Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
Tarımda Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi
HABERLER>ASAYİŞ
16 Haziran 2012 Cumartesi - 10:24

Bölücü örgüte yardıma hapis cezası

Erzincanlı Şener ve Şenol Ç. kardeşlerin bölücü terör örgütü PKK’ya 30 bin dolar parasal yardım ve yaşam malzemesi yardımında bulundukları iddiasıyla tutuklu yargılandıkları Erzurum Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağabeyi Şener Ç. 7 yıl 5 ay, kardeşi Şenol Ç. ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme iki kardeşi tahliye ederken, yurtdışına ise çıkış yasağı koydu.

Bölücü örgüte yardıma hapis cezası

ERZURUM (İHA) - Erzincanlı Şener ve Şenol Ç. kardeşlerin bölücü terör örgütü PKK’ya 30 bin dolar parasal yardım ve yaşam malzemesi yardımında bulundukları iddiasıyla tutuklu yargılandıkları Erzurum Özel Yetkili İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağabeyi Şener Ç. 7 yıl 5 ay, kardeşi Şenol Ç. ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme iki kardeşi tahliye ederken, yurtdışına ise çıkış yasağı koydu.
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde bulunan krom maden ocağı işleten Şener ve Şenol Ç. kardeşler, örgüt mensuplarına 30 bin dolar parasal, yiyecek, giyecek, sağlık ve yaşam malzemesi, para yardımı ve patlayıcı madde yapımında kullanılmak üzere malzeme yardımında bulundu. Operasyonda sağ ele geçirilen PKK’lı iki teröristin itiraflarını değerlendiren Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ağabeyi ile kardeşi 05 Ekim 2010 günü gözaltına aldı. Sağ ele geçirilen iki PKK’lının verdiği ifadelerinde Şener ve Şenol Ç. kardeşler, 10 Haziran günü örgüt mensuplarını araçlarına alarak Bingöl Yedisu bölgesinden Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi kırsalına bıraktıklarını, örgüte parasal ve gıda yardımında bulundukları belirlendi. Şener ve Şenol Ç. kardeşler, çıkarıldıkları Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nda sorguları tamamlandı. İki kardeş tutuklama talebiyle Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bölücü terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık yapmak suçlarından tutuklanarak cezaevine kondu.
Erzincan ile Tunceli’de maden ocakları bulunan Şener ve Şenol Ç. kardeşler, teröristlerin Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine götürülmesinde rol aldıkları, ayrıca örgüt üyelerine yiyecek, giyecek, sağlık malzemesi, GSM hattı temin ederek para yardımı yaptıkları iddiasıyla sorgulandı. Polise verdikleri ilk ifadede, teröristlere ölüm tehdidi aldıkları için yardım ettiklerini iddia eden madenci kardeşlerin, PKK’lılara yaptıkları yardım malzemeleri de ortaya çıktı. Madenci kardeşlerin, teröristlere patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat gübre ve kablo, pil, dürbün, ses kayıt cihazı, jeneratör, DVD oynatıcı, pet yatak, uyku tulumu, sırt çantası, ayakkabı, tüp, mazot, benzin, sera naylonu, dikiş makinesi, kumaş, hazır çorba, meyve suyu, fotoğraf makinesi, diz üstü bilgisayar, hafıza kartı ve para yardımı yaptıklarını itiraf ettikleri belirtildi.
Hakim karşısında ifade veren Şener ve Şenol Ç. madenci kardeşler, “Teröristler işletmeciliğini yaptığımız maden ocağına gelerek kendilerine malzeme yardımı yapmamızı, aksi halde bizi öldürecekleri tehdidinde bulundular. Ölüm tehdidi aldığımız için yardım etmek zorunda kaldık” itirafında bulundular.
İKİ KARDEŞE 13 YIL 8 AY HAPİS CEZASI
Mahkeme, tutuklu yargılanan Şener ve Şenol kardeşleri, TCK’nın 314-2, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası’nın 5-1 maddesi kapsamında ‘bölücü terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık etmek, terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde kırsala elaman aktarılmasına yardımcı olmak ve malzeme temin etmek’ suçlarından ağabeyi Şener Ç.’yi 7 yıl 5 ay, kardeşi Şenol Ç.’yi 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.
Toplam 13 yıl 8 ay hapis cezasına hükmedilen iş adamı kardeşler Şener ve Şenol Ç. kardeşlere verilen ceza hükmü ile birlikte duruşmadaki iyi halleri göz önünde bulundurularak tahliyelerine karar verdi. Mahkeme her iki kardeşe ise yurtdışına çıkış yasağı koydu.

 
50 bin kişi konserle coştu
 
Gençlik Festivali ilgi buldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç, Ayın Polisi seçildi
Aziziye ilçesi Ilıca semtinde meydana gelen büyük çaplı bıçaklı, sopalı ...
Emniyet'ten korsan bilet operasyonu
Erzurum’da Fanta Gençlik Festivali kapsamında bugün düzenlenecek olan ...
Polisten kaçamadılar
Erzurum’un Köprüköy ilçesinde polisin yol uygulaması sırasında ‘dur’ ikazına ...
 
Anketten bıçak korkusu çıktı
Erzurum asayişinin en büyük sorunlarından biri haline gelen bıçaklı olaylar, ...
Polise saldırıya 10 yıl hapis
Tekman İlçesinde 20 Mart günü yapılmak istenen izinsiz Nevruz kutlamalarında ...
4 bin paket sigara ele geçirildi
Pasinler İlçesi’nde ihbar üzerine durdurulan araçta 4 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.
 
Kaçak kazıya suçüstü
Yakutiye ilçesinde metruk bina içerisinde kaçak kazı yapan 4 kişi güvenlik ...
Horasan'da sahte para yakalandı
Erzurum’un Horasan İlçesi’nde durdurulan bir otomobilde yapılan aramada ...
HES davası 3 ekime ertelendi
Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde HES'e karşı eylemlerde ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri