Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>EKONOMİ
29 Kasım 2011 Salı - 07:48

‘BTE, enerji güvenliğini sağlıyor’

Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum ve Bakü-Tiflis-Kars projelerinin önemini vurgulayan Azerbaycan Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Hasanova, bu projelerin bölge enerji güvenliğini sağladığını kaydetti.

‘BTE, enerji güvenliğini sağlıyor’

KAMİL NADİRLİ(İHA) –
Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum ve Bakü-Tiflis-Kars projelerinin önemini vurgulayan Bakan Yardımcısı Azerbaycan Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Hasanova, bu projelerin bölgenin enerji güvenliğini sağladığını kaydetti.
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) üyesi yaklaşık 100 işadamından oluşan heyet Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Azerbaycan-Türkiye İş Forumuna katıldı.
Azerbaycan Ekonomik Kalkınma Bakanlığı'nın desteği, Azerbaycan'da İhracatın ve Yatırımların Teşviki Fonu AZPROMO ve Bakü'deki Türk büyükelçiliğinin ortak organizasyonuyla düzenlenen Azerbaycan-Türkiye İş Forumuna her iki ülkeden yaklaşık 300 kişi katıldı. İzmir Valisi Cahit Kıraç başkanlığındaki EBSO üyesi işadamları Azeri işadamlarıyla ikili görüşmelerde bulundu ve iş imkanlarını görüştü.
BAKÜ-TİFLİS-ERZURUM PROJESİ
İş Forumunda konuşan Azerbaycan Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Sevinç Hasanova, iki ülke arasındaki işbirliği ve ilişkiler hakkında konuştu. Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum ve Bakü-Tiflis-Kars projelerinin önemini vurgulayan Bakan Yardımcısı Hasanova, bu projelerin bölgenin enerji güvenliğini sağladığını kaydetti.
İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç konuşmasında, "Özellikle son yıllarda Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ticaretin giderek artmakta olduğunu söylüyoruz ama bunu yeterli görmüyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu göstergelerin artması iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerini de pekiştiğinin nişanesi olarak karşımızda duracaktır. İzmir hava, deniz, kara ulaşımında dünyanın her noktasına 2-3 saat mesafeyle gitme imkânı sunan ender coğrafyalardan biri olduğunun altını çiziyor ve buradan iki ülke ilgililerine şükranlarını sunuyorum" dedi.
KIRAÇ AÇIKLAMA YAPTI
Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Cahit Kıraç, "Burada olmamızın sebebi iki ülke arasındaki ticaret ve turizm alanında işbirliğimizi geliştirmektir. Bu alanda iki ülkenin yapacağı çok iş var. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev İzmir'de PETKİM bünyesinde atılan 6 milyar dolarlık petrokimya tesisinin temelini attı ve bu İzmir'de şu ana kadar başlamış ve devam eden en büyük yatırımdır. Böyle bir iş birliğini gerçekleştirdiğimiz için memnuniyetimizi ifade etmek ve karşılıklı işbirliğini artırmak amacındayız. Biz Dünya Expo'suna talibiz, 2020 için o projeyle Azerbaycan'la kardeşlik ilişkilerimizi bölge ülkelerine de yansıtacak şekilde bir destek bekliyoruz. Eğer Türkiye İzmir 2020 Expo'sunu üstlenirse bölgemizin bütün alanlarda başlatacağı yeni hamlelerde iki ülkemizin iş adamları, iş alemi, ticaret takibi daha da büyük boyutlara gidecektir" dedi.
EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, "Bugün iki devlet bir millet şeklinde bütün dünyaya örnek ola bilecek davranışlar sergilemekteyiz. Van'da meydana gelen depremde ilk yardıma gelen kardeş Azerbaycan halkının bugün yanımızda olması bu ilişkilerin ne kadar güçlü olduğunu her zaman ortaya koymuştur bundan sonrada koyacaktır" dedi.
Gazetecilere açıklama yapan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, "Bizim hedefimiz dünyanın en büyük 10 ekonomisinin içine girmek. Bu da üretimle oluyor. Biz sanayiciler olarak üretimin peşindeyiz. İzmir'den buraya yaklaşık 100 kişi geldik. Özellikle İzmir'de bir noktaya yapılan en büyük yatırımı ve işbirliğimizin geliştirilmesiyle ilgili diğer potansiyel çalışmaları gerçekleştirmek için geldik" dedi.
Forumun bitişinde heyetler bir birlerine hediyeler sunarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 
Suçlu, bulundu
 
İki devlet, tek millet buluşması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehitler’de sosyal konut istişaresi
Şehitler Mahallesi’ne çıkarma yaptı. Şehitler Mahallesi’nde bir süre önce ...
Hizmet de arttı, harcama da
Erzurum’da ekim ayında 232.5 milyon TL tutarında kamu harcaması gerçekleştirildi. ...
ETSO’da Belediyecilik konuşuldu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum Ticaret ve ...
 
ETB Yönetimi Peygamberler şehrinde
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu, Hakkı Hınıslıoğlu başkanlığında ...
Şirket arttı, küçük işletme azaldı
Erzurum’da ekim ayında açılan şirket sayısı 2010 yılının aynı dönemine ...
Özel İdare 2011 hedefine ulaştı
İl Genel Sekreteri Selami Altınok İl Özel İdaresi olarak 2011 sezonunun ...
 
OSB’de altyapı açılımı
Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Zülküf Bakaç, bölgede tahsis ...
Erzurum ‘Vatan’la buluştu
Vatan Bilgisayar, Türkiye’deki 44’üncü, Doğu Anadolu'daki ilk mağazasını, ...
Palandöken yolu baharda onarılacak
Kış turizminin gözde mekanlarından biri olan Palandöken'e çıkan karayolunun ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri