Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>BÖLGEDEN
17 Şubat 2012 Cuma - 17:37

Beyaz çile yeniden vizyonda..

Dün yeniden başlayan kar yağışı doğu Anadolu Bölgesinde ve yoğunluklu olarak da Erzurum’da hayatı felç etti. Tipi şeklinde yağan kar, ulaşımda olumsuzluklara yol açtı.

Beyaz çile yeniden vizyonda..

Dün yeniden başlayan kar yağışı doğu Anadolu Bölgesinde ve yoğunluklu olarak da Erzurum’da hayatı felç etti. Tipi şeklinde yağan kar, ulaşımda olumsuzluklara yol açtı.
BİTLİS'TE KIŞ MANZARALARI
 Bitlis'te yaklaşık bir aydır etkisini azaltmadan devam eden kar yağışı yaşanan olumsuzlukların yanı sıra enteresan görüntülerin çıkmasına neden oldu.
Kar yağışının kısa bir süre durmasını fırsat bilen vatandaşlar hemen ellerine kürekleri alıp çatılarının temizliyorlar. Tek katlı ev ve arabaları tamamen yok eden kar yüksek katlı binaları bile zor görünür hale getirdi.Aşırı kar yağışına dayanamayan çam ağaçları vatandaşlar tarafından kesilerek yakacak haline getiriliyor. Yağan metrelerce kar arasında kaybolan Atatürk anıtı ve tarihi ihlasiye medresesi karla bütünleşince ortaya doyumsuz bir manzara çıkartıyor.
Eski meteoroloji binası ve evler, kardan hiç gözükmezken, yetkililer kar yağışının Pazar gününe kadar devam edeceğini bildirdi.
HİZAN'DA KAR TATİLİ
Bitlis'in Hizan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe ve merkeze bağlı köylerde okullar 1 gün tatil edildi.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, son birkaç gündür yoğun şekilde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle ilçe ve merkeze bağlı köylerde okullar dün tatil edildi.
YOLDA KALANLARA ASKERDEN YARDIM
Hizan ilçe merkezinde yolların karla kaplı olması nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, askerler ise yolda kalanlara yardım ediyor.
Hizan'da geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde karla kaplanan yollar sürücülere zor anlar yaşatıyor. İlçede ana ve ara yollarda birçok araç kara saplandı. Yolda kalan araçların idmanına devriye gezen askeri araçlar yetişti. Askerlerin her fırsatta vatandaşların yardımına koşması Hizanlı vatandaşlardan büyük takdir topladı.
TATVAN-VAN KARAYOLUNDA UZUN ARAÇ KUYRUĞU
Bitlis'in Tatvan ilçesi ile Van ili arasındaki karayolunun 70. kilometresinde, etkili kar yağışı ve buzlanma nedeniyle uzun araç kuyruğu oluştu.
Tatvan-Van karayolunun 70. kilometresinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yaklaşık 100 araç yolda mahsur kaldı. Çoğunluğunu deprem felaketinin yaşandığı Van'a konteyner taşıyan TIR'ların oluşturduğu konvoy, uzun süre kurtarılmayı bekledi. Mahsur kalan araçlar, Karayollarına ait iş makinelerinin yardımı ile yapılan çalışmalar sonucu kurtarıldı. Yol yeniden trafiğe açıldı.
Öte yandan, trafiğe çıkan birçok aracın zincirsiz olduğu gözlendi.
SU DONUNCA ÇARE DONAN GÖL OLDU
Ardahan Çıldır ilçesine bağlı Gölebakan köyünde sular donunca köylü çareyi donan Çıldır Gölünü kırarak su alıp hayvanlarını sulamaya başladı.
Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Çıldır da -31 gören hava sıcaklığı köylülerinde sularının donmasına sebep oldu. Hayvanlarını sulamakta zorluk çeken köylüler çareyi buz tutmuş gölü kırarak su alıp hayvanlarını sulamaya başladılar. Gölebakan köyü halkından Tekin Arpaçay, hayvanlarını sulamak için donan göl üzerinde kırarak açmış oldukları delikten su çıkarıp kıyı kenarda hazırladıkları hayvan sulağına su taşıyarak hayvanlarını suluyor. Yaklaşık 2 ay bu şekilde çalışacaklarını beyan eden köylüler umarız havalar erken ısınırda sularımız açılır bizde bu eziyetten kurtuluruz dediler. Günde en az 2 3 saatlerini sadece hayvan sulamaya ayıran köylü vatandaş havalarının ısınmasını sabırsızlıkla beklediklerini ifade ederek gölden su taşımayla çok yorulduklarını da anlattılar.
BUZ SARKIKLARI TEHLİKE SAÇIYOR
Ardahan’da kar yağışı ve soğuk hava etkisini sürdürüyor.
Geceleri hava sıcaklığının eksi 29-30 dereceye kadar düşmesi çatılarda buz sarkıtlarının oluşmasına sebep oldu. 1,5 metrelik buz kütlelerine rağmen vatandaşların, tehlikeye aldırmadan çatı altlarından yürümesi dikkat çekti. Duyarlı vatandaşlar da çatılarda oluşan buz parçalarını kırarak tehlikeyi önlediler. Buz parçalarının ciddi yaralanmalara neden olduğunu belirten bazı vatandaşlar, üzücü bir olay yaşanmadan gerekli önlemlerin alınmasını yetkililerden istedi.
TUNCELİ'DE 98 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI
 Tunceli'de kar yağışı ve tipi nedeniyle 98 köy yolu ulaşıma kapanırken, buzlanma nedeniyle şehir içi ulaşım da aksadı.
Tunceli İl Özel İdaresi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi'nden alınan bilgiye göre, Tunceli merkez ve ilçelerinde iki gündür süren etkili kar yağışı nedeniyle toplam 98 köy yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Elazığ Karayolu ile ilçe yollarını ulaşıma açık tutmak için aralıksız çalışırken, şehir içinde sabah saatlerinde buzlanma nedeniyle özellikle Demiroluk mevkisinde trafikte aksamalar yaşandı. Yolcular, yolun bu bölümünde araçlardan inerek şehir merkezine yaya olarak
gitmek zorunda kaldılar.
HAKKARİ'DE KÖY VE MEZRA YOLLARI YENİDEN AÇILIYOR
Hakkari'de etkili olan kar yağışı ve çığ düşmesi nedeniyle kapanan 10 köy ile 23 mezra yolunun yeniden açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.
Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan birçok köy yolunda yapılan karla mücadele çalışma sonucunda, bazı köy yollarının yeniden ulaşıma açıldığı belirtildi. Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri, il genelinde kapalı olan 130 köy ile 375 mezra yolunu yeniden ulaşıma açtıklarını söyledi. Kar ve çığ düşmesi nedeniyle kapalı bulunan 10 köy ile 23 mezra yolunun açılması için de karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.
MALATYA'DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI
Malatya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri kar küreme, tuzlama ve temizleme çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Malatya Belediyesi Basın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, karla mücadele çalışmaları için 30 kaldırım temizleme, 20 cadde ve sokak temizleme ekibinin görevlendirildiği, söz konusu çalışmalar kapsamında toplam 375 personelin görev yaptığı, karla mücadele çalışmalarının ise 9 adet bıçaklı kepçe, 8 adet kepçe, 4 adet greyder, 2 adet bob kate (Küçük kar küreme aracı), 7 adet tuzlama aracı ve 3 adet kamyon ile yapıldığı belirtildi.
İKİ İLÇENİN KARAYOLU KAPANDI
Malatya'da iki ilçenin karayolunun, kar ve tipi nedeniyle kapandığı bildirildi.
İki ilçenin karayolunun Kubbedağı mevkiindeki kar ve tipi nedeniyle kapanmasından dolayı Pütürge ve Doğanyol ilçesi minibüsleri bugün çalışmadı. Bu arada, Pütürge'ye çalışan minibüsçülerden Hasan Karataş yaptığı açıklamada, "16 kişi yolda mahsur kaldı. Vali ve belediye başkanı ile görüştük" ifadelerini kullandı. Yolcular ise, ilçelerine gitmek için yolun açılmasını bekleyeceklerini söyledi.
HAMİLE KADIN 5 SAATLİK OPERASYONUN ARDINDAN KURTARILDI
Malatya'da yoğun kar ve tipi nedeniyle köyde mahsur kalan hamile kadın 112 Acil Servis ve Özel İdare ekiplerinin 5 saat süren çalışması sonucu hastaneye getirildi.
Alınan bilgiye göre, Kale ilçesine bağlı Kamıştaş Köyünde oturan Yeter Akgün (32) adlı hamile kadının yoğun kar ve tipi nedeniyle hastaneye götürülemediği ihbar edildi. İhbar üzerine harekete geçen 112 Acil Servis Ana Komuta Merkezi bölgeye paletli bir ambulans gönderirken, Özel İdare tarafından da bir greyder görevlendirildi. Köy yolunun açılması sonucun da, peletli ambulansa alınan hamile kadın ve yakınları Erenli beldesine getirildi. Burada normal bir ambulansa bindirilen hamile kadın, 5 saat süren
bir çalışma sonucunda Ebe refakatinde Malatya Devlet Hastanesi'ne getirildi. 112 Acil servis Peletli Ambulans Şoförü Sadık Pelit, bölgede yoğun kar ve tipi nedeniyle kötü hava şartlarını oluştuğunu, hatta greyderin camının tipi nedeniyle kırıldığını, ancak hamile kadının kurtulması nedeniyle sevinçli olduklarını ifade etti.
VAN'DA KIŞ MANZARASI
Van'ın Gevaş ilçesinde kar, güneş ve bulutların objektiflere yansıması, seyrine doyumsuz manzaralar oluşturdu.
Van'ın güneybatısında yer alan ve eteklerine kurulu bulunan Gevaş ilçesinin sınırları içerisinde yer alan Artos Dağı'nın tepesindeki güneşin yansıması hoş manzaralar oluşturdu. Kar, güneş ve bulutların Artos Dağı ile buluşması, seyrine doyumsuz bir manzara oluşturdu.
Bu arada, bin 990 metre yüksekliğindeki Artos Dağı, Van Gölü'nün herhangi bir kıyısından da rahatlıkla görülebiliyor.

 
KUDAKA eylem planını halka açıyor
 
Tipi ulaşımı felç etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BEÜ'den Osmanlı Oyunu Projesi
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tuncay Sevindik, ...
Gümüşhane’de kurtuluş coşkusu
Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü, düzenlenen ...
Kurtuluş töreninde cirit coşkusu
Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü kutlamaları ...
 
Tarihin gizemi çözüldü..
Bayburt, Sinop ve Antalya'daki İç kalede daha önce çözülemeyen Selçuklu ...
Erzincan şehidimize ağlıyor
Şırnak'ın Uludere ilçesinde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan ...
Çığ can aldı
Van'ın Aktaş köyünde ikamet eden Mehmet Ulema, çıktığı tavşan avında düşen ...
 
Mehmetçikten hasta kurtarma operasyonu
Kar yağışı nedeniyle yolu ulaşıma kapanan Bahçesaray ilçesinde sağlık ...
Ray dondu, tren yoldan çıktı
Tren raydan çıktı. Muş'ta bir yolcu treni buzlanmadan dolayı raydan çıktı. Ölen ...
Kar çilesine atlı kızak çözümü
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kardan kapanan yollarda devreye atlı kızak ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri