Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>GUNCEL
2 Aralık 2011 Cuma - 06:09

Bir Yürekte İki Can

Aziziye Belediyesi, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ve Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği tarafından “Bağımsızlığının 20. Yılında Azerbaycan-Türkiye ilişkiler” konulu sempozyum bugün başlıyor. Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, sempozyumun Erzurum için çok önemli olduğunu belirtti.

Bir Yürekte İki Can

Aziziye Belediyesi, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ve Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği tarafından düzenlenen “Bağımsızlığının 20. Yılında Azerbaycan-Türkiye ilişkiler” konulu sempozyum bugün başlıyor. Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, sempozyumun Erzurum için çok önemli olduğunu belirtti.
CENGİZ’İN VURGUSU
Cengiz, "Erzurum, 1914- 1918 Rus işgali altındayken Azerbaycanlı kardeşlerimiz 'Kardeş Kömeği' adı altında Erzurum'a gelerek, işgalcilere karşı Erzurumlularla birlikte mücadele vermişler. Bu amaçla sosyal, ekonomik ve askeri mühimmat yardımında bulunmuşlardır. Biz de vefa adına bu uluslararası etkinliği belediye olarak düzenlemeye karar verdik" dedi.
AZERBAYCAN’A VEFA
Cengiz, Müceldili Konağı'nda düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan ile ilişkilerde vefa örneği göstermek adına " Bağımsızlığının 20. yılında Azerbaycan Türkiye ilişkileri" toplantısını belediyelerinin ev sahipliğinde, Atatürk Üniversitesi'nde düzenleme gereği duyduklarını ifade etti.
GÖNÜL KÖPRÜSÜ
Cengiz, genelde Türk-Azerbaycan, özelde ise Erzurum'un Azerbaycan ilişkileri ayrı bir önem taşıyor. Uluslararası boyuttaki toplantıları Erzurum'a taşımanın ayrıcalığını yaşıyoruz. Ortak tarihi ve kültürü olan Azerbaycan ile Türkiye arasındaki ilişkiler her zaman dostane olmuştur." vurgusunu yaptı.
YAZICI BİLGİ VERDİ
Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği Başkan Yardımcısı Yazıcı Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin tarihin her döneminde önemini koruduğunu söyledi.  Yazıcı, Azerbaycan'ın kültürü ve şivesinin Erzurum'la büyük benzerlik gösterdiğini ifade etti.
EREN’İN AÇIKLAMASI
Avrasya Ekonomik ilişkiler Derneği Başkanı Eren Azerbaycan'ın Erzurum'a başkonsolosluk açması için girişimde bulunulması gerektiğini kaydetti.  Azerbaycan'ın, Türkiye'de 20 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı planladığını ve bunun da 50 bin kişinin istihdamı anlamına geleceğini belirterek, Azerbaycan'ın kalkınma hızının yüksek olduğunu kaydetti.
ULUSLAR ARASI ETKİNLİK
 “Bağımsızlığının 20. Yılında Azerbaycan - Türkiye İlişkileri’’ Uluslararası Toplantısına, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Eren, Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneği Başkan Yrd. Yazıcı, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faig Bagırov, AK Parti Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Prof. Dr. Nizami Caferov, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Güner Ahmedova’nın yanı sıra Türkiye ve Azerbaycan’dan çok sayıda bilim adamı ve akademisyen katılacak.

 
Hızlı tren Erzurum yolunda
 
Azerbaycan Başkonsolosu’ndan örnek girişim
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emrullah ÖNALAN 2 Aralık 2011 Cuma 13:41

Böylesine bir proğramı Erzurum da organize eden; Aziziye Belediye Başkanımız Fatih CENGİZ beye, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği Başkanı Hikmet EREN kardeşim ve Diğer emek verenleri cani gönülden TEBRİK ederim..

Yorumu oyla      6      4  
ekrem kars 2 Aralık 2011 Cuma 11:41

lütfen isimleri yazarmısınız, sn eren, sayın yazıcı vb. bunların ismiyokmu. siz bilebilirsiniz ama herkes bilmiyor. selamlar.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kayıtsız kalamayız'
Genç İnisiyatif Platformu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Türkiye ...
Esmer merhametiyle örnek oldu
Erzurum'da doğuştan görme bozukluğu problemi yaşayan iki kız kardeş, kendilerini ...
Esra öğretmen dualarla uğurlandı
Erzurum'un Aziziye ilçesinde trafik kazasında hayatını kaybeden 1 çocuk ...
 
Öğrenci servislerine bilimsel eleştiri
Erzurum'da önceki gün meydana gelen 2 öğretmenin hayatını kaybettiği, ...
Ovit ulaşıma kapatıldı
Ovit Dağı geçidi, çığ tehlikesi nedeniyle ulaşıma kapatıldı.
Kim, neyi bekliyor ???..
Erzurum Winter Universiade 2011 organizasyonuyla, dünya çapında bir tanıtım, ...
 
Soğuk günlük hayatı olumsuz etkiliyor
Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. En düşük ...
Kop’ta ulaşım zorlaştı
Bayburt'ta aniden bastıran kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor
Soğuk hava etkisini sürdürüyor
Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürürken dün gece en düşük ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri