Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Aziziye'ye kapalı semt pazarı ve otopark yatırımı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
 ‘1'inci Türk Dünyası Yazarlar Buluşması'
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
5 Ekim 2011 Çarşamba - 02:43

Boz Ayı, profesyonel avcı kurbanı

Çöplükte yiyecek ararken kurşunlanan ve Sarıkamış ormanlarında ölmüş olarak bulunan 15 yaşındaki, 300 kilo ağırlığında olan erkek boz ayıyı, profesyonel bir avcının vurduğu belirlendi.

Boz Ayı, profesyonel avcı kurbanı

ERZURUM
Çöplükte yiyecek ararken kurşunlanan ve Sarıkamış ormanlarında ölmüş olarak bulunan 15 yaşındaki, 300 kilo ağırlığında olan erkek boz ayıyı, profesyonel bir avcının vurduğu belirlendi.Kars- Erzurum karayolu üzerindeki Sarıkamış ormanına gezmeye gidenler, 30 Eylül günü boz bir ayının hareketsiz yattığını gördüler. Merakla yaklaşanlar, ayının ağız ve burnunun kanlar içinde olduğunu ve öldüğünü fark ettiler.Olay yerine giden Çevre ve Orman Müdürlüğü uzmanları, ayının silahla vurularak öldürüldüğünü tespit etti. Kan izlerini takip eden uzmanlar, ayının yiyecek aramak için gittiği Belediyeye ait çöplükte vurulduğunu, sonra sürünerek yaşadığı Ormana döndüğünü gördüler. Kamyonetle Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne getirilen ayı önce keneden temizlendi. Otopsi yapan Doç. Dr. Mustafa Karaman ayının 2 kurşunla öldürüldüğünü bildirdi. Doç.Dr. Karaman, tahminen 15 yaşındaki ayının mumyalaştırılıp öğretim amaçlı kullanılacağını söyledi. Ayıyı vuranların yakalanması için çaba harcadıklarını bildiren Çevre ve Orman İl Müdürü İsmail Ersoy, boz ayıyı kaçak olarak avlanan profesyonel bir avcı tarafından vurulduğunu tahmin ettiklerini bildirdi. Mavzer türü, pahalı ve bir o kadar da etkili silahla ayının vurulduğunu anlatan İsmail Ersoy, Avlayan profesyonel bir avcı. Tam can alıcı noktadan vurduğunu tespit ettik. O avcıyı bulmak için çalışmalarımız devam ediyor dedi.
 KAFKAS ÜNİVERSİTESİNDEKİ İNCELEME
Öte yandan Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından öldürülen boz ayının iç organları eğitim amaçlı olarak alındı. Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, boz ayının postunun teknoloji kullanılarak mumyalaştıralacağını belirtti. Veteriner Fakültesi Patoloji Uzmanı Doç. Dr. Hasan Özen, ayı postunu dünyanın en ünlü taxidermistleri ile aynı teknolojiyi kullanan İstanbul'daki Türkiye'nin ilk ve tek Diplomalı Taxidermisti İhsan Yey'e göndereceklerini söyledi. Doç. Dr. Hasan Özen; 'Postu özenle ayıdan çıkardık. Özel bir tuz ile kokmaması için iki defa tuzladık. Daha sonra askıya aldık ve havalandırdık. Biraz havalandıktan sonra bir kez daha tuzlayarak, bohça yöntemi ile sarıp, 4 koli içerisine yerleştirdik. Türkiye'de bu işi yapan tek kişi olan İhsan Yey'e göndermek üzere bu şekilde kargoya verdik diye konuştu.
 AYI İÇİN AMERİKADAN ÖZEL KALIP GELECEK
Ayı postunun birçok işlemden geçerek mumyalaştırılacağını söyleyen İstanbul'dan İhsan Yey ise 'Türkiye'de bu alanda çalışan tek kişiyim. Bana, hayvanları ölümsüzleştiren sanatçı diyorlar. 1972 Yılından beridir bu işle uğraşıyorum. Amerika'dan bu alanda sertifika aldım. Bu ayı postu elime geçtikten sonra önce tabaklayacağım. Daha sonra ölçüsünü alacağım. Ölçülerine göre Amerika'dan özel kalıp getireceğim. Ne şekilde olacağına ise Üniversite ile görüşülerek karar vereceğim. Kalıp geldikten sonra 3 defa kimyevi banyodan geçirilecek. Kalıbın gelmesi yaklaşık 1 ay kadar sürecek. Bir ay da mumyalaştırma süreci olacak. Tahminen 2 ayda mumyalaştırma işlemini bitireceğim diye konuştu.

 
Mülteciler hayırseverlere minnettar
 
İspirli Kaymakam Sezer görevine başladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sercan 14 Temmuz 2014 Pazartesi 02:51

Hiçmi acımadın be avcı?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekmeğini mezarlıktan çıkarıyor
Erzurum'un Oltu ilçesinde yaşayan Yılmaz Varol, 45 yıldır mezar kazarak ...
Yaşlılar için ‘Güzide yaklaşım’
Erzurum'da huzurevinde kalan yaşlılar, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nde ...
Havalar soğudu soba satışları arttı
Erzurum'da havaların aniden soğumasıyla birlikte soba satışlarında artış yaşanmaya başlandı.
 
Görme engelliler kılavuz yolda yürüyecek
Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) ile Yıldızkent bağlantısını ...
Çöplüğe inen ayı öldürüldü
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde çöplüğe inen boz ayı kimliği belirlenemeyen ...
3 kişi sobadan zehirlendi
Erzurum'un yüksek kesimlerine dün yağan kar yağışı ile birlikte sobalarda ...
 
Miraç’ın yüzü artık gülecek
Doğuştan iki bacağı olmayan 5 yaş Miraç’ın yüzünün gülmesi için hayırsever ...
Anadolu Parsı’nın izi sürülüyor
Roma’ya gladyatör dövüşleri için gönderildiğinden beri yaşam alanları ...
Doğu’ya yılın ilk karı düştü
Gevaş ilçesindeki Artos Dağı'nın zirvesine yılın ilk karı düştü.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri