Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>EĞİTİM
17 Mayıs 2012 Perşembe - 00:33

Baybars ETÜ logosunu yorumladı

Logo Tasarım Yarışması sonucu birinci olan Ayşe Girgin Baybars Erzurum Teknik Üniversitesi için tasarladığı logo ile 12. ödülünü kazandığını söyledi.

Baybars ETÜ logosunu yorumladı

Logo Tasarım Yarışması sonucu birinci olan Ayşe Girgin Baybars Erzurum Teknik Üniversitesi için tasarladığı logo ile 12. ödülünü kazandığını söyledi. ETÜ için farklı bir eser oluşturmayı amaçladığını belirten Baybars şöyle dedi: “Yarışmaya katılmadan önce Erzurum’un tarihini, coğrafyasını, kültürünü ve Erzurum’daki kurum ve kuruluşların logolarını inceledim. Mevcut logolarda çoğunlukla Çifte Minareli medrese, Çift Başlı Kartal ve Palandöken dağının kullanıldığını gördüm. Erzurum Teknik Üniversitesi logosunu oluştururken şehri ve üniversiteyi ifade edecek farklı bir eser oluşturmak istedim. Bu nedenle ortaya koymak istediğim eserin tarihi ve geleceği harmanlayan bir içeriğe sahip olması gerektiği anlayışıyla yola çıktım. Dolayısıyla eserin içerisinde Erzurum Coğrafyasının vazgeçilmezlerinden olan, zerâfet ve şeffaflığın ifadesi anlamına gelen kar kristalini temel imge olarak kullandım. Erzurum’un tarihi temellerinde yer alan Selçuklu ve Osmanlı motiflerini de kullanarak kentin kültürel dokusunu istikbale taşımayı hedefledim. Bu nedenle Selçuklu mimari ve sanatına özgü olan altıgen motiflere yer verdim. Kar kristalinde görülen içeriye yönelmiş oklar aynı merkezde birleşmektedir. Bu, üniversitenin tüm birimleriyle bilimsel, toplumsal ve sanatsal anlamda ortak bir misyona sahip olduğu anlamına gelmektedir. Dışarıya yönelen oklar ise Erzurum Teknik Üniversitesinin eğitim kalitesi ve bilimsel araştırmalarıyla dünya üniversitesi olma yolundaki kararlılığını ifade etmektedir.”

 
Buz Hokeyinde A.Ü damgası
 
İlaç alerjisi can aldı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Artık rahat bıraksanız! 21 Mayıs 2012 Pazartesi 11:28

Erzurum, dışarıdan bakılınca mertlik, yiğitlik abidesi bir yer. İçerde bir çekememezlik, dedikodu furyası... Yeter artık! ETÜ'yü rahat bırakın. Ağzı olan konuşuyor, eli klavye tutan yazıyor. Hepsi yıkıcı eleştiri, yapıcı konuşmak ve düşünmek lazım. Yaylalı hoca ne yapsın istiyorsunuz. İş mi versin? Arazilerinizi mi alsın? Nedir derdiniz. Havalimanı kapısında yüzlerce takla atanlar! İlk seçildiği gün aradaki köprüleri atanların yeniden köprü kurma telaşına bizzat şahit olanlardanım. Bakıp bakıp hey gidi hey diyenlerdenim. Bırakın artık ETÜ nün yakasını Muammer YAYLALI kime ne kötülük yapmış? Doğru insan sevilmez ya bence tek dert dava bu. Eğer bu Üniversite kurulsun istiyorsanız ve gerçekten Allah korkunuz ve vatan millet sevginiz varsa hiç bir şey yapamıyorsanız dua edin. FA

Yorumu oyla      6      4  
Mensur DURMUŞ 17 Mayıs 2012 Perşembe 14:47

hanımefendiyi erzurmlu olarak tebrik ederim. bende katılmıştım.ama haımefendinin yorumu güzel.üniversitemize hayırlı olsun. ERZİNCAN

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi 17 Mayıs 2012 Perşembe 10:18

murathan kardeşimize çok teşekkür ediyorum. Ağzınıza sağlık. Bu saltanat sahiplerinin yaşadığı bu sınırsız saltanatı ne de güzel özetlemiş.Var ol sağ ol.Bu saltanat sahileri,belki bu yazılanları okurlar da yapmaları gereken asıl görevlerini yaparak bu ülkeye katma değerleri sağlayarak bu yüce Milletin refahının artmasına katkıda bulunurlar. Aslında bu gibi yazıların,sık sık ve murathan kardeşimiz gibi yazılmasının bir vatandaşlık görevi olduğunu savunuyo ruz.Selamlar.

Yorumu oyla      6      4  
murathan 17 Mayıs 2012 Perşembe 09:36

hayırlı uğurlu olsun logooo. Tanıtım yazısı ne anlam ifade ettiğini güzel anlatmış Ayşe hanım. İnşallah Erzuurm için Yeni üniversite için yi güzel v ehayırlı olur gelecekte üreten bilimsel araştırmalar yapan bilime ilime ışık tutan, sadece logosuyla değil ismiyle de kendinden söz ettiren bir üniversite olur umarım. Ya da diğer taraftan falan filan bu şu o gurupların aile akraba toplulukların arkadaş yandaşların kadro aldığı yerleştirği şucu bucu zihniyetlerin parsellediği bilimsellikten uzak alıntı tezler yayaınlarla oraya yerleşip kendi kitabını gösteren sınavlarıda kendi kitabındaki cümlerlerin bire bir aynısını isteğen işgal ettiği kadro ve ünvanla hiçbir işe yaramayan lojman ve sosyal imkanları sınırsız ve fütursuz kullanan akademisyenlere :) mi kalacak merak ediyorum. Bunlar şehrin diğer üniversitesinde yaşanan şeyler abartı değill. Umarım ben yanılırım...... Umarım yeni üniversitemiz bir kar tanesi gibi berrak temiz ve saffff olurrrr.

Yorumu oyla      6      4  
misafir 17 Mayıs 2012 Perşembe 08:58

İsmail Ökten 6 üniversitenin eğitimde olduğunu söylemiş. OSYM kılavuzunu açıp 2011 tercihlerine bakarsanız kaç tanesinin eğitimde olduğunu görürsünüz. Eleştirirken iftira ve yalana tevessül etmemek lazım.

Yorumu oyla      6      4  
ismail ökten 16 Mayıs 2012 Çarşamba 19:01

ıyı aksamlar Erzurum unıversıtesı ıle bırlıkte 7 unıversıte acılması kararlastırıldı dıger 6 unıversıte suan egıtımde her zaman mı gerıden gelecegız.ama boburlenmeye geldımı sıra kımseye kaptırmıyoruz

Yorumu oyla      6      4  
ejder tepesi 16 Mayıs 2012 Çarşamba 14:11

Sayın Baybars,yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.Böylece yazılan, çizilen ve konuşulanlara açıklık getirmiş oldunuz.Yalnız ETÜ henüz eğitime başlamadı.Kararlı mı kararsız mı olduğunu da bilmiyoruz.Hele hele eğitim kalitesi ve bilimsel araştırmaları belli değil.O da ne bir dünya üniversitesi olma öyle mi?!... Bugüne kadar ne yazık ki bir üniversitemiz böyle bir mutluluğa erişemedi. Ama saltanatı yaşamada üstlerine yoktur.Maşaallah.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Geleceğini şimdi yönet’
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi “Kariyer Topluluğu”, ...
Mühendislik’te mezuniyet coşkusu
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü ...
Özbek’ten ‘Kafkamakine’ sunumu
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü ...
 
A.Ü ödülünü aldı
Atatürk Üniversitesi, Bologna Süreci çalışmalarının bir sonucu olarak ...
Oltu Aslan’a ağladı
Geçtiğimiz hafta rahatsızlanarak gittiği Oltu Devlet Hastanesi’nden Erzurum’a ...
A.Ü. Hemşirelik Eğitiminde marka
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu konuşmasında, ...
 
A.Ü’de “Esrar-ı Aşk” şiir dinletisi
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Esrar-ı ...
Ambulans ile servis çarpıştı: 13 yaralı
Erzurum'da öğrenci servisi ile ambulansın çarpışması sonucu meydana gelen ...
Su Ürünleri’nde bir ilk
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ilk mezunlarını düzenlenen törenle uğurladı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri