Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
 Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 2 - Sakaryaspor: 1
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
HABERLER>GUNCEL
29 Ekim 2013 Salı - 14:29

Bu coşku ilelebed sürecek

Cumhuriyetimizin 90’ıncı kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de milli coşku ve heyecanla kutlandı. Törenlerde yapılan konuşmalarda milli birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Bu coşku ilelebed sürecek

Cumhuriyetimizin 90’ıncı kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de milli coşku ve heyecanla kutlandı. Törenlerde yapılan konuşmalarda milli birlik ve beraberlik mesajları verildi.
BİTLİS’TE MİLLİ COŞKU

Bitlis’te Cumhuriyet Meydanı’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Vali Yurdakul, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ve Garnizon Komutanı Albay Ahmet Şen, törene katılanların bayramlarını kutladı. Kutlamaların ardında günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Yurdakul, cumhuriyetin 100. yıl hedeflerine ulaşmak için durmaksızın çalıştıklarını belirterek, “Bitlis olarak biz de bu hedefe koşarken, bu koşturmanın ve koronun içinde en gür seda ve yüksek bir sesle yer almak istiyoruz. Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllara geri dönünce, içinde yaşadığımız mahrumiyetler, maruz kaldığımız tehlikeler, bugün izah ve ikna edemeyeceğimiz kadar gerçekten büyük ve derindi. Ancak bugün 90’ıncı yılını kutladığımız cumhuriyetimiz, demokrasiyi büyük ölçüde yerleştirmiş, kendi seçtiklerini iktidar yapmış, kendi vatandaşına hizmet üreten ve kendi vatandaşının hayat standardını yükseltecek bir çaba içine giren hükümetleri ile bürokratları ile seçilmişleri ve atanmışları ile yeni yüzyıl hedeflerine durmadan devam ediyor. Bizler Bitlis olarak bu noktada çok büyük sorumluluk ve yükümlülüklerle karşı karşıyayız. Her zaman vatanın bölünmez bütünlüğü ve birliği, ay yıldızlı al bayrağın yanında olmuş Bitlis halkı, bugün de bu demokrasi ve cumhuriyet mücadelesinde devleti ile milleti ile yöneticileri ile atanmışları ve seçilmişleri ile kısacası toplum kesiminin tamamı ile ortak hedefe hep birlikte gidiyor. Özellikle bu yürüyüşte gençlerimiz ve öğrencilerimiz bizim geleceğimizin teminatıdır. Çünkü gençler en büyük ümidimiz ve hayalimizdirler. Onlara yaptığımız yatırım, onlarda gördüğümüz bilinçlenme ve farkındalık; Bitlis’in ve ülkenin en büyük teminatıdır. Ama bu bize yetmiyor. Daha zengin, daha demokratik, daha özgürlükçü ve insan haklarına daha fazla saygılı, kişi başına gelirini ve gelişimini gerçekleştirmiş bir Bitlis ve gençliği yeni yüzyıllarda çok daha büyük ve önemli fonksiyonları ifade edecektir. Biz bugün itibariyle onun gurur ve itibarını yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
Bitlis’in bölgede rol model olacağını belirten Yurdakul, “Bölgemize rol model olabilmemiz için proje ve kalkınma diyoruz. Gerçekten 100. yıla geldiğimizde kişi başına geliri 50 bin dolarlara yaklaşmış, ihracatı 1 milyar doları bulmuş AR-GE’de, gelişmede, teknolojide ve kalkınmada özellikle Avrupa Birliği ve Amerika ortalamasına gelmiş bir ülke elbette bizim gururumuz, elbette bizim övünç kaynağımız olacaktır. Bu arada bu kalkınma hamleleri de bize düşmanlık eden, bu ülkeyi bölüp parçalamak isteyen ve bu ülkeyi işgal toprağı haline getirmek isteyenlerin de korkulu rüyası olacaktır. Türkiye bir doğum süreci geçiriyor. Bütün doğumlar sancılıdır. O sancıları zaman zaman hissediyoruz. Ama her şeye rağmen Türkiye yüzyıl hedeflerinden vazgeçmeyecektir” diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunurken, Dideban İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterileri sunuldu.
Ardından hafta boyunca çeşitli etkinliklerde dereceye girenlere Vali, Belediye Başkanı ve Garnizon Komutanı tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninde öğrencilerin üzerinde mavi renkli Türk bayrağı baskılı tişört olmasına tepki gösteren Vali Yurdakul, “Mavi bayrak mı olur? Bayrak dediğin kırmızı olur” dedi.  Düzenlenen programa Vali Veysel Yurdakul’un yanı sıra kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

AHLAT’TA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bitlis'in Ahlat ilçesinde de coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyetin 90. yıldönümü, dün Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk'ün büstüne çelenkler sunulmasıyla başladı. Bugün ise Ahlat İlçe Kaymakamlığı’na vekaleten bakan Bitlis Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından şehir stadyumunda düzenlenen törende Bitlis Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Kaymak ile Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Daha sonra İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Esmanur Demirel, öğrenciler adına konuşma yaptı.
Öğrencilerin şiirler okuması ve folklor oyununun ardından; resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Geçit töreni ile kutlamalar sona erdi.

ARDAHAN’DA CUMHURİYET COŞKUSU
Cumhuriyetin ilanının 90. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Ardahan’da da coşkuyla kutlandı.
Kutlamalar, Vali Seyfettin Azizoğlu’nun tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Vali Azizoğlu, daha sonra Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Durak ile birlikte törenin yapıldığı Hükümet Konağı karşısındaki Kongre caddesine geçti.
Törende konuşan Vali Azizoğlu, ’’90 yıldır büyük bir itida ve titizlikle bugüne getirdiğimiz Cumhuriyetimiz artık rüştünü ispat etmiş Demokratik Hukuk Devleti ilkeleriyle taçlanarak yakın ve uzak coğrafyada kendisinden övgüyle bahsettiren bir kimliğe kavuşmuştur. Kendi sınırlarımız içerisinde sürekli gelişip kökleşen Cumhuriyetimiz ve Demokrasimiz çağın ve toplumun ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda sürekli yenilenip güçlenmesine devam etmektedir. Bugün dünyaya örnek olan Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını saygıyla, rahmetle ve hürmetle anıyoruz. Bugün bu ayyıldızlı al bayrağın altında dosta güven düşmana korku salan devletimiz ve milletimiz üzerinde bugüne kadar devam eden ve bundan sonra da devam edecek vede bitmeyecek olan çirkin ve kötü oyunlar yine kurgulanmaya çalışılmaktadır. Şairin kalk yiğidim yine dağ başını duman aldı, parçalandı bir kıtanın toprakları, aslan payını aslan olmayan aldı dediği günlere döndürülmeye çalışılıyoruz. Her ağacın kurdu kendi içindedir, eğer küçük ve basit konuları büyütür kan davası haline getirirsek, bir ve bütün olarak yaşama azim irademizi sorgularsak içimizdeki kurt bizi hasta yatağına düşürür. Osmanlı da hasta adam olmuştu, sonunu hep beraber gördük. Yıkılan yok edilen o devletin coğrafyasında kalan tek ve huzurlu ve güçlü devlet Türkiye Cumhuriyetidir. Küresel dünyanın güçlü aktörleri yeni güçlü ortaklar istemiyorlar. Yıkıp coğrafyasından otuzun üzerinde devlet çıkardıkları Osmanlı İmparatorluğundan sonra şimdide bu devletleri parçalayıp daha iyi ve kolay sömürebilecekleri küçük devletçikler kurmanın hayal ve programlarını uyguluyorlar. Birliğimizi, sevgimizi ve saadetimizi çekemeyenler yine memleket semalarının berrak görünümünü bozmak için uğraşmaktadırlar. Bizi hedefsiz ve hafızasız bırakmak istemiyorlar. Cumhuriyetimizin 90’ıncı yılını kutladığımız bugün vakit dünyaya yepyeni bir müjdenin haykırılma vaktidir. Vakit dalları kökleriyle buluşturma vaktidir, vakit muhasır medeniyet sürecini aşma vaktidir, vakit Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yiğit kahraman ve çalışkan insanların yaşadığı bu güzel Ardahan’ımızın ülkemizin kalkınma, gelişme ve büyümesine en büyük katkıyı sağlama vaktidir’’ şeklinde konuştu.
Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından ortaokullar ve liseler arası 'Atatürk ve Cumhuriyet' konulu resim ve kompozisyon yarışmaları ile diğer etkinliklerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halk Eğitim Müdürlüğü folklor ekibinin gösteri sunduğu tören, resmi geçiş ile sona erdi.
Kutlama törenlerine Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Tugay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Durak, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Vali Yardımcıları K. Taner Eser, Deniz Pişkin, daire müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

IĞDIR'DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Cumhuriyetin 90. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Iğdır'da da coşkuyla kutlandı.
Sabah saatlerinde başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında; Iğdır Valisi Ahmet Pek, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Ali Kalyoncu Iğdır Valiliği’nde bayram tebriklerini kabul etti. Ardından Zübeyde Hanım Bulvarı’nda devam eden program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Iğdır Valisi Pek, Garnizon Komutanı Jandarma Kalyoncu törene katılanların bayramını kutladı. Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından Vali Ahmet Pek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Pek; 90. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı’nın bağımsız ve müstakil yaşama arzusu ile elde edilmiş büyük bir gün olduğunu vurgu yaptı. Pek, “Hedefleri tam baştan beri muasır medeniyet seviyesini aşma olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak ve ancak cumhuriyet ve demokrasi ile varabileceğimizi görmüştür. Kemal Paşa’nın 29 Ekim 1923 tarihinde Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare cumhuriyet idaresi diyerek ilan ettiği cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir” dedi.
Okunan şiirlerin ardından devam eden programda halkoyunları ile Kafkas dans gösteri ekiplerinin Türk bayrakları ile sergiledikleri gösteri protokol ve vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Kutlamalar geçiş töreni ile son buldu.

ERZİNCAN’DA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Erzincan’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ordu Caddesi’nde düzenlenen geçit töreninde, askeri birlikler ve öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu. Bu yıl ilk kez törenlerde türbanlı öğretmenler de görev yaptı.
Sabah erken saatlerde Vali Abdurrahman Akdemir’in makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayan kutlamalar Ordu Caddesi’nde devam etti. Buradaki tören Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Garnizon Komutanı Vekili Tuğgeneral Mehmet Göktan’ın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.
Çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği geçit töreninde bir konuşma yapan Vali Akdemir, cumhuriyetin milli hayatı bitmiş sanılan büyük bir milletin yurdun her köşesini sulayan kanlarının bedeli, özgür ve bağımsız yaşama isteğinin sembolü olduğunun altını çizerek; “Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet; milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet; birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın ispatıdır. Bu şuurla bu günü kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 90 yıllık öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür. Bugün Türkiye, bölgesinde hatırı sayılan güç, bir istikrar unsurudur. Türkiye cumhuriyeti; muasır medeniyet yolunda dev adımlarla yürüyen bir dünya devletidir” diye konuştu.
Vali Akdemir’in konuşmasının ardından ilk ve orta dereceli okulların öğrencilerinin geçişinin ardından, askeri birlikler ile Erzincan Belediyesi’ne ait araçların geçişinin ardından buradaki tören sona erdi Bu yıl ki geçit törenine türbanlı öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

KARS’TA CUMHURİYET BAYRAMI ETKİNLİKLERİ
 Kars’ta Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Kars’ta düzenlenen etkinliklere katılan Hakkarili folklorcular, Cumhuriyet Bayramı’nda Kars’tan Türkiye'ye birlik beraberlik mesajları verdi.
Kars’ta Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri ilk olarak Valilik binasında Vali Eyüp Tepe’nin tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Törenler daha sonra Hükümet Konağı önünde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Vali Eyüp Tepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, halkın bayramını kutladı.
Törende konuşan Kars Valisi Eyüp Tepe, “19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi, hepinizin bildiği üzere tüm surda sirayet etmiş ve akabinde top yekün girişilen milli mücadele ruhuyla yeni Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Bunun yeterli olmadığını asıl savaşın bundan sonra başlayacağını ve kurtuluştan ancak uygar, çağdaş, ilime ve insana saygılı , bağımıszlığın değerini bilen , aklı hür, vicdanı hür bir toplum olunduğu zaman ulaşılabileceğinin bilincinde oalan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurucusu ve mimarı olduğu devleti Cumhuriyet ile taşlandırmıştır” dedi.
Tören daha sonra öğrencilerin seslendirdiği türkülerle devam etti. Folklor gösteririyle devam eden programa Kars Valiliği ile Hakkari Valiliği’nin ortaklaşa gerçekleştirildiği organizasyonda Karslıların karşısına çıkan Hakkari Folklor ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi. Aynı dakikalarda Kars Kafkas ekibi de Hakkari’de gösterisini yaptı.
“BİZİM BURAYA GELİŞİMİZ TÜM HERKESE BİR MESAJ OLSUN”
Kars Valiliği ile Hakkari Valiliği’nin değişim programı çerçevesinde Kars’a gelen ve Cumhuriyet Bayramı’nda Karslılara gösteri yapan Hakkari Folklor ekibi, Kars’tan Türkiye’ye birlik ve beraberlik mesajları verdi.Hakkarili Folklorcü Ali Kaya, “Bugün 29 ekim Cumhuriyet bayramı tüm ülkenin bayramını kutluyoruz. Hakkari Valiliği ve Kars Valiliği’nin yapmış olduğu değişim programıyla buraya gösteri yapmaya geldik. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını katkıda bulunmaya geldik. Umarım bir faydamız, bir katkımız olmuştur. Bizim buraya gelişimiz tüm herkese bir mesaj olsun. Kardeşlik, barış adına, güzellik adına, güzel yarınlar adına, güzel bir ülke adına herkese bir mesajımız olsun” diye konuştu.
Cumhuriyet Bayramı törenleri yapılan müsabakalarda dereceye giren sporculara madalya verilmesi ve resmi geçitle sona erdi. Törenlere havanın sıcak ve güneşli olmasından dolayı çok sayıda Karslı katıldı.

HAKKARİ’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Hakkari’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı.
Kutlamalar Hakkari Valisi Necmettin Kalkan’ın tebrikleri makamında kabul edilmesiyle başladı. Ardından Şehir Stadyumu’nda devam eden kutlamalara Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, askeri erkan, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaparak, cumhuriyet sistemine geçiş, ülkenin birlik ve beraberliğine değindi.
Ardından Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sayıme Taş, Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Tahir Gök, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Esat Aydemir, Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiirler okudular. Artvin ve Kars’tan gelen halk oyunları ekiplerinin birbirinden güzel oyunlarıyla devam eden kutlamalar, Hakkari Ticaret Meslek Lisesi halk oyunlarının gösterisi, değişik dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler verilmesi ve geçiş töreni ile ile sona erdi. Program boyunca polis çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı.
Törenlere, BDP’li Hakkari Belediyesi’nden hiçbir yetkilinin katılmaması dikkat çekti.

KAĞIZMAN’DA 29 EKİM COŞKUSU...
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kağızmanda’da coşkuyla kutlandı. İstiklal alanında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan kutlamalara Kağızman Kaymakamı Kemal Duru, Belediye Başkanı Mehmet Alkan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Talay, Kağızman Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Utku Şanlı vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törende okulların hazırlamış olduğu step gösterileri ve folklor ekiplerin hazırlamış olduğu Kars yöresi oyunları oynandı. Okunan şiirlerin ardından kurumların geçiş töreni ile birlikte kutlamalar sone erdi.

MALATYA’DA CUMHURİYET COŞKUSU
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen törenler coşkulu bir şekilde kutlandı.
Halkın bayramının kutlanması ve resmigeçit töreni Sümer Park yanında düzenlendi. Tören öncesinde Vali Vasip Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Burhanettin Aktı ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır, tören aracına binerek vatandaşların ve resmigeçitte yer alanların bayramını kutladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Vali Vasip Şahin, “Vatanın bağrına düşman hançerinin dayandığı, bahtı kara maderini kurtaracak kahramanların arandığı, Anadolu ufkunun zifiri karanlıkla boğulmak istendiği o meş’um dönemde, düşmanların tarihte hep büyük bir iştahla arzulayıp durdukları ama hiçbir dönem ulaşamadıkları emellerine, bu büyük milleti Anadolu coğrafyasından kazıyıp atma ideallerine ulaşmaya ramak kaldığı o günlerde, ‘Garbin afakısın sarmışsa çelik zırhlı duvar, benim imam dolu göğsüm gibi serhaddim var.’ Coşkusuyla, küllerinden yeniden doğan kahraman bir millet, genç paşa Mustafa Kemal’in önderliğinde ‘Vatanın bağrına dayasın düşman hançerini, bulunur kurtaracak bahtı kara maderini’ diyerek verdiği büyük bir imam ve İstiklal mücadelesi sonucunda asla vatansız, bayraksız, hürriyetsiz bırakılamayacağını dosta düşmana bir kez daha öğretmiştir. Bu mücadele ile işgalden fiilen kurtarılan vatan toprakları 29 Ekim 1923’de ilan edilen Cumhuriyetle birlikte dünya devletleri arasında yerini hukuken de teyit etmiş oluyordu. Koca bir imparatorluğun yıkılışı gibi 1. Cihan Harbi gibi, Kurtuluş mücadelesi gibi ağır bedeller ödenerek kurulan cumhuriyetimiz aslında milletimizin yüzyıllar boyunca sürdürdüğü büyük cihan mefkurenin modern zamana ve anlayışa adaptasyonudur. Muasır medeniyet iddiasının çağdaş diye ifadesidir” dedi.Törende Halk Eğitimi merkezi tarafından halk oyunları gösterisi de sunuldu.
Vali Vasip Şahin’in konuşmasını ardından 2 lise öğrencisi tarafından şiir okunurken Malatyalı Kore Gazisi Veli Beylik, Türk Bayrağını ortaokul öğrencisi Alperen Ağır’a teslim etti.
Tören, 2. Ordu Bölge Banda Takımı eşliğinde geçiş töreni yapıldı. Geçiş töreninde Malatya’daki askeri birlikler, İnönü üniversitesi öğrencileri, lise öğrencileri, yanı sıra Malatya Belediyesi Mehteran Takımı da yer aldı. Kara Havacılık Alay Komutanlığı ise helikopterler ile tören alanında gösteri uçuşu gerçekleştirdi. Törende Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı odaları temsilen oluşturulan tır üzerinde katılımcılara şeker dağıtıldı.

MUŞ’TA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
Cumhuriyetin Kuruluşu’nun 90’ıncı yıldönümü Muş’ta düzenlenen törenlerle kutlandı.
Muş Valisi Vedat Büyükersoy’un makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayan kutlamalar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önündeki törenlerle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Vali Vedat Büyükersoy, cumhuriyetin kuruluşunun 90’ıncı yıldönümünün coşku ve kıvançla kutlandığını söyledi. Büyükersoy, “Cumhuriyet, millet egemenliğine dayanır, gücünü millet iradesinden alır” dedi.
Cumhuriyetin ifade özgürlüğü, birlik ve beraberlik olduğunu kaydederek milli iradenin hakim olduğu bir yönetim şekli olduğunu ifade eden Büyükersoy, “Cumhuriyet, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin, inançların güvence altında bulunduğu çağdaş bir yönetim biçimidir. Unutmayalım ki cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinde, kuruluş amacında bu topraklarda yaşayan hiç kimseyi ötekileştirmek, dışlamak, küçük görmek, aşağılamak yoktur. Bu cumhuriyet, bu vatan hepimizindir. Etnik kökeni, inancı, yaşama biçimi ne olursa olsun her vatandaş cumhuriyetin teminatı altındadır. Bundan dolayıdır ki 90. yıldönümünde cumhuriyeti aynı duygu birliği ve gururla hep birlikte heyecan ve coşku içinde kutlamaktayız. Bu anlamlı günde istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz” dedi.
Tören, Gençlik ve Spor hizmetleri İl Müdürlüğü sporcularının karate gösterisinin ardından halk oyunları gösterisi, şiirlerinin okunması ve resmi geçit töreni ile sona erdi.

TUNCELİ'DE CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
Tunceli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
Tören, Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner ve Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya'nın, Valilikte kutlamaları kabul etmeleriyle başladı. Makam odasında babasıyla birlikte giren ilkokul 3. sınıf öğrencisi Pelin Demir, Vali Güner tarafından makam koltuğuna oturtuldu. Pelin kutlamalara katılanların ilgi odağı olurken, Vali Güner, "Bir Dersimli nihayet valilik makamına oturdu" dedi. Talimat vermesini istedikleri kız utanınca bu istekleri yerine getiremedi.
Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner ve Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Hükümet Konağı önünde protokol aracı üzerinde halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Kutlamalara Belediye Başkanı Edibe Şahin ve yardımcıları katılmadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edilen törende bir konuşma yapan Vali Güner, cumhuriyetin ilan edildikten sonra halkın en büyük güvencesi olduğunu dile getirerek, "Cumhuriyeti demokrasi ve hukukun üstünlüğüyle taçlandırmış, farklılıklarımızı zenginlik kabul eden ve insan odaklı devlet millet kaynaşmasını ve kucaklaşmasına imkan sağlayan cumhuriyetimizi yaşatmak en önemli görevimizdir. Kardeşlik ruhuyla tüm Dersimlilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum" dedi.
Kutlamalar, halk oyunları ekibi gösterileri, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ardından yapılan resmi geçit ile sona erdi.

VAN’DA CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU
Van’da, Cumhuriyet Bayramı’nın 90. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Törenin yapılacağı Cumhuriyet Caddesi, sabahın erken saatlerinde trafiğe kapatılırken, çevrede ise geniş güvenlik önlemi alındı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ve Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya'nın halkı selamlaması ile başladı. Vatandaşlar, çocukları ile birlikte ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak katıldıkları törende bir konuşma yapan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, cumhuriyetin 90’ıncı şeref yılını kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Bölgede yaşanmakta olan sürecin arkasında var olan vizyonu, hiç kimsenin görmezden gelmemesi ve bu huzur ortamının korunması için katkı koymaktan geri kalmaması gerektiğinin altını çizen Vali Doğan, “Vatandaşlarımızın vizyonumuzu tam anlamıyla kabullendiğinden şüphe duymuyorum. Görüyorum ki bugün Van, düne göre geleceğine daha umutlu bakmaktadır. Bu umudun yeşermesi için, çözüm sürecinin sıcak ikliminde kardeşliğimizi ve huzur algımızı daha da pekiştireceğiz. Güzel Van’ımızı daha da güzel yapacağız. Bunu merkeziyle, ilçeleriyle, mahalleleriyle ve köyleriyle hissedeceğiz” dedi.
Konuşmasında, vatandaşlara birlik ve beraberlik mesajı da veren Vali Doğan, “Gelin birlikte daha müreffeh Van için omuz omuza verelim. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin nimetlerinden yararlanarak, daha güçlü bir Van için gönül birliği yapalım” şeklinde konuştu.
Törende şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu. Cumhuriyetin 90. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde, ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu ve Belediye Başkan Vekili Fazıl Kaya tarafından verildi.
Cumhuriyet Bayramı, resmi geçit töreni ile son buldu.

BAYBURT'TA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetin 90. yılı tüm yurtta olduğu gibi Bayburt’ta da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında bir gün önce Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.
Bayram günü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Caddesi Valilik binası önünde tören düzenlendi.
Törene, Bayburt Valisi Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı P.Kur.Alb. M.Nail Yiğit, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve protokol üyeleri katıldı. Kutlamalar, valilik makamında Vali Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı P.Kur.Alb. M.Nail Yiğit ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’ın tebrikleri kabul etmesiyle başladı.
Ardından Vali Mükerrem Ünlüer, Garnizon Garnizon Komutanı P.Kur.Alb. M.Nail Yiğit ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını izlemeye gelen vatandaşlarımızı selamlayarak bayramlarını tebrik etti.
Tören alanında bir konuşma yapan Vali Ünlüer, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıl dönümünde Bayburtlu vatandaşları muhabbetle selamladı."Bugün milletimizin en büyük bayramını coşkuyla kutlarken, Cumhuriyetimizi nitelikleri ve kazanımlarıyla her geçen gün daha da ileri taşımanın kıvancını duyuyoruz." diyen Vali Ünlüer, şöyle devam etti:
"Atatürk’ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesi emsalsiz bir zaferle neticelenmiştir. Ve ardından milletimizin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyet’in kurulması, Türkiye’nin istikametini belirleyen bir adım olmuştur.
Cumhuriyet, milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejim demektir."

 
‘Cumhuriyet bu milletin başarısıdır’
 
100’üncü yıla doğru milli coşku
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşlar milli coşkuda buluştu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Erzurum'da milli coşkuyla kutlandı.
‘Erzurum Cumhuriyeti kuran il’
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, “29 Ekim; çağdaş anlamda bir devletin ...
‘Dostlar gelmiş, sevinmez miyiz?’
Altıparmak, "Erdebil’den dostlarımız gelmiş, biz sevinmez miyiz? Dostlarımızı ...
 
’29 Ekim 1923 bir zaferdir’
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Küçükler’den Cumhuriyet Bayramı mesajı
Küçükler,“Erzurum ve Sivas Kongrelerinde şekillenen ve Ankara’da açılan ...
Altıparmak’tan ‘önem’ vurgusu
Vali Altıparmak Müşteşar Zahteroğlularından, yatırım yapacakları zaman ...
 
BEMBİRSEN’den Bölge Zirvesi
BEM-BİR-SEN 5. Bölge Eğitim Semineri Erzurum Şube Başkanlığı’nın ev sahipliğinde yapıldı.
Kampüste bir ilk yaşandı
Erzurum'da sosyal paylaşım sitesi üzerinden toplanan Karadenizli üniversite ...
Yavi Şehitleri rahmetle anıldı
Çat’ın Yavi beldesinde 20 yıl önce teröristler tarafından katledilen 35 ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri