Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
Şehit polisler mevlitle anıldı
Şehit polisler mevlitle anıldı
HABERLER>TÜRKİYE
12 Temmuz 2012 Perşembe - 16:52

Bakan Eroğlu Doğu turunda

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki birkaç ili kapsayan gezi ve incelemelerine Ağrı’dan başladı. Eroğlu, afetlerle ilgili yeni projelerin söz konusu olduğunu anlatarak, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlükleri, büyük bir taşkın ve kuvvetli yağış durumunda valiliklere ve belediyelere uyarı gönderecek. Vatandaşlar da cep telefonlarına mesaj gönderilerek uyarılacak" dedi.

Bakan Eroğlu Doğu turunda

AHMET GENÇ
AĞRI (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki birkaç ili kapsayan gezi ve incelemelerine Ağrı’dan başladı. Eroğlu, afetlerle ilgili yeni projelerin söz konusu olduğunu anlatarak, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlükleri, büyük bir taşkın ve kuvvetli yağış durumunda valiliklere ve belediyelere uyarı gönderecek. Vatandaşlar da cep telefonlarına mesaj gönderilerek uyarılacak" dedi.
Ankara’dan THY'nin tarifeli uçağı ile Ağrı'ya gelen Bakan Eroğlu; Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Ağrı Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi ve Fatma Salman Kotan, Ağrı Belediye Başkan Vekili Muhsin Tayhan ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Valilik önünde minik bir kızın verdiği çiçekleri kabul eden Eroğlu, tören mangasını selamladı. Valilik defterini imzalayan Eroğlu, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İl Koordinasyon Kurulu toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eroğlu, Ağrı'ya karşı ayrı bir gönül bağı olduğunu söyledi. Ağrı'nın, Başbakan Erdoğan'ın da çok önem verdiği bir il olduğunu ifade eden Eroğlu, "Bu güzel şehre ne yapılsa azdır. Dolayısıyla biz de buranın hizmetkarı olarak ne gerekiyorsa, ne talep ediliyorsa temin etme konusunda ciddi gayret sarf ediyoruz. DSİ genel müdürü olduğum zaman buraya defalarca geldim. Burada Yazıcı Barajı var ama yapımı durdurulmuş, problemler var. Bizzat gelip o problemleri çözdüm. Barajı kısa bir sürede bitirdik. Ve sulama tesislerinin yapımına başladık. Daha sonra Başbakan dedi ki, 'Ağrı'nın suyu ne olacak Veysel hoca?' Ben de dedim ki, 'Bize ait değil Sayın Başbakanım.' O da dedi ki, 'Öyle bir şey yok, gerekirse kanun değiştir.' Yani bir nevi Ağrı için kanunu değiştirdik. Yani bazı kriterler vardı büyük şehirler için. Biz Ağrı'ya yıldırım hızıyla bir tane içme suyu tesisi kurduk” diye konuştu.
"AFET DURUMUNDA VATANDAŞLAR MESAJLA UYARILACAK"
Ağrı'nın diğer illere göre daha fazla yatırım aldığını belirten Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yazıcı Barajı'nı bitirdik, içme suyu arıtma tesisi kurduk. Ayrıca burada 18 adet dere ıslah yatağı yaptık. Bu dereler olmasaydı burada çok büyük felaket olurdu. İyi ki yapmışız. Ağrı il merkezi, 3 ilçe, 4 belde ve 9 köyde bin 300 dekar arazi bu sayede yaptığımız ıslahla kurtulmuş. Onun müjdesini veriyorum. Bence en çok ormana ihtiyaç olan yer burası. Dolayısıyla biz buraya Orman İşletme Müdürlüğü Doğa Parklar Koruma Şube Müdürlüğü kurduk. DSİ Şube Müdürlüğü ve Meteoroloji Şube Müdürlüğü var. Bu birimlerimizin burada müdürlüğü var. Bundan dolayı da gurur duyuyoruz. 2003'ten 2011'e kadar 28 bin 130 dekar arazide çalışma yapılmış, 1 milyon 210 adet fidan toprakla buluşturulmuş ama yeterli değil. Bu yıl 12 bin dekar arazide çalışma yapılacak, hatta bunu daha da artıracağız. Burada bal açısından çok çeşitli bitkiler var. Bunları heba etmeyelim. Bunu da üniversitemizle başaracağız. Biz istiyoruz ki üniversitemizle beraber çalışalım. Burada ağaçlandırma ve bal ormanı; bu konu ile ilgili Ağrı'da ciddi bir çalışma yapmamız gerekir. Burada daha önce otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu yoktu. Biz ilk defa Ağrı'ya 3 tane otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk ama yeterli görmedik. Şimdi Eleşkirt ilçesine 2 tane daha otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kuracağız. Böylece bir su taşkınında vatandaşların haberi olacak. Şimdi burada örnek bir çalışma daha başlatacağız. Sadece Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz ve bölge müdürlüğümüz, büyük bir taşkın, kuvvetli yağış durumunda bütün valilikler ve belediyelere ikaz gönderecek. Kırmızı alarm verilecek. Ama bu konuda valimizin bütün vatandaşa ulaşması mümkün değil. Biz GSM operatörü vasıtasıyla o bölgedeki baz istasyonlarına ve oradan vatandaşların cep telefonlarına yönlenecek bu sistemi ilk defa burada başlatacağız. Onunla ilgili talimatı verdik. Bu da orijinal bir şey olacak. Yani vatandaş bakacak mesaja, sel baskını uyarısını görüp ona göre tedbirini alacak. Bodrumu varsa boşaltacak, dere kenarında ise akrabasının evine gidecek, hayvanları varsa onları yukarı kısma çekecek, çoban dahi bunlardan haberdar olacak” şeklinde konuştu.
İl Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından valilik bahçesine fidan diken Bakan Eroğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinin ardından Ardahan'a geçti.

 
Mardinlilerden Erzurum’a teşekkür
 
Özürlüler adına bir ilk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Boyları Bolvadin 'de buluşuyor
Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde, Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler ...
TÜİK'ten 2050 tahmini
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından yayımlanan Türkiye’nin Demografik ...
Adanalı tahliye oldu
Bünyamin Adanalı, üçüncü yargı paketi kapsamında tahliye oldu.
 
‘Vatan sağ olsun’
Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Zağge kırsalında PKK'lı teröristlerin araziye ...
Şehit Dağlı törenle uğurlandı
Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Zağge kırsalında PKK'lı teröristlerin etkisiz ...
Malatya şehidi uğurladı
Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağında şehit düşen Hava Pilot ...
 
Şehitler Malatya'ya gönderildi
Genelkurmay Başkanlığı, uluslararası hava sahasında Suriye tarafından ...
Şehit pilotlar bulundu
Suriye'nin düşürdüğü uçağın içinde bulunan iki pilotumuzun naaşları bulundu.
'Bizim lügatimizde korku yoktur'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında, “Biz, ayağımıza ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri