Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
22 Ekim 2012 Pazartesi - 15:45

BEAH’da lazerle varis tedavisi

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Kliniği doktorlarının uyguladığı lazerle varis ameliyatları sayesinde hastalar aynı gün içerisinde yürüyerek evlerine gitme imkanı buluyorlar.

BEAH’da lazerle varis tedavisi

ERZURUM (İHA) - Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Kliniği doktorlarının uyguladığı lazerle varis ameliyatları sayesinde hastalar aynı gün içerisinde yürüyerek evlerine gitme imkanı buluyorlar.
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanan lazerle tedavi sayesinde varis şikayeti bulunan hastalar 30 ile 60 dakika süren ameliyat sonrasında sağlıklarına kavuşarak aynı gün normal yaşantılarına devam edebiliyorlar.
Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Klinik Şefi Doç. Dr. Bilgehan Erkut, laser ile varis tedavisinin, varisin klasik tedavi yöntemi olan cerrahi yöntemle eşdeğer bir başarı oranına sahip olduğunu ifade ederek; “Lazerle varis operasyonlarının en önemli kazanımlarından birisi hastalarımızın cerrahi müdahale geçiren diğer hastalara göre çok kısa sürede ayağa kalkarak rutin işlerine dönmeleridir. Böylelikle zaman kaybının da önüne geçilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca bu operasyonlar vücutta herhangi bir iz bırakmamakla birlikte ağrı ve morarma gibi ameliyat sonrası beliren durumlar kısa süreli gerçekleşmektedir.” dedi.
Varislerin görüntü çirkinliği oluşturmasının yanı sıra bacaklarda ağrı, şişlik ve dolgunluk hissine neden olduğu, bazen gece kramplarına yol açtığı gerçeğine de değinen Erkut, “Eğer varisler tedavi edilmezse zaman içinde egzama, cilt lekeleri hatta iyileşmeyen bacak yaraları gibi ciddi komplikasyonlara neden olabilir.” şeklinde uyarılarda da bulunarak varis şikayeti bulunan vatandaşların vakit kaybetmeden doktor kontrolünden geçmesi gerektiğinin altını çizdi.
Lokal anestezi kullanılarak varise neden olan toplardamarın, iz bırakmadan ve ameliyatsız lazer ışınları kullanarak içten yakılması yöntemiyle gerçekleştirilen ameliyat hakkında bilgi veren Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Klinik doktorlarından Op. Dr. M. Ali Kaygın ise ameliyat sürecini şu şekilde özetledi: “Müdahale odasında yatırılan hasta steril örtülerle örtülür. İşlemin yapılacağı bacakta kateterin giriş noktasına lokal anestezi yapılır. Ultrason rehberliğinde işlem yapılacak damar bulunur. Lazer kateteri kasığa kadar yine ultrason rehberliğinde ilerletilir. Damarın seyri boyunca yine özel karışım bir lokal anestezi (tümesan anestezi) yapılır. Lazer kateteri yavaş bir şekilde kasıktan giriş yapılan yere kadar çekilerek damar içten lazer ışınları ile tahrip edilir. İşleminin hemen sonrasında elastik bandaj veya basınçlı varis çorapları ile işlem yapılan bacağa kompresyon uygulanır.”
 

 
Engelliler Erzurum Kampı’nda
 
Cami önü için ESKİ’ye rica
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
perviz hacioglu 6 Haziran 2014 Cuma 11:45

azerbajada bir hastamiz var bogazda siskinlik var onun tedavisi varmi sizn hastanede meyil adesim perviz-01et hot mail kac paraya tedavi ediliyormu

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engelliler Erzurum Kampı’nda
Bedensel Engeliler, Tekerlekli Sandalye Curling Milli Takımı, Erzurum Curling Arena’da kampa girdi.
Yıldızkent’te göçük paniği
Erzurum’un Palandöken ilçesinde inşaat alanı çevreleyen istinat duvarında ...
Düşündürücü sonuç…
TÜİK Doğum İstatistikleri 2011 yılı sonuçlarını açıkladı. Erzurum’da anne ...
 
Bereket için hareket ettiler
Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü’nün 81 ilde ...
Terminal’de gazelli protesto
Terminal Mahallesinde 10 yıl önce evleri istimlak edilen ve yerine yeni ...
Palandöken bayrama hazır
Palandöken Belediyesi, Kurban Bayramı'nın rahat ve huzurlu bir şekilde ...
 
Hem çay yapıyor, hem ısıtıyor
Erzurum’un Karaçoban İlçesi’nde Turan Üstündağ’a ait kahvehanede kurulan ...
‘Nerede Hareket Orada Bereket ‘
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından pazar günü ...
Son anda kurtarıldı
Erzurum'da evlenmek üzere olduğu nişanlısından ayrılınca bir binanın 6. ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri