Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Kutlu: 'Oyuncularımı kutluyorum'
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Altıparmak: ‘Erzurumspor'u tebrik ediyorum’
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
Erzurumspor iç saha yenilmezlik serisini sürdürdü
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
ATAUNİ’de araştırma Hastanesi gündemi
Oltu 'merhamet'i konuştu
Oltu 'merhamet'i konuştu
HABERLER>GUNCEL
27 Ekim 2011 Perşembe - 00:30

Bomba davası 2 kasıma ertelendi

Erzurum'da, AK Parti İl Başkanlığı binasının karşısındaki çöp bidonuna bomba bırakılmasıyla ilgili tutuklanan Rıdvan Sayak'ın yargılanmasına devam edildi.Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Sayak ile sanığın avukatı Canan Çakabey katıldı.

Bomba davası 2 kasıma ertelendi

ERZURUM
Erzurum'da, AK Parti İl Başkanlığı binasının karşısındaki çöp bidonuna bomba bırakılmasıyla ilgili tutuklanan Rıdvan Sayak'ın yargılanmasına devam edildi.Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Sayak ile sanığın avukatı Canan Çakabey katıldı.
Cumhuriyet Caddesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığı binasının önündeki çöp kutusuna 20 Temmuz 2010 günü saat 23.45'te içinde bomba bulunan paket bırakan iki kişi güvenlik kemaraları tarafından tespit edildi. Görüntülerden belirlenerek gözaltına alınan Rıdvan Sayak ile kuzeni 14 yaşındaki Ö.S., ilk sorgunun ardından tutuklanarak Erzurum E tipi cezaevine gönderildi. Erzurum Çocuk Mahkemesi'nde yargılanan Ö.S., 'Silahlı örgüt üyeliği, infial yaratacak düzeyde hareket etmek, tehlikeli madde bulundurmak ve el değiştirmek' suçlarından 4 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, dosyanın Yargıtay süreci sırasında, lise ikinci sınıf öğrencisi olan Ö.S.'nin okulundan geri kalmaması için 3 Ekim günü tahliyesini kararlaştırdı.
KÜRTÇE YAZILI SAVUNMASI İADE EDİLDİ
Erzurum Özel Yetkili 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün üçüncü kez hakim karşısına çıkarılan Rıdvan Sayak, 1 sayfa Türkçe, 2 sayfa Kürtçe yazılı savunma verdi. Mahkeme tarafından Türkçe yazılı savunma kabul edilirken, Kürtçe savunma ise sanığa iade edildi. Kürtçe savunmanın aynen dosyaya konulmasını isteyen Rıdvan Sayak'ın bu isteğini reddeden Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, "Sen bizi anlıyorsun da, biz seni anlamıyoruz. Yazdığın savunmayı da anlamayacağız. Türkçe savunma yazmışsın zaten" dedi.
KAMERA KAYITLARI İZLETİLDİ
Duruşmada, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan mağazaların güvenlik kamera kayıtları Rıdvan Sayak ile babası Fesih Sayak'a izletildi. Mahkeme heyeti, bombayı koyduğu sırada çevrede insanların olduğunu ve patlaması halinde ne kadar insan öleceğini konusunu değerlendirdi. Rıdvan Sayak'ın görüntüleri izlediği sırada Cumhuriyet Savcısı Ender Karadeniz, "Kendini görüyorsun değil mi? Konuşmuyorsun bari kafanı salla da oradan anlayalım" dedi.
PATLAMASI İÇİN 7 KEZ ARAMIŞ
Çöp kutusuna konulan bomba ile insanlar arasında 50 metrelik mesafe olduğunu söyleyen Mahkeme Başkanı Kahya, "Bombayı koyduktan sonra cep telefonu ile patlaması için 7 kez arama yapıldığı iddia ediliyor. Şu an patlasa 2 kişi ölecek" dedi. Görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını ileri süren Rıdvan Sayak, tahliye isteğinde bulundu. Mahkeme tarafından istem kabul edilmedi ve avukatına ek savunma hazırlaması için duruşma 2 Kasım 2011 tarihine ertelendi.
 
 

 
Posof'ta Teröre Lanet Yürüyüşü
 
Erzurum milli coşkuya hazırlanıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremzede kız, yaşam savaşını kazandı
Van depreminin ardından yarı beline kadar enkaz altına sıkışmış görüntüleri ...
Erzurum Van’ın imdadına koşuyor
Van’da meydana gelen depremin ardından Erzurum Valiliği tarafından bölgeye ...
Erzurum Lojistik Merkez
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Başbakanlık ...
 
İlk Yardım Ukrayna’dan
Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Türkiye’nin dış ...
Mucize yarım kaldı
Depreme bir internet kafede yakalanan ve saatler sonra enkazdan çıkartılan ...
Yardım tırları Van yollarında
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin acil gıda yardımı yüklü kamyonlarından ...
 
Milli Birlik Tablosu
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, Türkiye’nin ...
Yardımları yağmaladılar
Türkiye Van merkez ve Erciş’teki depremzedeler için göz yaşı döküyor..Türkiye ...
Yüreğimiz yanıyor..!
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, “Van’da ve Erciş’te medyana gelen ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri