Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sekmen, Bakan Yardımcısı Gümen'i ağırladı
Sekmen, Bakan Yardımcısı Gümen'i ağırladı
İlköğretim haftasından renkli görüntüler
İlköğretim haftasından renkli görüntüler
Oltu'da feci trafik kazası
Oltu'da feci trafik kazası
Çiftçi ve Sekmen, şampiyonları kabul etti
Çiftçi ve Sekmen, şampiyonları kabul etti
ASH İl Müdürlüğü denetimlerini yoğunlaştırdı
ASH İl Müdürlüğü denetimlerini yoğunlaştırdı
HABERLER>SİYASET
27 Ağustos 2024 Salı - 01:20

‘Büyük başarılara imza atmış bir milletiz’

Kurtulmuş, “Biz büyük başarılara imza atmış bir millet olarak tarihimizi bir bütün olarak kabul ediyor, tarihimizin her sayfasını iftiharla taşıyoruz. Tarihimizin her döneminden ilhamlar alarak esas işimiz olan bu ülkeyi geleceğe doğru daha güçlü şekilde taşımak için mücadele ediyoruz.” dedi

‘Büyük başarılara imza atmış bir milletiz’

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Numan Kurtulmuş, “Biz büyük başarılara imza atmış bir millet olarak tarihimizi bir bütün olarak kabul ediyor, tarihimizin her sayfasını iftiharla taşıyoruz. Tarihimizin her döneminden de birtakım ilhamlar alarak esas işimiz olan bu ülkeyi geleceğe doğru daha güçlü şekilde taşımak için mücadele ediyoruz.” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Büyük Zafer'in 102. yıl dönümü dolayısıyla geldiği Afyonkarahisar'da, restorasyonu tamamlanan Zafer Müzesi'nin açılış programında, önce Kütahya, arkasından Afyonkarahisar'da yapılan programlarla, önemli bir yıl dönümünü kutlamanın bahtiyarlığını hissettiğini söyledi.

Geçmiş büyük mücadeleleri, büyük kahramanlıkları bir kere daha yakinen hissederek ve yeniden yaşayarak önemli bir tarihi yıl dönümüne tanıklık ettiklerini anlatan Kurtulmuş, "Bugün de ilk hücum emrinin verildiği Kocatepe'de, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni başlattıkları ve ardından 9 Eylül'de İzmir'de düşmanın denize dökülmesiyle sonuçlanan büyük kahramanlık destanının ilk işaretinin verildiği törene de şahitlik etmiş olduk." diye konuştu.

Kurtulmuş, böylesine önemli tarihi olayların sadece geçmişi anlatmak için değil, buradan alınan derslerle geleceği daha güçlü bir şekilde kurabilmek için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

"BU ÜLKE HER ZAMAN DAHA İLERİYE GİDECEKTİR"

O günkü şartlar içerisinde, büyük yoklukların yaşandığını, dört bir tarafın işgalci emperyalistler tarafından işgal edildiğini ve bütün Anadolu'nun yok edilmek için üstün gayretler sarf edildiğini anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Milletimizin açmış olduğu bu yolda, Allah'ın izniyle bu ülke, kıyamete kadar özgür insanların, kıyamete kadar büyük milletimizin yurdu olarak devam edecek. Bu ülke her zaman daha ileriye gidecektir. Ağustos ayı bildiğiniz gibi bizim için, kahramanlık destanlarının yazılı olduğu bir aydır. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli devlet erkanı, Malazgirt'te, Malazgirt Meydan Muharebesi'nin yıl dönümünde Sultan Alparslan Han'ın Anadolu topraklarını bizlere yurt olarak açtığı o büyük zaferi kutluyor. Bizler de ondan asırlar sonra, bizim yurdumuz olan ve kıyamete kadar bizim olacak bu toprakları korumak için verdiğimiz, o şanlı destanı, o direnişi Afyonkarahisar'da şehitlerimizi, gazilerimizi, kahramanlarımızı yad ederek anıyoruz."

 “BU ÜLKEYE VE MİLLETE YAPILACAK EN BÜYÜK KÖTÜLÜK, TARİHİ SAYFALARA AYIRARAK BİRBİRİNDEN KOPARARAK ANLATMAKTIR”

Büyük milletlerin tarihlerinin süreklilik arz ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Biz büyük başarılara imza atmış bir millet olarak tarihimizi bir bütün olarak kabul ediyor, tarihimizin her sayfasını iftiharla taşıyoruz. Tarihimizin her döneminden birtakım ilhamlar alarak esas işimiz olan bu ülkeyi geleceğe doğru daha güçlü şekilde taşımak için mücadele ediyoruz. Bu anlamda Selçuklu'nun, Osmanlı'nın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihi birbirinin devamı olan bir bütünün parçaları olan tarih sayfalarıdır. Selçuklu başka bir şey, Osmanlı başka bir devlet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ise başka bir devlet değildir. İnşallah kurulmuş son Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti de kıyamete kadar bu topraklarda payidar kalacak, bağımsız bir ülke olarak ileriye gidecektir. Bu ülkeye ve millete yapılacak en büyük kötülük, tarihi sayfalara ayırarak birbirinden kopararak anlatmaktır. Alparslan Han da bizimdir, Fatih Sultan Mehmet de bizimdir, Yavuz Sultan Selim de bizimdir, Kanuni de bizimdir, Mustafa Kemal de bizimdir, arkadaşları da bu milletin büyükleridir."

"ZOR ZAMANLARDA OMUZ OMUZA SAF TUTABİLMEYİ, YOKLUĞU BİLEN BİR MİLLETİZ"

Kurtulmuş, tarihten alınacak derslerin gelecek nesillere, özellikle genç nesillere aktarılması gerektiğini, bunun bir milli sorumluluk olduğunu bildirdi.

O dönemdeki yokluklar ve yoksulluklar içerisinden ayağa kalkarak bağımsızlığın kazanılmasının kolay bir şey olmadığını dile getiren Kurtulmuş, "Bugün geçmişe doğru baktığımız zaman bunları anlatıyoruz. Ama dedelerimizin, büyük babalarınızın, ninelerinizin, ne zorluklarla o kuruluş mücadelesine ruh verdiğini, güç verdiğini hiçbir zaman unutmamamız lazım. Bizim milletimizi ayakta tutan en önemli hususiyetlerimizden birisi, milli benliğimiz, milli kimliğimizdir. Milli kimliğimizin en önemli unsuru ise bir şuur şeklinde bizim zor zamanlarda ortaya koyduğumuz dayanışma ruhudur. Bu anlamda milletimizin milli ruhunun kökünde milli bağımsızlık, özgürlük ve haysiyetimize olan bağlılığımız olduğu gibi, hiç şüphesiz milli dayanışma ruhunun da çok önemli bir payı vardır. Zor zamanlarda omuz omuza saf tutabilmeyi, yokluğu bilen bir milletiz." şeklinde konuştu.

Türk milletinin başarılı olmasındaki en önemli hususiyetlerden birinin yokluğu paylaşabilme ve yokluktan bir şekilde güç elde edebilme becerisi olduğunu anlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bunda hiç şüphesiz bayrağa olan bağlılığımız, vatanseverlik ruhumuz ve bütün bunların hepsini harekete geçiren şehadet bilincimiz de milli kimliğimizin en önemli unsurlarından birisidir. Beş metre sonraki siperde düşman kurşunuyla öleceğini bile bile sipere öne atılıp 'Ya Allah' diyerek şehadet bilinciyle hareket eden atalarımızın ruhu bugün de bu millette vardır, canlıdır ve bu milleti diri tutan en önemli hususiyetlerden biridir. ‘Şehitler ölmez’ sadece bir slogan değil, ‘Şehitler ölmez’ bir ayetin mealidir. Dolayısıyla bizim milletimiz biliyor ki şehit olduğu zaman, dünyanın en mutlu en bahtiyar insanıdır. Onun için cephelerde mücadele eder. Onun için cephelerde 'Ya şehit ya gazi olurum' diyerek öne atılır. Cumhuriyet 100 yılı devirdi çok şükür. Bizler ikinci yüz yılda, bütün dünyada sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye'nin yüzyılı olmasını ümit ettiğimiz, bunun için mücadele ettiğimiz önümüzdeki dönemde çok daha büyük gayretle çalışacağız. Birlik, beraberlik içinde olacağız. Bu vesileyle, 102. yıl dönümünde iftiharla kutladığımız Meydan Muharebesini ve birkaç gün sonra kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu güzel binanın, aslına uygun şekilde yeniden imar edilmiş olması, modern bir müze olarak şehre kazandırılmasında emeği geçen bütün kardeşlerimize ve valiliğimize teşekkür ediyorum."

Kurtulmuş, konuşmanın ardından kurdele keserek müzenin açılışını gerçekleştirdi.

Kurtulmuş müzeyi gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Kurtulmuş, Zafer Müzesi’nin açılışının ardından Afyonkarahisar Valiliğine geçti. TBMM Başkanı Kurtulmuş, ziyaretinde, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 
Jandarmadan terör operasyonu
 
‘Osmanlı da bizimdir, Cumhuriyet de bizimdir’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş: ‘Güçlü millet, güçlü devlet’
Türkiye'nin milli özelliğinin “güçlü millet, güçlü devlet” anlayışı olduğunu ...
 AK Parti’den Medya buluşması
AK Parti Erzurum teşkilatı basın ile buluştu, Erzurum’a dair gündemdeki konular değerlendirildi.
Sunar: ‘Atatürk Üniversitesi marka değerimiz’
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ...
 
Tunç'tan yeni anayasa açıklaması
Yargı alanında büyük reformlara imza attıklarını kaydeden Tunç, "Milletimizin ...
Kacır: ‘Aşkla çalışan yorulmaz’
Kacır, 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa etme adına var gücümüzle çalışıyoruz. ...
Bahçeli’den terörle mücadelede dört öneri
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “57 DEM milletvekilinin ...
 
AK Parti heyetinden Akpunar’a ziyaret
AK Parti Heyeti, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar’ı makamında ziyaret etti.
Kurtulmuş'tan, Gürdoğan için taziye mesajı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul'da tedavi ...
Galericilerden Sekmen’e hizmet teşekkürü
Yakutiye Oto Galericiler Sitesi Başkanı Erkan Şirin, siteyi baştan aşağı ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri