Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
14 Temmuz 2011 Perşembe - 21:56

Berat Kandili mübarek olsun...

İslam Alemi, Berat Kandili’ni idrak edecek olmanın heyecanını yaşıyor. İl Müftü Yardımcısı Yazıcı, “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, bu gecede Levh-i Mahfuz’dan dünya semasına indirilmiştir. Ve bu gece, bütün önemli işlerin takdir edilmesi olarak anlatılmaktadır.” dedi.

Berat Kandili mübarek olsun...

ERZURUM(GHA) - İslam Alemi, Berat Kandili’ni idrak edecek olmanın heyecanını yaşıyor. Erzurum İl Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı, 15 Temmuz Cuma gününü, Cumartesi’ne bağlayan gecenin Berat Kandili olarak idrak edileceğini bildirdi. Berat Kandili’nin, Recep, Şaban ve Ramazan ayları içerisindeki mübarek gün ve gecelerden en önemlisi olduğunu vurgulayan Yazıcı, Ramazan’ın müjdecisi olarak adlandırılan Berat’ın, Şaban ayının 15’inci gecesine denk geldiğini kaydetti. Berat Kandili’nin önemine, Kur’an-ı Kerim ve Hadisi Şerif’lerde de vurgu yapıldığına dikkati çeken Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı, “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, bu gecede Levh-i Mahfuz’dan dünya semasına indirilmiştir. Ve bu gece, bütün önemli işlerin takdir edilmesi olarak anlatılmaktadır.” dedi. 
Berat Kandili’nin idrak edileceği gecede, bütün önemli işlerin seçimi ve ayrımının yapıldığının bildirildiğini belirten Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı, “İnsanların bir yıl içerisindeki rızıkları, zengin veya fakir olmaları gibi hususlar, bu gecede meleklere bildirilir. Bu gece rahmetin indiği bir gecedir.” diye konuştu.
İslam Peygamberi olan Allah Resulü’nün, Berat Kandili ile ilgili olarak çok önemli bir mesaj verdiğinin altını çizen Müftü Yardımcısı Yazıcı, İbni Mace’den rivayet edilen bir hadiste; “Yüce Allah, rahmetiyle Şaban ayının 15. gecesi dünya semasında tecelli eder ve kelb kabilesi koyunlarının kıllarının sayısından daha fazla kişiyi bağışlar.” şeklinde buyrulduğunu ifade etti.
YAZICI: BERAT, KURTULMAK İSTEYENLERE AÇILAN BİR KAPIDIR
Bir başka hadiste de, Berat Kandili’nin, bir kurtuluş kapısı olduğuna işaret edildiğini vurgulayan Yazıcı,; “Sevgili Peygamberimiz, Berat Gecesi ile ilgili olarak şöyle buyurmuştur: ‘Şaban ayının yarısı (berat gecesi) gelince gecesini namazla, gündüzünü de oruçla geçiriniz. Yüce Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasına tecelli eder ve fecir doğana kadar ‘yok mu benden af dileyen onu affedeyim. Yok mu benden rızık isteyen, ona rızık vereyim? Yok mu musibete uğrayan, ona afiyet vereyim?’ Bu nedenle Berat Gecesi gibi önemli bir fırsatı her inanan değerlendirebilmelidir.” diye konuştu.
BERAT, İLAHİ HUZURDA NEFSİ SORGULAMA FIRSATI…  
Erzurum Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı, Berat Kandili vesilesiyle Allah’a bol bol ibadet edilmesi ve mağfiret dilenmesi çağrısında bulunarak, “Bizler, hakkımızda hüküm ve kader gecesi olan bu geceyi iyi ihya etmeli, şuurlu bir biçimde değerlendirebilmeliyiz. Kuran-ı Kerim okumalı, kaza namazı kılmalı, hayır işlemeli ve gönülden bu geceyi yaşamalıyız. Günahımız ne kadar çok olsa da, ellerimizi Allahın huzurunda açarak, O’nun rahmetinden ümidimizi kesmemeliyiz. Berat, kurtulmak isteyenlere açılan bir kapıdır. Bu kapıdan içeriye mutlaka girelim.” şeklinde konuştu.
 

 
‘Birlikte rahmet vardır”
 
‘Allah kahretsin'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Tarih, Erzurum Hanlarında konaklıyor’
İslamiyetin yayılış dönemlerinde askeri maksatla ve sınır emniyetini korumak ...
Turizmde değişim süreci
Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) Madrid Destinasyon Yönetimi Koordinatörü ...
“Yıldızları Sayarken” DT repertuarında
Atatürk Üniversitesi Tiyatro Yazarlık Yüksek Lisans mezunu Zeynep Bayraktutan ...
 
Tehdit de çok, fırsat da çok...
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) koordinasyonunda Technopolis ...
Cuma günü Berat Kandili…
Mübarek Şaban ayının 15. gecesi olarak kabul edilen Berat Kandili 15 Temmuz ...
Kütüphanecilikte çağdaş adım
Hizmet kapsamını her geçen gün biraz daha genişleten İl Halk Kütüphanesi, ...
 
ASİMED’den Vatikan’a çağrı
Vatikan Gizli Arşivler Müdürü Sergio Pagano’nun Vatikan gizli arşivinde ...
Edebiyat Müzesi açılma safhasında
Erzurum İl Halk Kütüphanesi’nin yanında bulunan ve bir süre önce Kültür ...
ÇODEM’den gezi ödülü
Erzurum'da sokakta çalışan çocuklar, "Sokakta Çalışan Çocukların Topluma ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri