Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>EKONOMİ
17 Eylül 2011 Cumartesi - 12:37

Bölgeyi solladık..

Erzurum şirketleşme hızı bakımından bölge ve ülke ortalamalarının üstünde yer aldı. Türkiye genelinde ağustos ayı bazında şirketleşme sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13, bölgede ise yüzde 34 oranında gerilerken, Erzurum’da şirketleşme oranı yüzde 25’lik artış gösterdi.

Bölgeyi solladık..

MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM gazetesi
Erzurum şirketleşme hızı bakımından bölge ve ülke ortalamalarının üstünde yer aldı. Türkiye genelinde ağustos ayı bazında şirketleşme sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13, bölgede ise yüzde 34 oranında gerilerken, Erzurum’da şirketleşme oranı yüzde 25’lik artış gösterdi.
TOBB AĞUSTOS VERİLERİ
TOBB 2011 yılı Ağustos ayı kurulan ve kapanan şirket istatistikleri il dağılım sonuçlarını açıkladı. TOBB Ticaret sicili verilerine göre, Erzurum'da Ağustos ayında, 2010 yılının Ağustos ayına göre kurulan şirket sayısı yüzde 25, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 112.5 oranında artış kaydetti, kurulan kooperatif sayısı ise yüzde 50 oranında geriledi.
TASFİYE VE KAPANMA
Dönemde bir önceki yılın ağustos ayına göre tasfiyeye giren şirket sayısı değişmezken, tasfiye edilen kooperatif sayısı yüzde 62.5 oranında geriledi. Ağustos ayında önceki yılın aynı dönemine göre kapanan şirket ve kooperatif sayısı aynı kalırken, kapanan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı yüzde 400 oranında artış gösterdi.
BİR YILLIK DEĞİŞİM
2011 Ağustos döneminde Erzurum’da 15 şirket ve 1 kooperatif ve 17 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu; 2 şirket, 3 kooperatif tasfiye işlemi gördü. Dönemde 2 şirket, 3 kooperatif ve 5 gerçek kişi işletmesi kapandı. 2010’un aynı döneminde ise 12 şirket, 2 kooperatif 8 gerçek kişi ticari işletmesi açılmış, 2 şirket, 8 kooperatif tasfiyeye girmiş, 2 şirket, 3 kooperatif ve 1 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapanmıştı.
ERZURUM’UN BÖLGE PAYI
Erzurum’un bölge toplamındaki payı, açılan şirketlerde yüzde 13, kooperatifte yüzde 20, gerçek kişi işletmesi sayısında yüzde 16, tasfiye edilen şirket sayısında yüzde 15, kooperatif sayısında yüzde 42, kapanan şirket sayısında yüzde 11, kooperatif sayısında yüzde 25, gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 7 olarak belirlendi.
ERZURUM’UN ÜLKE PAYI
Erzurum’un ülke payı açılan şirkette yüzde 0.39, kooperatifte yüzde 1.7, gerçek kişi ticari işletmesinde yüzde 0.42, tasfiye edilen şirkette yüzde 0.23, kooperatif sayısında yüzde 1.9, kapanan şirket sayısında yüzde 0.22, kooperatif sayısında yüzde 1.6, gerçek kişi ticari işletmesi sayısında ise yüzde 0.27 oldu.
DOĞU ANADOLU VE ŞİRKETLEŞME
TOBB ticaret sicil verilerine göre, Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir önceki yılın Ağustos ayı ayı dönemine göre 2011 ağustosunda ayında açılan şirket sayısı yüzde 34, kurulan kooperatif sayısı yüzde 58.3 oranında gerileme kaydederken, kurulan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı ise yüzde 3.9 oranında artış gösterdi.
BÖLGE DEĞİŞİM ORANLARI
Doğu Anadolu Bölgesi’nde, 2010 yılının Ağustos dönemine göre, bu yılın aynı diliminde tasfiye edilen şirket sayısı yüzde 50, tasfiye edilen kooperatif sayısı ise yüzde 70 oranında geriledi. Bölgede kapanan şirket sayısı yüzde 13, kapanan kooperatif sayısı ise yüzde 50, kapanan gerçek kişi ticari işletmesi sayısı ise yüzde 87 oranında düşüş kaydetti.
DOĞU ŞİRKETLEŞME VİZYONU
Bölgede bu yılın ağustos ayında 115 şirket, 5 kooperatif, 106 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyete geçti. Dönem içinde 13 şirket ve 7 kooperatif tasfiye işlemi gördü. 17 şirket, 12 kooperatif ve 71 gerçek kişi işletmesi de kapandı. 2010 yılı ağustos ayında ise 175 şirket, 12 kooperatif ve 102 gerçek kişi işletmesi açılmış, 26 şirket, 24 kooperatif tasfiye edilmiş, 15 şirket, 6 kooperatif ve 566 gerçek kişi işletmesi ise kapanmıştı.
 

 
Türkiye Libya’yı inşa edecek
 
Türk, kılıcını hatırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırmızı et tüketimi düşüşte
Ziraat Fakültesi Zeotekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Numan Akman, ...
KUDAKA’dan girişimcilere destek
Oltu Esnaf Sanatkarlar Odasının hazırlamış olduğu Girişimci destek programı ...
Hesabı doğrulttuk..
Erzurum’da yılın sekiz ayında vergide tahsilatın tahakkuka oranı yüzde ...
 
‘AB fırsatı iyi değerlendirilmeli’
Avrupa Birliği’ne Uyum, Dayanışma ve Yönlendirme Kurulu 2. Dönem toplantısı ...
İl ekonomisine Çağrı Merkezi desteği
Turkcell'in doğuya ilk ve en büyük teknoloji yatırımı olan Turkcell Global ...
EBK’dan ete zam
EBK kırmızı etin fiyatını 1 ila 4 lira arasında artırdı. EBK Genel Müdür ...
 
Et fiyatlarına müdahale edilecek
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, et ve sütle ilgili müdahale ...
Teşvikli yatırımlar hız kesmiyor
Ekonomi Bakanlığı 2011 Temmuz dönemi Yatırım Teşvik sonuçlarını açıkladı. ...
Palandöken’de bankacılık açılımı
Palandöken İlçesi gelişmeye ve büyümeye devam ederken, bu gelişimi göz ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri