Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
En kıymetli varlığı babasının İstiklal Madalyası
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
ATAUNİ’de ortak akıl istişaresi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
Erzurum’dan gönderilen 300 kg kaçak et imha edildi
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
U16 Millî Takımı Erzurum’da toplanacak
Erzurum ülke ortalamasını geçti
Erzurum ülke ortalamasını geçti
HABERLER>TÜRKİYE
6 Haziran 2015 Cumartesi - 02:12

‘Bizim arkamızda Allah var, Millet var’

"12 senedir her şeyi denediler kaos için, boyun eğdik mi?" sorusunu yönelten Davutoğlu, "Bizi durdurabildiler mi? Neden biliyor musunuz? Onların arkasında yurt dışındaki ağa babalar, lobiler var, karanlık çevreler var ama bizim arkamızda Allah var, millet var" diye konuştu.

‘Bizim arkamızda Allah var, Millet var’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Eğer Sütçü İmam'dan bahsedilecekse Türk kadınının onuru korunacak. İster başı açık ister başı örtülü bizim dönemimizde hiçbir zaman herhangi bir Türk kadınının rencide edilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz" dedi.

Kahramanmaraş mitinginde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, alandakilere "Birlik siyasetine var mısınız?  Ülkeyi şu veya bu temelde bölmeye çalışanlara karşı 'biz biriz' demeye var mısınız?" diye sordu.

Alandakilerden "evet" yanıtını alan Davutoğlu, Kahramanmaraş'ın 7 Haziran'ı şimdiden ilan ettiğini belirterek, "Allah razı olsun. Nasıl İstiklal Savaşımızın meşalesi, ilanı Kahramanmaraş ise 7 Haziran'ın da meşalesini yakmaya var mısınız? Zaferi ilan etmeye var mısınız? Bizimki birlik siyaseti" ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, "efelerden edelere selam getirdiğini" ifade ederek, "Türkiye'nin bir  köşesini neredeyse zihninden koparmış olan Bahçeli, bizi eleştirmek için 'Doğu'da yörük Ahmet, Batı'da mel Ahmet' diyor. Eksik  söylemiş, doğru, benim atam, ceddim Horasan erenidir. Biz yörük Türkmen boylarının çocuklarıyız. Kimseden, aslımızdan şüphemiz yok ama Erzurum'a gittiğimizde bana 'dadaş Ahmet', Sivas'a gittiğimde 'yiğido Ahmet', Elazığ'a gittiğimde 'gakkoş Ahmet', Aydın'a gittiğimde 'efe Ahmet', Tekirdağ ve Edirne'de 'evladı fatihan'.... Maraş'ta bana 'ede Ahmet' der misiniz? Her yerde biz milletimizle anılırız" diye konuştu.

Alandakilerin "ede Ahmet" diye bağırması üzerine Davutoğlu, "Siz gönül ehlisiniz. Gönül almayı ne güzel biliyorsunuz? Verilecek en güzel hediyeleri gönlümüze veriyorsunuz. Dün Rıdvan Hoca, bugün Davutoğlu Ahmet Hoca, şimdi de ede Ahmet diyorsunuz. Allah sizden razı olsun. Aldığım en güzel unvanlardan biri ede Ahmet. Kahramanmaraş kahraman unvanını bize veriyorsa bu da en güzel hediye. Gerçek kahramanlığı 7 Haziran'da göstermeye var mısınız? Ede Ahmet rica ediyor, istiyor 8-0 yapacak mıyız? Türkiye'de birinci gelecek misiniz? İşte o zaman biz de gelip burada ede Ahmet şöleni yaparız inşallah" karşılığını verdi.

Davutoğlu, alanda bağıranların  2019 yılına işaret ettiğine dikkati çekerek, "Yarın Konyalılara söyleyeceğim, bakalım Konya mı birinci olacak Kahramanmaraş mı?" dedi.

Bütün illerin yüreklerinde olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"O yiğit Sütçü İmam'ı analım. Uğruna baş verdiği ama baş eğmediği başörtüsüyle Sütçü İmam'ı analım. Bunu burada Kahramanmaraş'ta söylemek yürek ister. Gelip Sütçü İmam'dan bahseden Sayın Bahçeli, 28 Şubat'ta başörtüsü zulmü olduğunda yani Fransızların yaptığı zulme benzer bir zulüm üniversite kapılarında, Sütçü İmam Üniversitesinin kapısında olup da Kahramanmaraş ayaktayken. Bahçeli 28 Şubat rejiminin Başbakan Yardımcısıydı. Evet 28 Şubat rejiminin Başbakan Yardımcısı. Bir muhterem hanımefendi 99 seçimlerinde aday oldu. Nesrin Hanım başörtülüydü, başörtülü olarak aday oldu, milletvekili seçildi. Bahçeli kendisine, gelen talimatla ona dedi ki 'başını aç da Meclis'e öyle gel' dedi. Kahramanmaraş'ta Sütçü İmam'ın adını anmak için önce sicilin temiz olacak. Sicilin temiz olacak. Biz ne zulümler gördük 28 Şubat'ta."

Kalabalığın "paralel Bahçeli" sloganı atması üzerine Bahçeli, "Doğru. O zaman 28 Şubat'a paralel çalıştılar, şimdi de paralelle işbirliği yapıyorlar. Eğer milletten bahsedilecekse milletin hepsiyle kucaklaşılacak. Eğer vatandan bahsedilecekse her köşeye gidilecek. Eğer Sütçü İmam'dan bahsedilecekse Türk kadının onuru korunacak. İster başı açık, ister başı örtülü bizim dönemimizde hiçbir zaman herhangi bir Türk kadınının rencide edilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Bahçeli'nin döneminde bütün o zulüm devam etti" şeklinde konuştu.

"İZZETİMİZİ, İTİBARIMIZI KİM GERİ GETİRDİ?"

Başbakan Davutoğlu, AK Parti dönemiyle başörtüsü zulmünün bittiğini, her alanın başörtülü vatandaşlara açıldığını anımsattı. TBMM'de de artık başörtülü milletvekilleri olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Biri de Erdem Bayazıt rahmetlinin kızı bacımız, Sevde bacı" dedi.

Sütçü İmam'ın mirasına sahip çıkanın AK Parti olduğunu belirten Davutoğlu, Kahramanmaraş'ın izzet şehri olduğunu vurguladı.

Davutoğlu, şöyle devam etti: "Gelip burada milliyetçilik nutku atıyorlar da bir de bakın 2002'de bu izzetli Kahramanmaraş, bu izzetli Türkiye ne hale düşürülmüştü? IMF kapısında borç istiyorduk. IMF memuru geldiğinde Bahçeli Başbakan Yardımcısı ama kimse onu dinlemiyordu, IMF memurunu dinliyordu. Cumhuriyeti bu duruma düşürmüşlerdi, devleti bu duruma düşürmüşlerdi. 'Hasta adam' deniyordu bize. Türkiye'yi IMF derdinden, borcundan kim kurtardı? İzzetimizi, itibarımızı kim geri getirdi? Altı sıfırlı Türk Lirası'na gerçek itibarı, değeri kim kazandırdı?"

Alandakilerden "AK Parti" yanıtını alan Davutoğlu, muhalefetin konuştuğunu, AK Parti'nin ise icraat yaptığını vurguladı.

"ESKİ TÜRKİYE PARTİLERİNİN DÖNEMİNDE HELİKOPTER İÇİN YILLARCA BEKLİYORDUK" 

2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin piyade tüfeği için yurtdışına borçlandığını, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalan tankları hibe almak için başka ülkelere yalvardığını, sonra da İsrail'e tamire gönderdiğini anlatan Davutoğlu, şimdi ise ülkenin kendi tankını, insansız hava aracını, helikopterini yaptığını belirtti.  "Bahçeli'nin ve diğer eski Türkiye partilerinin olduğu dönemde helikopter için aylarca, yıllarca bekliyorduk" diyen Davutoğlu, Türkiye'nin artık kendi helikopterini, savaş gemisini ve uçağını yapan, uzay ajansını kuran ülke konumunda olduğuna işaret etti. AK Parti'nin 12 yıllık tecrübe ve birikimlerinin üzerine ikinci yarının başladığını ifade eden Davutoğlu, Türkiye'yi dünyanın en güçlü 10 ekonomisi arasına sokacaklarını bildirdi.

"CHP'NİN ARKASINA KUYRUK DİYE TAKILIYOR"

Davutoğlu, şunları kaydetti:"Diyorlar ki 'Türkiye çok güç kazandı, AK Parti ile istikrarla birlikte yükseldi'. Dışarıdaki bir takım unsurlar diyorlar ki CHP'ye, Kılıçdaroğlu'na, MHP'ye, HDP'ye, 'Tek başınıza AK Parti ile uğraşamazsınız, hepiniz birleşin, AK Parti'yi iktidardan edin'. Üç legal parti CHP, HDP, MHP. Yarından sonra seçime gidiyoruz, daha hiç MHP Genel Başkanı'nın gelip buradan bölücülere, HDP'ye laf ettiğini duydunuz mu? Gelip AK Parti'ye saldırıyor ama HDP'ye dönüp bir şey söylüyor mu? Milletin dinine, inancına vaktinde zulmetmiş tek parti zihniyetine sahip CHP'ye bir şey söylüyor mu? CHP'nin arkasına kuyruk diye takılıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başbakanken cumhurbaşkanlığına aday oldu, CHP ile MHP anlaştı karşısına çatı aday çıkardılar. Peki CHP ile MHP'nin ne farkı kaldı? MHP'li seçmenlere sesleniyorum CHP'nin kuyruğuna takılan MHP'ye oy vermek Kahramanmaraş'a yakışır mı? HDP'ye karşı hiç sesini çıkarmayan MHP'ye oy vermek Kahramanmaraş'a yakışır mı?"HDP Eş Başkanı'nın, "Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır" dediğini hatırlatan Davutoğlu, MHP'nin buna da tepki göstermediğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, "Bu nasıl milliyetçilik, bu nasıl muhafazakarlık?" ifadesini kullandı.

TIRLAR TÜRKMENLERE GİDİYORDU

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Allah da şahit, bütün tarih de şahit, kayıtlar da biliyor ki vallahi diyerek, yemin ederek söylüyorum: O tırlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu, engellediler" diye konuştu.

Davutoğlu, dün HDP'nin önemli bir sözcüsünün "MHP ile koalisyon kurabiliriz" dediğini belirterek, "Düşünebiliyor musunuz MHP ile HDP koalisyon kuracak. O zaman MHP'ye verdiğiniz oy CHP'ye ya da HDP'ye verilmiş demek. Verir misiniz?" dedi."CHP ile birleşip çatı aday çıkaracaklar sonra da gelip iç Anadolu'da milliyetçilikten, muhafazakarlıktan, Sütçü İmam'dan bahsedecekler. Allah aşkına Kuran-ı Kerim'i, Ezan-ı Muhammediyi bu semalarda yasaklayan tek parti zihniyetinin devamı olan CHP ile işbirliği yapan MHP, Sütçü İmam'dan bahsedebilir mi?" diye soran Davutoğlu, "Hiç birisinin tek başına iktidar olma niyeti yok. Ben birinci parti olmazsam görevi başka arkadaşıma tevdi ederim, Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş bunu diyebiliyor mu? Çünkü onların millete, kendilerine güveni yok. Bütün dertleri yurt dışından aldıkları talimatla AK Parti'yi iktidardan edebilmek" değerlendirmesinde bulundu.

"HER GÜN HDP'NİN PROPAGANDASINI YAPIYORLAR"

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Bütün yığınakları bu. Mahalli seçimde, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yapamadılar, şimdi hepsi birleşti bize karşı, AK Parti Kuvayımilliyesine karşı 6 örgüt, parti, hepsi bir araya geldiler. Bir tarafta HDP, MHP, CHP, onlarla organize çalışan Pensilvanya paralel çetesi. Onun heyetini daha yeni Bahçeli kabul etti, Kılıçdaroğlu gitti onların yayın organını ziyaret etti. Her gün HDP'nin propagandasını yapıyorlar. Çok yakından bildiğim için söylüyorum, 'Bu seçimde AK Parti'ye değil, HDP'ye oy verin' diye kampanya yürüten paralel yapıdan hayır çıkar mı? Onların da desteği ile çatı aday çıkardılar. İkinci paralel HDP'nin paraleli Kandil, yani PKK. Üçüncü paralel de CHP'nin paraleli DHKP-C. Demirtaş konuşuyor ama esas görüşler Kandil'de Cemil Bayık tarafından açıklanıyor. Demirtaş burada demokrasi oyunu oynuyor, 23 Nisan çocukları gibi. HDP'ye verdiğiniz oylar özgürlüğe, demokrasiye değil, teröre ve PKK'ya verilmiş oylar gibi etki yapacak. Bunu herkes göz önüne almalıdır ama MHP'den bunlara karşı bir ses duydunuz mu? Çünkü hepsi aynı kaptan içiyorlar. Hepsi buradan bize yükleniyorlar. DHKP-C, yiğit savcımızı şehit etti ama cenaze namazında bunların hiçbirisi yoktu. Ne Kılıçdaroğlu ne Bahçeli ne Demirtaş vardı. Teröre karşı cenaze namazına bile gelemeyenlerden terörle mücadele çıkar mı? Ya 7 Haziran'da istikrar devam edecek ya da bunların oluşturduğu komplo, kumpas Türkiye'yi sendeletecek. Rıdvan Hoca'nın, Sütçü İmam'ın çocukları, 7 Haziran'da uyanan devin sendelemesine izin verir misiniz? Birer birer, üçer üçer değil, altışar altışar gelseler bizim imanımızı kırabilirler mi?"

"BİZİM ARKAMIZDA ALLAH VAR, MİLLET VAR"

"12 senedir her şeyi denediler kaos için, boyun eğdik mi?" sorusunu yönelten Davutoğlu, "Bizi durdurabildiler mi? Neden biliyor musunuz? Onların arkasında yurt dışındaki ağa babalar, lobiler var, karanlık çevreler var ama bizim arkamızda Allah var, millet var" diye konuştu.

Rıdvan Hoca'nın huzuruna geldiğinde gözünü kapatıp Rıdvan Hoca'yı düşündüğünü ve kendisini Kahramanmaraşlı olarak, biraz sonra sokağa çıkarak izzeti, onuru için savaşmaya hazır, sıradan bir Kahramanmaraşlı olarak düşündüğünü belirten Davutoğlu, "Başörtüsüne saldırdıklarında Kahramanmaraş boyun eğdi mi? İzzetimize saldırdıklarında boğun eğdi mi? Şimdi hangi yönden gelirse gelsin, kahpe rüzgar nereden eserse essin bize boyun eğdirebilir mi?" ifadelerini kullandı.

"FERHAT'IN AŞKIYLA DAĞLARI DELECEĞİZ"

Türkiye'nin 12 yılda büyük hamleler yaptığını ifade eden Davutoğlu, Kahramanmaraş'ın bütün otoyolların, duble yolların, tren yollarının merkez geçiş noktası olacağını söyledi.

Orta Karadeniz'den güneye doğru inen ana arterin Kahramanmaraş'tan geçeceğini dile getiren Davutoğlu, Kahramanmaraş-Göksün yolunu süratle tamamlayacaklarını, üç tünelin açıldığını, 4 tünel daha yapıldığını kaydetti. Bunların her birinin Bolu tüneli kadar zor ve çetin tüneller olduğunu bildiren Davutoğlu, "Ama biz Ferhat'ın aşkıyla dağları deleceğiz" dedi.

Havalimanının terminalini de yeniden yapacaklarını dile getiren Davutoğlu, "SSK'yı batıran Kılıçdaroğlu var ya Türkiye Merkez diye proje çıkardı. Biz bunun kitabını yazmıştık ama ayrıca bütün planlamalarımızda da bunu hayata geçirmiştik. Bu bölgenin ve Türkiye'nin en önemli lojistik merkezlerinden birini Türkoğlu'nda kuruyoruz" bilgisini verdi.

Davutoğlu, "Garibe elini açana, mazluma yüreğini açana Allah yadım eder. Onun için AK Parti döneminde çok zorlandığımız anlar oldu. Büyük ekonomik krizler gördük ama Rab'bim yardım ettiğimiz Somalili açlar hürmetine, yetimler, öksüzler hürmetine bizi hiç yalnız bırakmadı, bırakmayacak inşallah" dedi.

 

 

 
‘Biz halkımıza, onlar da bize güveniyor’
 
‘Millete hizmet yalanla, iftirayla olmaz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Türkiye geleceği istikrarla devam edecek”
Merkezi Ankara'da bulunan Sivil Toplum, İş Dünyası, Kültür ve Akademi ...
“Bu pazar bir kırılma noktasıdır”
Gençlere seslenen Erdoğan, çok çalışıp istedikleri üniversiteye girerek ...
'AK Parti Kuvayi Milliye’dir'
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Kuvayi ...
 
‘Onlar atıyor, AK Parti yapıyor’
Müezzinoğlu: ‘Artık son 3 gün kaldı. Esasında baştan fark etseydik bu ...
Güllüce: “Bundan sonra emredemeyeceksiniz”
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "7 Haziran'da şu, bu ayağa kalkış ...
Güllüce’nin üstüne güneş doğmuyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 7 Haziran seçimlerine sayılı ...
 
‘İslam konuşulmaz, yaşanır’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Milli birlik ve kardeşlik diyerek devam ettik ...
'Kararın altında Bahçeli'nin imzası var'
MHP’yi eleştiren Gündoğdu, “Erzurum’da meydana ip atıyordu. Bunun anlamı ...
‘Bu milleti kimseye böldürmeyiz’
"Bizim Rabia’mız, Allahuekber Dağları'nda, ölümün üzerine, Allah'ına teslimiyetle ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri