicilerin kış mesaisi başladı
 
Manisa FK Erzurumspor hazırlıklarını tamamladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili Aydemir’den Sezai Karakoç’a vefa
AK Parti Milletvekili Aydemir, ‘Hakk’ın sesi, bu toprakların asil evladı ...
Aydemir’den AK siyasette pozitif enerji vurgusu
Milletvekili Aydemir, AK Parti iktidarları ve Cumhur ittifakı kaydında ...
Aydemir: ‘Adalet insan olmanın gereğidir’
Aydemir, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Adalet Bakanlığı ile bağlı ve ...
 
MHP’den Ankara çıkarması
MHP Erzurum İl Teşkilatı, Ankara’ya çıkarma yaptı. İl Başkanı Naim Karataş ...
Aydemir’den milli duruş vurgusu
Aydemir, İstanbul Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin muhalefetin ...
‘Sahada başı pişenin, sandıkta da aşı pişer’
Cumhur İttifakı'nın hiç oyalanmadığını, yerinde saymadığını belirten Bahçeli, ...
 
Karataş terör saldırısını kınadı
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, “Senarist ...
Şentop: ‘Milletimiz dostunu düşmanını bilir’
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, "Terör iki tarafı keskin bıçak ...
TBMM'de bu hafta
TBMM Genel Kurulu, cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren Vergi Usul ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri