Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
 ER-VAK kadın komisyonundan eğitime destek
HABERLER>GUNCEL
6 Temmuz 2012 Cuma - 03:11

Başbağlar şehitlerine ağladı...

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen terör saldırısı sonucu katledilen 33 vatandaş, çok sayıda siyasetçi ve bürokratın katıldığı törenle anıldı.

Başbağlar şehitlerine ağladı...

COŞKUN MENEK
ERZİNCAN (İHA) - Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen terör saldırısı sonucu katledilen 33 vatandaş, çok sayıda siyasetçi ve bürokratın katıldığı törenle anıldı.
Katliamın ardından 19 yıl geçmesine rağmen olayın faillerinin belli olmamasından yakınan köy halkı, katliamı gerçekleştirenlerin cezalandırılmasını istediler. Erzincan'a 225 kilometre uzaklıktaki Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde düzenlenen anma törenine; Erzincan Valisi Selman Yenigün, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Millletvekilleri Sebahattin Karakelle, Mustafa Şahin, Hüseyin Cemal Akın, Şuay Alpay, CHP Milletvekilleri Muharrem Işık, Levent Gök, Aykut Aydoğdu, Salih Topal, Salih Fırat, Veli Ağbaba, Bağımsız Milletvekili İhsan Barutcu ile Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Kemaliye Kaymakamı Fatih Kaya, kamu kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çevre ilçelerin belediye başkanları, Başbağlar köyü muhtarı Ali Akarpınar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Anma programı öncesinde konuşan köy halkı 1993 yılında yaşanan katliamın ardından olayın faillerinin yakalanarak İzmir'de yargılandıklarını ve daha sonra serbest bırakıldıklarını ifade ederek, olayın ardından 19 yıl geçmesine rağmen suçluların serbest olduklarını söylediler. Devletin kendilerine sahip çıkmadığını ve olayın aydınlanması için şu ana kadar hiçbir şey yapılmadığını öne süren Ayşe Türkücü, ''19 yıl geçmesine rağmen acımız taze. Tek istediğimiz suçluların bulunması'' dedi.
Saldırı sırasında birçok yakınını kaybeden Ayşe Baltacı ise acısını ağıt yakarak dile getirdi, "Failler içerimizde bir yara bıraktı. Yar içerden, yara içerden, doktor çare bulamadı acımıza'' dedi.
Düzenlenen anma töreninde konuşmaların ardından şehitlikte dua edildi.

 
Banka sayısında 33’üncü sıradayız
 
Bakan Akdağ’dan uyarı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
başbağlar j.krk.k 16 Kasım 2012 Cuma 13:23

Allah Rahmet Eylesin..! fotoğraftaki asker benim o gün orda olmaktn ve başbağlar gbi değerli topraklarda askerlik yapmaktn gurur duyuyorum..

Yorumu oyla      6      4  
?? 6 Temmuz 2012 Cuma 19:26

BAŞBAĞLAR HALKIN GÖZÜNDE SİVASTA YAPILANLARIN ÖCÜ OLARAK GÖRÜLÜYOR.SİVASTAKİ ÖLENLERE GEREKEN DEĞERİN VERİLDİĞİNİ BAŞBAĞLARINSA HALA YERİNDE SAYDIĞI AÇIK VE NETTİR .BİR AN ÖNCE BAŞBAĞLAR KATİLLERİNİN BULUNMASI VE ŞEHİT EDİLEN İNSANLARIN İTİBARI NE YAPILACAKSA DEVLET TARAFINDAN YAPILMASINI DİLİYORUM 19 YIL İÇİNDE BİR ANIT YAPILABİLİRDİ KONUŞULDU AMA YAPILMADI SİVASTA MADIMAK OTELİ MÜZEYE ÇEVRİLEBİLİYORSA ERZİN_CAN DA 33 ŞEHİT UNUTULMAMALIDIR

Yorumu oyla      6      4  
yoncalik, 6 Temmuz 2012 Cuma 15:16

Bizimde Cicekli(1993) köyünü basip, Alvarli efenin torunununda bulundugu masum vatandaslarimizi(6) katletmisti bu caniler...Cat-Yavi(1993)ise aralarinda kadin ve cocuklarin oldugu 35 vatandasimizin canina kastetmisti caniler.. Bizse coktan unttuk !!!Basbaglara dair bu onurlu davranislarindan dolayi katilan herkesi kutluyor, basbaglar canileriniyse lanetliyorum...

Yorumu oyla      6      4  
çaykolik 6 Temmuz 2012 Cuma 09:38

Allah rahmet etsin,ailelerine sabırlar dilerim.Aynı sene yanı 1993 ün 2 Temmuzun da Sivasda 35 kişi yanarak hayatlarını kaybettiler.Onlarda bizim vatandaşımız,türkülerini dinlediğimiz sanatçılarımız vardı.Gazeteniz de tek satır okumadım,ya da haber vardı da gözümden mi kaçtı?Allahın verdiği canı Allah alır ,diğer türlüsü acı kayıptır,elemdir,katletmektir.Her iki olay da pek çok ailenin ocağını söndürmüştür.Allah kimseye ve de memleketimiz de böyle olaylar yaşatmasın.Neden haber yapmadınız? merak ettim,haberciliğin ilk ve temel şartı;tarafsız ve özgür irade ile yazılmasıdır.Benim yorumlarımı,sorularımı beğenmiyorsunuz ki bazı yorumlarımı yayınlamadınız.Olsun ben vazgeçmem yine yazarım.Ta ki doğruyu bulana kadar yol açık.Bu da benim vatandaş olarak hakkımdır.Her güzel şey Erzurum ve Erzurumlu için olsun.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vakıf AVM 2012’de açılacak
Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Ungan Cumhuriyet caddesinde yapımı devam ...
Kadastro sorunu gündemde
Erzurum’da bugün gerçekleştirilen İl koordinasyon kurulu 3. dönem toplantısında ...
Oltu taşı için Avrupa’dan geldiler
Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Müdürü Erdal Korkmaz, hazırlamış oldukları ...
 
Erzurum, Camiler Şehri
Erzurum’da 2010 yılında bin 499 olan cami sayısı bin 514’e yükseldi. İldeki ...
Cami sayısında birinciyiz..
ERZURUM Cami sayısı bakımından Doğu Anadolu Bölgesi, KUDAKA ve Kuzeydoğu ...
Cami başına 515 kişi düşüyor
2011 Cami sayısı verileri bazında Türkiye’de cami başına 903 kişi düşerken, ...
 
Şehit ailesine destek
Afganistan’da 16 Mart 2012 tarihinde meydana gelen helikopter kazasında ...
Aksak, Berat Kandilini kutladı
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Berat Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Şifa’ya ‘A’ kalite övgüsü
Özel Erzurum Şifa Hastanesi’ni ziyaret eden Erzurum Valisi Sebahattin ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri